We zijn tevreden en trots dat we de komende seizoenen aan deze beroemde profclub verbonden zijn. JVOZ heeft voor een samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar gekozen. Daarna evalueren wij de samenwerking en besluiten we samen of en zo ja hoe we samen verder gaan. Onze intentie is in iedere geval om een langdurige relatie op te bouwen. De overeenkomst heeft tot doel om gezamenlijk onze jeugdspelers, talentjes, optimaal te ontwikkelen.

Eén van de afspraken uit de overeenkomst is dat Sparta en JVOZ minimaal één keer per seizoen met alle hoogste jeugdteams van Sparta tegen de selectie teams van JVOZ een oefenwedstrijd zullen spelen.

Dat JVOZ voor Sparta heeft gekozen heeft een aantal redenen.
Ten eerste is de geografische afstand tussen Zeeland en Rotterdam kleiner dan die tussen Zeeland en Twente, waar onze vorige partner zit.
Ten tweede sluit het niveau van Sparta beter aan bij jeugdspelers die doorstromen dan het niveau van de top van de eredivisie.
Daarnaast heeft Sparta een uitstekende naam als jeugdopleiding. Relatief veel internationals in diverse selectieteams van Nederland hebben hun opleiding genoten bij Sparta.
Als laatste is het een groot voordeel dat één van de oprichters van JVOZ, Dolf Roks Hoofd Jeugdopleiding & Scouting bij Sparta Rotterdam is en tevens coördinator opleidingen bij JVOZ.