Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) wil haar scouting naar een hoger plan tillen.

Om dat te bewerkstelligen neemt Paul Telussa met ingang van dit seizoen de coördinatie op zich van de scouting bij de jeugdvoetbalopleiding. Telussa is een bekende in de Zeeuwse voetbalwereld en heeft als trainer de nodige successen behaald. ,,Nu wil hij zich graag inzetten voor Zeeuws talent'', aldus JVOZ-voorzitter John Dane.

Telussa gaat drie scouts in de verschillende regio's in Zeeland direct aansturen. Naast het aansturen van deze scouts zal hij regelmatig contact hebben met een tiental tipgevers in de provincie. Drie keer per seizoenshelft vindt er een scoutingoverleg plaats, waarbij de strategie, werkwijze en rendement van de scouting besproken wordt. Telussa zal daarbij regelmatig zaken afstemmen met Piet de Rijke (hoofd jeugdopleiding bij JVOZ) en Niels Slager, die onder anderen verantwoordelijk is voor de selectiedagen.

Verder verzorgt Telussa namens JVOZ de coördinatie met de KNVB Jeugdopleiding voor wat betreft de samenwerking van de jeugd-scouting in Zeeland en West-Brabant. Per seizoen worden er met de KNVB zes bijeenkomsten gepland, waar onder anderen de beide scoutingscoördinatoren aanwezig zullen zijn.

@PZC.nl