3 juni 2017: JVOZ CUP 2017

Een succesvolle eerste editie van de JVOZ CUP 2017 leverde een dag met mooie en spannende wedstrijden. De terechte winnaar werd uiteindelijk Zeelandia Middelburg O13-1 wat in de finale de West Zeeuws Vlaamse Selectie O13 met 2 – 0 versloeg. De jongens van JVOZ O12 werden uiteindelijk 5de, overigens zonder een duel te verliezen

Einduitslag:

1e         Zeelandia Middelburg O13-1

2de        West Zeeuws Vlaamse Selectie O13

3de        MZC’11 O13-1

4de        Bevelandse Selectie O13

5de        JVOZ O12

6de        HVV’24 O13-1

7de        Hontenisse O13-1

8ste       RCS O13-1

JVOZCUP2017

29 april 2017: RBC O12-1 - JVOZ O12-1 2-2

Zaterdag 29 april was de dag dat JVOZ O12 in het Herstaco stadion mochten aantreden tegen RBC O12. RBC speelt ook met gescoute jongens maar natuurlijk wel een jaartje ouder dan JVOZ.

Vooraf werd de wedstrijd op waarde geschat, voor de stand in de competitie was het belangrijk om niet te verliezen maar natuurlijk wel met goed verzorgd voetbal, daar gaat het om in de opleiding !

We begonnen de eerste helft met de volgende gladiatoren:
Op goal Antonin, met daarvoor Jedemy, Rutger, Brendan en Tijs
Middenveld werd gevormd door Damian, Nicolas en Nino.
Voorin startten Fernando, Jonah en Jerre terwijl Melvin begon als wissel.

Het weer werkte mee, de sfeer vooraf was goed, de jongens hadden er zin in. Dit lieten ze vanaf het eerste fluitsignaal direct merken, waar we eerder in het seizoen vaak slapper begonnen werd er nu furieus afgejaagd en RBC kon zich daar moeilijk onderuit voetballen. Al in de 9de minuut mocht Jonah aanleggen voor de 0 – 1 en nog geen minuut later was Fernando er als de kippen bij om de 0 – 2 tegen de touwen te werken. Na een minuut of 20 was de JVOZ storm wat gaan liggen en langzamerhand liet RBC zich ook niet onbetuigd. De Roosendalers kregen op bepaalde plekken iets meer vrije trappen mee terwijl een overtreding op de doorgebroken Jonah (zie foto) niet werd waargenomen door de scheids, die overigens verder prima floot. Uiteindelijk resulteerde zo’n vrije trap in de 22ste minuut tot de aansluitingstreffer die net achter de doellijn door Antonin werd verwerkt. Met de 1 – 2 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Na de nodige puntjes op de i was de tweede helft toch te zien dat RBC ook kan voetballen. Ze wisten hun fysiek overwicht uiteindelijk ook om te zetten in de gelijkmaker, Rutger ging een duel aan waarbij de RBC’er gretig naar de grond ging. De strafschop werd benut alhoewel Antonin wel de juiste hoek koos. Al bij al was de 2 – 2 stand een terechte eindstand, waren we de eerste helft beter met onze kansen omgegaan had er wellicht meer ingezeten maar zo werkt dat nu eenmaal in het voetbal, als je wilt winnen moet je scoren.

Komend weekend alweer de laatste competitie wedstrijd van het seizoen, thuis tegen MOC’17.

O12-1 1

O12-1 2

 

22 april 2017: JVOZ O12 – GUDOK O12  9-2

Op deze druilerige morgen, althans zo begon hij , moest de wedstrijd tegen Gudok worden afgewerkt. Wederom een kans om te laten zien dat de boys goed bezig zijn met als doelstelling alle komende competitie wedstrijden om te zetten in winst met goed verzorgd veldspel, echter heb je ook te maken met tegenstanders !

We begonnen met de volgende 11 gladiatoren:
Antonin op goal, achterin geassisteerd door Jedemy, Rutger, Melvin (aan het terugkomen van een blessure) en Tijs Een linie daarvoor stonden Nino, Brendan en Jonah.
De aanvalslinie werd gevormd door Jerre, Alessio en Nicolas.
Damian mocht als reservespeler starten (na 25 minuten ingevallen voor Melvin)
Seb is nog steeds geblesseerd terwijl Guilliano en Jort vanwege vakantie afwezig waren.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn; de tegenstander liet ons voetballen en dat is vaak in “ons straatje”. De goals werden gemaakt door 4x Alessio, 2x Nino, 2x Jonah en 1x Nicolas.

Tegendoelpunten vielen uit een strafschop, gezien door het scherpe oog van Jan, en een te makkelijke opvatting van onze keeper die een bal te kort wegwerkte. Zo zie je maar dat je als verdediging altijd scherp moet blijven, ook als je veel op de helft van de tegenstander speelt. Dat gold trouwens voor het hele elftal, naarmate de wedstrijd vorderde ebde de concentratie wat weg. De voorwaartsen lieten, ondanks de doelpunten die wel werden gescoord, toch ook best wel wat kansen onbenut. Is begrijpelijk wanneer het vrij makkelijk gaat, is ook begrijpelijk met jongens van deze leeftijd, maar we het is ook een les. Wat dat betreft is het goed om te zien dat Jedemy onverstoorbaar bezig is met zijn taak uit te voeren, compliment !

Op 26 april spelen we de uitwedstrijd om 17:00 in Tilburg tegen Gudok waarna we zaterdag 29 april om 11:00 in het Herstaco stadion mogen aantreden tegen RBC Roosendaal.

15 april 2015: JVOZ O12-1 - TSC O12-1 3-0

Na de verdiende overwinning op SC 't Zand een week geleden stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen TSC op het programma. Wat we nog wisten uit de heenwedstrijd van enkele weken geleden is dat TSC best een stevige tegenstander is. Door goed combinatie voetbal moesten de mannen proberen de Oosterhoutse gelederen uit elkaar te spelen.

We starten de eerste helft met Antonin op goal, in de achterhoede geassisteerd door Jedemy, Brendan, Jort en Tijs.
Het middenveld werd bezet door Nino, Damian en Jonah. De voorste mannen waren Nicolas, Alessio en Guilliano.

Wisselspeler was Rutger, na rust ingevallen voor Nicolas, vanwege blessures waren Melvin, Seb en Jerre niet inzetbaar.

De eerste helft werd er best aardig gevoetbald, de tegenstander had ook geleerd van de heenwedstrijd en dekte iets korter. Toch waren de jongens de eerste helft de ovenliggende partij, Antoni had weinig te doen. In de 15de minuut opende Alessio de score op aangeven van Guilliano. Vijf minuten later was het weer raak, Guilliano weer de aangever maar deze keer rondde Nicolas fraai af. Zeven minuten voor rust werd er nog 1x gescoord door Jonah, tevens was de ruststand ook de eindstand.

De tweede helft was van onze zijde een stukje minder maar echt gevaarlijk kon TSC niet worden.

Conclusie:

Als je de resultaten van de laatste weken bekijkt kan je stellen dat de jongens goed uit de winterstop zijn gekomen Van de 8 gespeelde wedstrijden werd er slechts 1 verloren, direct na de winsterstop tegen kampioenskandidaat Roosendaal. Alle andere 7 wedstrijden werden gewonnen met over het algemeen goed voetbal, maar zeker ook door een goede wedstrijdinstelling.Dit is hoopgevend voor de wedstrijd van a.s. zaterdag 22 april, thuis om 9:45 tegen Gudok O12-1 !

8 april 2017: SC ’t Zand O12-1G – JVOZ O12-1 0-6

Na de gewonnen doordeweekse competitie wedstrijd waarbij er het e.a. niet helemaal optimaal was verlopen stond de wedstrijd van deze zaterdag tegen SC ’t Zand op het programma. In de thuiswedstrijd hadden de jongens hier een goede indruk gemaakt, al vrij vroeg in het begin van de competitie.

JVOZ begon met Antoni op goal, Jedemy, Rutger, Brendan en Tijs achterin.
Het middenveld werd gevormd door Damian, Nino en Jort. Voorin was Alessio weer van de partij met Nicolas en Jonah.
Guilliano (ziek), Seb, Jerre en Melvin waren geblesseerd dus Nick mocht in de tweede helft invallen voor de goed spelende Jort.

In Vlissingen bleek ook al dat SC ’t Zand een team is dat duidelijk zelf ook wil voetballen via de opbouw, ongeacht of dat de nodige problemen met zich mee brengt. Dat wetende wisten de jongens dat de aanvallers de eerste verdedigers moesten zijn. Alzo geschiedde, vanaf het begin een jagend JVOZ die ondanks de warmte toch regelmatig een puike aanval op de mat legden die in het begin nog niet werden beloond maar net voor rust mocht Brendan aanleggen voor een vrije trap. Deze verdween netjes in de goal van ’t Zand, 0-1 !
Na deze openingstreffer wisten we nog 2x het net te vinden, de 0-2 werd door Jort gemaakt op aangeven van Jonah. De 0-3 net voor het rustsignaal was er eentje uit het boekje, na een schitterende steekbal van Nino kon Alessio beheerst afronden.

Direct na rust werd er uit hetzelfde vaatje getapt en zodoende scoorde Alessio na goed voorbereidend werk van Jedemy de 0-4. Alessio maakt ook de 0-5 en de 0-6 op respectievelijk aangeven van Damian en Nick, een loepzuivere hattrick dus voor Alessio !

Al bij al heeft O12 laten zien dat de doordeweekse, met minder goed voetbal, gewonnen wedstrijd een incident was. Een compliment voor iedereen, speciaal ook voor de verdedigers die uiterst geconcentreerd de “0” hebben gehouden in Tilburg.

Zaterdag 15 april de thuiswedstrijd tegen TSC om 9:45 !

5 april 2017: JVOZ O12-1 – Unitas’30 O12-1 4-2

Startopstelling:

Antonin op goal
Jerre, Rutger, Brendan en Tijs achterin
Nino, Damian en Jort middenveld
Jonah, Guilliano en Nicolas voorin

Als wissel Jedemy en Alessio, in de rust ingevallen voor Brendan en Jerre.
Melvin en Seb geblesseerd.

Na de wekelijkse inspanningen in IJzendijke en op andere locaties was goed te zien dat de jongens deze avond duidelijk minder bij de les waren. De voorwaartsen lieten redelijk wat mooie kansen onbenut, het middenveld leverden veel ballen in en de defensie was niet geconcentreerd genoeg. Veel ballen werden onnodig ingeleverd bij Unitas’30 die hiervan in de 20ste minuut goed van profiteerden door de 0-1 te scoren, op dat moment niet onverdiend. De laatste tien minuten werd getracht de tegenstander onder druk te zetten maar als geheel was het niet wat er normaal van de jongens verwacht mag worden. Desondanks kwam de gelijkmaker toch uit de lucht vallen, uit een assist van Damian scoorde Jonah de 1-1.
Verder werd de eerste helft gekenmerkt door veel balverlies, ballen die niet goed werden ingespeeld en met ontbreken van de juiste concentratie op het juiste moment.

Nadat trainer Mike de jongens wat scherper probeerde te krijgen in de rust viel toch al vrij snel de 1-2 door een hoge bal die onbereikbaar voor Antonin net onder de lat viel. Hierna werd het veldspel iets beter en werd de druk op het doel van Unitas’30 opgevoerd wat al snel resulteerde in de gelijkmaker, Jerre scoorde op aangeven van Jonah. Als compliment mag wel vermeldt worden dat de jongens, ondanks dat het minder liep, het er niet bij lieten zitten en op zoek gingen naar de winst. Dat die er ook kwam was dan ook verdiend, na een mooie actie van Jerre rondde hij bekwaam af en niet veel later maakte Jonah een mooie goal op aangeven van Damian.

Pluspunt van de dag: Doorzettingsvermogen, ook wanneer het een keer niet lekker loopt.

Kluspunt van de dag: Wanneer het even niet loopt proberen terug te keren naar de basis, het simpel houden van het spelletje.

Zaterdag staat de uitwedstrijd in Tilburg tegen de mannen van ’t Zand op het programma, een mooie kans om deze wedstrijd af te doen als incident.

1 april 2017: JVOZ O12-1 - DIA MO14-1 2 – 0

Zaterdag 1 april stond de wedstrijd tegen de meiden van DIA O14 op het affiche.

Op zich een wedstrijd waar vooraf met gemengde gevoelens naar werd uitgekeken. In Teteringen waren de jongens van O12 fysiek de mindere, voetballend echter de bovenliggende partij. Doel van deze zaterdag was het voetballend vermogen om te zetten in winst. Vanaf het eerste fluitsignaal was iedereen bij de les, we begonnen met:

Antoni op goal, Ray Jedemy rechtsachter, Rutger en Brendan centraal, Tijs linksachter.
Het middenveld bestond uit Jort, Damian en Nino.
De voorhoede werd ingevuld door Guilliano, Jonah en Jerre.
Op de bank zat Nicolas die de tweede helft werd ingebracht.

Zoals eerder gezegd was iedereen bij de les, de meiden werd goed afgejaagd en constant onder druk gezet. Door compact en ver vooruit te spelen en met Antoni goed op zijn 16-meter werd de lange bal, die DIA veel hanteert, onderschept en werd er in de gehele wedstrijd geen enkele kans weggegeven, hooguit een gekraakt schot wat Antoni vrij makkelijk onschadelijk kon maken. De eerste goal voor O12, die niet uit kon blijven, werd gemaakt uit een corner van Jonah door Guilliano.
DIA kon niet in hun spel komen wat de verdienste was van iedereen en zodoende was de aanval van O12 er als de kippen bij om een onderschepte bal razendsnel om te zetten in de 2-0, Jonah rondde de assist van Damian netjes af.

De tweede helft probeerden DIA via opportunistisch voetbal de bakens te verzetten maar tevergeefs. De jongens gingen met een goed gevoel van het veld, al bij al een dik verdiende overwinning.

Een compliment voor de weerbaarheid die ze deze wedstrijd hebben getoond, zowel mentaal als fysiek, zonder daarbij voorbij te gaan aan hetgeen ze de laatste maanden tot in den treure hebben getraind, positiespel, vrij lopen, goede inspeel pass etc.
Komende donderdag wordt de inhaalwedstrijd tegen Unitas gespeeld om 18:30 op het hoofdveld aan de Irislaan.

11 maart 2017: TSC O12-1 – JVOZ O12-1 0-4

De tegenstander van vandaag was tot deze wedstrijd een plaatsje onder ons op de ranglijst te vinden. Het was de eerste ontmoeting met TSC. We moesten deze wedstrijd winnen om te voorkomen dat we onder de middenmoot in de rangschikking terecht zouden komen. Het team stond dan ook op scherp.
Meteen na de aftrap werd er gedegen gespeeld door onze jongens, veel duels vielen in ons voordeel uit en we voetbalden bijna voortdurend op de helft van de tegenstander die slechts spaarzaam tot in de buurt van ons doel verscheen. Toch was het oppassen want een flinke pegel vanaf de zestien zou onze aspiraties danig kunnen verstoren. Gelukkig bleef het ons bespaard. Alessio raakte na zo'n vijf minuten de paal, en na 13 minuten zorgde Jonah, die zich handig vrijspeelde, met een hoog en hard schot vanaf randje zestien voor 0-1. Na dit doelpunt hielden we het beste van het spel. In de 19e minuut drong Alessio op links aan en bediende de aanstormende Jonah op maat. Die aarzelde niet en tekende 0-2 aan. Met deze stand brak de rust aan.

Na de thee liep het aanvankelijk minder. Niet dat TSC bovenliggende partij werd, maar de scherpte ontbrak even. Ondanks het rommelige spel kwamen we toch al vroeg in de tweede helft (33e minuut) op 0-3. Jort gaf een mooie pass op Nico die het vizier op scherp had en onhoudbaar in de hoek schoot.
Onze verdediging, steeds paraat om beginnend gevaar in de kiem te smoren, gaf niets weg aan TSC dat overigens niet echt aandrong. Even leek het erop dat we de voorsprong kort na de 0-3 uitbouwde door een strakke kopbal van Alessio uit een vrije trap. De overigens prima fluitende arbiter keurde het doelpunt wegens buitenspel af. Althans, dat was het vermoeden. Ondanks ons nog steeds matige spel bleven we de bovenliggende ploeg. Dit werd beloond toen Jerre in de 54e minuut op volle snelheid naar het doel dribbelde en de keeper met een venijnig schot kansloos liet. 0-4 dus. Daarna was het een kwestie van beheerst het duel uitspelen.

 

18 februari 2017: JVOZ O12-1 - Roosendaal O12-1 0-2

Eindelijk, na twee maanden weer een competitiewedstrijd en nog wel tegen een nog ongeslagen tegenstander waar we in november met 2-1 van hadden verloren. Dat het zwaar zou gaan worden, stond dus bij voorbaat vast.

De dichte mist was een behoorlijk hinderlijke factor, maar de contouren van beide doelen waren vanaf de middenstip te zien, dus kon het duel gewoon doorgang vinden. Echter, voor de toeschouwers was het moeilijk de wedstrijd met goed fatsoen te volgen.

Roosendaal maakte in ieder geval vanaf de aftrap duidelijk dat ze alle drie de punten mee naar huis wilden nemen, hoewel het aantal werkelijke kansen voor hen het eerste kwartier tegenviel. Maar het overwicht was duidelijk. Zelf creëerden we, op enkele uitvallen na, weinig op het hobbelige veld. We hielden lang stand, maar na 20 minuten was het raak. Voor zover het was waar te nemen, zette Roosendaal ons op achterstand door een schot vanaf de zestien.

In de tweede helft werden drie verse krachten ingebracht, maar die konden niet verhinderen dat we twee minuten na de hervatting tegen een 0-2 achterstand aankeken. Hoe die goal tot stand kwam, was nauwelijks te zien.

Na dit doelpunt ging het redelijk gelijk op. Strijd werd er wel geleverd, daar lag het niet aan. We kregen zelfs nog een vrij behoorlijke kans op de aansluitingstreffer.

Helaas jongens, volgende keer beter.

14 januari 2017: Kapelle O13-1 - JVOZ 012-1 2 (WNS) - 2

Op deze koude zaterdagmorgen stond de bekerwedstrijd tegen Kapelle O13-1 op het programma. Een team dat in de 1e klasse van de competitie aan kop gaat. Dus op voorhand geen makkie voor onze jongens. Dat ze dus ook gemiddeld genomen weer fysiek boven ons team uittorende is eigenlijk geen nieuws meer.

Dat was meteen na de aftrap goed te merken. De onzen kwamen nauwelijks voorbij de middenlijn en er ontstonden meerdere keren hachelijke situaties voor ons doel. Zogezegd handenvol werk voor onze doelman Antonin, die vaak tot het uiterste moest gaan om zijn doel schoon te houden. Binnen een kwartier forceerde Kapelle al een behoorlijk aantal corners die stuk voor stuk hoog voor ons doel terecht kwamen. Gelukkig voor ons had de XXL spits van Kapelle zijn vizier niet op scherp staan, waardoor zijn kopballen naast of over het doel vlogen. Maar onze tegenstander bleef sterker in de duels, wat in de 10e minuut leidde tot een score die gelukkig afgekeurd werd vanwege een overtreding van een aanvaller.

Toch vochten de boys zich onder het overwicht uit, wat meteen tot enkele goede mogelijkheden leidde.

In de 28e minuut was het niettemin Kapelle dat ons team door een lullige goal op achterstand zette: de bal die door een van onze verdedigers ongewild van richting werd veranderd, huppelde het doel binnen.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien. We werden sterker en combineerden beter terwijl Kapelle het vaak van lange halen, gauw thuis moest hebben. In de 35e minuut werd ons doorzettingsvermogen beloond. Damian zette goed door en tikte beheerst de 1-1 binnen.

Onze verdediging moest wennen aan de afwezigheid van Sven. Maar het moet gezegd: ze losten het prima op. In deze fase van de wedstrijd kon Kapelle geen vuist meer maken terwijl wij regelmatig gevaarlijk voor het vijandige doel werden.

Helaas zorgde een uitbraak van Kapelle vijf minuten voor het einde voor 2-1. De bal werd vanaf de zijkant over onze doelman geschoten. Een tegenvaller voor onze jongens die de wedstrijd aardig in de hand hadden.

Maar ons team zat niet bij de pakken neer en rechtte wederom de ruggen. Er was nog tijd. In de 58e minuut was het Jonah die de gelijkmaker aantekende.

In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en dat betekende geen verlening maar meteen penalty’s. Helaas verloren we de strafschoppenserie met 4-3. Kapelle bekert dus verder en wij kunnen ons richten op de competitie.

 

17 december 2016: Oranje Wit O12-1- JVOZ O12-1 0-2

Het was al vroeg dag voor spelers, ouders en supporters. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht, de laatste confrontatie voor de winterstop.

Ondanks de verloren wedstrijd tegen RBC, vorige week, hadden onze jongens zich toch weer weten op te laden voor deze wedstrijd die ons een hogere plaats op de ranglijst moest bezorgen. Je kon het zien aan de koppies: ze hadden er zin in.

Vanaf het fluitsignaal gingen ze er vol voor. Alleen, de tegenstander deed dat ook dus makkelijk zou het niet worden. De gevechten om de bal speelden zich hoofdzakelijk op het middenveld af en kansen waren spaarzaam. Soms was de tegenstander een periode sterker, dan waren wij dat weer. Vloeiende combinaties zaten er bij beide teams niet in omdat er altijd wel een been tussen zat. Pittige duels werden vaak tegen de zijlijn uitgevochten, wat resulteerde in een ander wedstrijdje: welk team mag het vaakst ingooien. Al met al was de bekende brilstand bij rust een terechte stand.

In de tweede helft paste onze coach Mike wat omzettingen toe, wat meteen meer dreiging voor het doel van Oranje Wit betekende. Onze mannen gingen nu echt los en onze tegenstander kwam bijna niet in ons strafschop gebied, mede door het sterke verdedigen.

Het middenveld, dat sterk speelde, zorgde ook voor een betere aanvoer naar onze aanvallers wat meteen leidde tot een aantal goede kansen.

De weerstand die Oranje Wit bood, duurde toch nog tot de 53e minuut. Ter hoogte van de middenlijn speelde Brendan zich handig vrij, gaf een mooie pass op Jonah die op zijn beurt Alessio op maat bediende. Die twijfelde niet en gaf de doelman van Oranje Wit het nakijken; zogezegd een aanval uit het boekje.

We bleven in het vervolg van het duel sterker en gaven niets weg. In de 28e minuut had een verdediger van Oranje Wit, randje strafschopgebied, een stevige overtreding nodig om Alessio van een tweede doelpunt af te houden. Of het er nu net buiten was of binnen, blijft in het midden. Hoe dan ook: de scheidsrechter gaf een directe vrije trap. Sven posteerde zich achter de bal maar schoot de bal rakelings over.

Echter, de beloning kwam kort voor tijd alsnog toen Guilliano de bal naar Alesio schoot. Die zette vervolgens een lange run naar het doel in, ontdeed zich onderweg van een verdediger door goed zijn lichaam te gebruiken en passeerde de keeper met een schuiver in de hoek. Wat een blijdschap en ontlading bij deze 0-2 stand.

Chapeau voor het hele team en de staf! Het resultaat is een vijfde plaats op de ranglijst die vooraf al gecorrigeerd was vanwege het terugtrekken van een team waar wij met grote cijfers van hadden gewonnen.

Tot na de winterstop.

10 december 2016: JVOZ O12-1 - RBC O12-1 2-3

Een kille en donkere zaterdagmorgen op Sportpark Baskensburg. Op het programma stond de op papier moeilijke wedstrijd tegen een ploeg die tot nu toe, op een gelijkspel na, alles heeft gewonnen. En met wederom een paar spelers die qua lengte bij een O17 team niet zouden misstaan. Maar hier zijn onze jongens al aan gewend geraakt. Jammer was dat onze ziekenboeg aanzienlijk gevuld was, te weten: Guilliano (ziek), Melvin (blessure) en Alessio (wel aanwezig maar ook ziek). Daardoor hadden we maar twee wisselspelers tot onze beschikking.

De tegenstander leek tevoren met zichzelf te hebben afgesproken om vroeg tegen ons te scoren. Dat deden ze dan ook. Al binnen twee minuten lag de bal na een mooie aanval in ons doel, en nog eens een paar minuten later was een hoge bal net iets te veel voor onze doelman.

Dus keken we al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan. Oei, als dat maar geen grote nederlaag ging worden. Herpakken was het devies, koppies omhoog en de achterstand niet groter laten worden.

We toonden inderdaad de gewenste veerkracht en er werd, aangemoedigd door het publiek, door onze boys voor iedere bal gevochten. In die fase van de wedstrijd waren we op z’n minst gelijkwaardig. Er kwamen zelfs wat kansen.

In de 15e minuut maakte een verdediger van RBC een handsbal in het strafschopgebied en dat betekende een pingel, dus de kans op 1-2. Jonah benutte koel het buitenkansje.

We bleven doorzetten, maar moesten zeker oppassen want door onze aanvalslust vielen soms gaten waar onze tegenstander gretig in dook. Het geluk was echter vlak voor rust aan onze zijde. Een prachtige aanval op rechts en een door Jonah op maat gegeven voorzet bereikte Nico die met een hard schot in de verre hoek de RBC-doelman kansloos liet. Dat was lekker rusten.

In de tweede helft werd RBC sterker en we moesten alle zeilen bijzetten om onze tegenstander van het scoren af te houden. Onze verdediging en middenvelders hielden goed stand en Antonin hield met een paar fraaie reddingen het doel schoon. Aan de andere kant kregen we nog een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bal ging echter net naast.

Helaas moesten we toch de gelijke stand uit handen geven. In 45e minuut viel de derde goal voor RBC uit een corner. We bleven daarna wel aandringen maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Toch goed gespeeld, jongens, niets om je voor te schamen. Volgende week gaan we in de herkansing tegen Oranje-Wit.

3 december 2016: Boeimeer  O12-1- JVOZ O12-1

Een frisse ochtend in Breda: de velden nog wit uitgeslagen, maar gelukkig staat er weinig wind. Heerlijk weer voor een potje voetbal, alweer onze zesde uitwedstrijd.

De wedstrijd begon vrij laat doordat er nog geen scheidsrechter beschikbaar was. Teammanager Jan was al bereid de wedstrijd te gaan leiden, hij had de fluit al uit zijn tas gehaald, toen er toch in de verte enige beweging van een man in het zwart te zien was. Uiteindelijk werd er om kwart over tien afgetrapt.

De eerste minuten verliepen stroef. We speelden vrij dicht op elkaar, ondanks coaching vanaf de kant. Het moet gezegd: het veld leende zich ook niet direct voor flitsend voetbal. Niettemin waren we vanaf het begin veel sterker dan onze tegenstander die nauwelijks over de middellijn kwam en zich beperkte tot het afslaan van onze aanvallen en zelfs dat niet goed uitvoerde.

Toch duurde het nog te de 9e minuut voordat Alessio op aangeven van Jort de 0-1 op zijn schoen had. Het begon daarna bij ons iets beter te lopen. We creëerden wat meer ruimte. Een paar minuten later zorgde Allesio na een mooie actie van Brendan voor 0-2. Nauwelijks waren we uitgejuicht toen Guilliano uit een corner alweer de 0-3 intikte. In de 19e minuut liep Alessio door de verdediging en tekende voor 0-4. Weer een fractie later schoot Guilliano na een bekeken voorzet van Jonah de 0-5 binnen. Diezelfde Guilliano maakte er in de 23e minuut 6-0 van door van links de bal in de verre hoek te schuiven. Vlak voor de rust profiteerde Allesio van een fout in de verdediging en bepaalde de ruststand op 0-7.

Na de rust ging Alessio vrolijk verder met scoren. Hij liep door op een hoge bal richting keeper, was er eerder bij en maakte er 0-8 van. Enige tijd later later scoorde Nino uit een corner de 9e treffer voor ons. Toch moet ook gezegd worden: het spel van onze kant werd wel rommeliger, combinaties waren ver te zoeken en het leek erop we meer op persoonlijk succes uit waren en even vergaten dat het een teamsport is. Maar we bleven, ook individueel, veel sterker. Boeimeer was niet in staat om een aanval op te zetten die ons in de problemen zou brengen. Al met al had onze keeper Antonin in de gehele wedstrijd slechts een handjevol balcontacten.

Het duurde evenwel tot de 51e minuut voordat we weer uit een degelijke aanval tot scoren kwamen. Alessio rondde een voorzet netjes af (0-10). Even later had hij de 0-11 op zijn schoen en bepaalde tot slot de eindstand op 0-12. Een ruime overwinning derhalve, al oogde ons spel niet altijd even verzorgd. In ieder geval heerste er weer blijdschap na twee nederlagen op rij. De volgende wedstrijd zal een stuk zwaarder zijn als RBC bij ons op bezoek komt.

19 november 2016: Roosendaal O12-1 – JVOZ O12-1 2-1

Op voorhand weer een moeilijke uitwedstrijd. Onze tegenstander Roosendaal, nog ongeslagen, doet in onze poule mee voor de bovenste plaatsen. Dus moesten weer flink aan de bak.
Direct na het eerste fluitsignaal gingen we in de aanval, maar kwamen niet echt in de buurt van het vijandelijke doel. Roosendaal daarentegen profiteerde al na 2 minuten van een slordigheid in onze verdediging, met gevolg dat de 1-0 er al vroeg in lag. We waren gewaarschuwd. Gedurende de eerste helft hadden we ruim meer balbezit en de inzet was goed maar een vuist konden we niet maken. De gevaarlijkste momenten voor het vijandelijke doel ontstonden door twee corners.
Ook Roosendaal was slechts spaarzaam gevaarlijk, maar dat bleek genoeg. Na acht minuten keken we door een goede aanval op links tegen een 2-0 achterstand aan. Ook daarna bleven we het vaakst in balbezit. Vlak voor rust werd gelukkig onze inspanning beloond. Damian gaf een mooie pass op Alessio die een verdediger uitkapte en beheerst de 2-1 in de verre hoek schoot.

In de tweede helft werd ons spel ondanks het inbrengen van vijf verse krachten er niet beter op. Roosendaal ontregelde, door goed druk te zetten, bijna al onze pogingen tot het opzetten van aanvallen. Onze voorhoede werd zodoende slecht bereikt. En bij de weinige keren dat dit wel gebeurde, strandde de bal bij de verdediging of de keeper. Ook onze tegenstander kwam zelden aan goede aanvallen toe. Daardoor werd er in het vervolg van de wedstrijd niet meer gescoord.
Zodoende heeft Roosendaal de tweede plaats op de ranglijst ingenomen, terwijl wij voorlopig genoegen moeten nemen met een plaats in de middenmoot.

12 november 2016: DIA MO14-1 – JVOZ O12-1 3-1

We wisten vooraf dat het in Teteringen een moeilijke wedstrijd zou worden omdat onze tegenstander een paar weken na het begin van de competitie in onze groep was ingedeeld omdat ze in een andere poule alles met grote cijfers wonnen. En ook in onze poule gaan ze hier vrolijk mee door. Tel daarbij het gemiddelde leeftijdsverschil van drie jaar op. Dat zegt genoeg.

Het krachtsverschil uitte zich al vanaf het eerste fluitsignaal, vooral fysiek. We kwamen moeilijk aan combineren toe omdat er altijd wel een lang meisjesbeen tussen zat, en in de duels had een duwtje op onze jongens al gauw het effect van een flinke zwieper. Toch werd er hard gewerkt en we maakten het onze tegenstander niet makkelijk. Toch, na 15 minuten liep de spits van DIA goed door en schoof de bal langs de overigens prima keepende Nino in het doel.

Wij kregen daarna goede mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren en een paar keer ging het maar net mis. Druk zetten was het devies. Daaruit viel wel wat te halen omdat de verdediging van DIA niet erg evenwichtig leek. In minuut 22 bediende Rutger Jonah op maat en die schoot buiten bereik van de keepster in de verre hoek: 1-1.

Even later leek Sven uit een vrije trap ons elftal zelfs op voorsprong te zetten, maar de curve die de bal volgde was net niet voldoende om de keepster te verschalken.

Luttele minuten later was een schitterende rush en dito voorzet van de linker vleugelspeelster genoeg om DIA op een 2-1 voorsprong te zetten. Deze stand bleef tot het rustsignaal op het bord staan.

 

Na de rust, ondanks vier verse krachten, drong onze tegenstander sterk aan, hoewel hun spel niet echt verzorgd was en het uitverdedigen bestond vaak uit lange halen, gauw thuis. Maar wederom waren we niet opgewassen tegen zoveel kracht. Door een kopbal uit een corner werd het in de 33e minuut jammer genoeg 3-1.

Daarna sleepte het duel zich voort zonder grote kansen aan beide kanten. Nino, die de zieke Antonin prima verving, hield de resterende tijd zijn doel schoon.

Ondanks de nederlaag moet gezegd worden dat onze spelers, zonder uitzondering, alles hebben gegeven om het DIA zo moeilijk mogelijk te maken. Alle lof daarvoor. Kop op, jongens, volgende keer beter. Jullie hebben het in je.

29 oktober 2016: JVOZ O12-1 – GPC O13-1 5-1

We begonnen een beetje nerveus aan de wedstrijd. GPC was duidelijk van plan om het onze jongens moeilijk te maken, wat leidde tot enkele aanvallen die onze verdediging makkelijk pareerde. De wedstrijd kabbelde voort totdat onze voorhoede enkele mooie kansen kreeg die echter niet verzilverd werden. Dit duurde tot de 20e minuut toen de scoorde werd geopend. Jonah werkte een bal die terugkwam van de keeper, via een been van de tegenstander in het doel. De vreugde was echter niet van lange duur. Een paar minuten later schoot een aanvaller van GPC de bal buiten van een behoorlijke afstand buiten bereik van onze gastkeeper Sharif in de rechter bovenhoek. 1-1
We poogden snel wat aan deze stand te doen, maar in deze fase van de wedstrijd was het in de combinaties vaak 'net niet' en onnodig balverlies. Gelukkig kon onze tegenstander ook geen vuist meer maken. De jongens van onze verdediging speelden een puike partij en bleven aanvallen in een vroeg stadium afslaan waardoor de gelijke stand tot de rust op het bord bleef staan.

Na de thee werden drie verse krachten ingebracht. Het spel werd beter en dat leidde tot enkele behoorlijke kansen. Na 10 minuten in de tweede helft maakte Jonah er na een slimme pass van Jort 2-1 van. Enkele minuten later verzond Sven uit een vrije trap vanaf de rand 16-meter nog een vuurpijl die op de lat uiteen spatte. Jammer, jammer.
In de 35e minuut werd ons een penalty onthouden toen Jonah op weg naar het doel op de hak getrapt werd, net op het moment dat hij wilde uithalen. Dat werd enkele minuten later goedgemaakt toen de scheidrechter een buitenspel over het hoofd zag waardoor Guilliano na een voorzet van links het doel trof. 3-1
Onder tussen begonnen onze jongens conditioneel het verschil te maken. Na 51 minuten liep Jonah mooi door op een pass van Jort en liet de 4-1 aantekenen. Jort zelf deed enkele minuten later ook nog een duit in het zakje door een afvallende bal uit een corner met een mooie schuiver in de rechter benedenhoek te werken. 5-1. Dat was ook de eindstand die volkomen verdiend was. Wederom petje af voor ons hele team dat het harde werken ruim beloond zag.

O12-1 1

 

22 oktober 2016: JVOZ O12-1 - JEKA O12-1 4-0

Competitiewedstrijd JVOZ O12-1 tegen JEKA O12-1

We kregen de tegenstander op bezoek waarvan we nog maar vier weken geleden onnodig met 4-2 van verloren.
Onze jongens waren er op gebrand het deze keer beter te doen. Dus vanaf het begin werd er flink druk op JEKA gezet. De combinaties liepen goed en bijna ieder duel werd gewonnen, en daarbij gaven we verdedigend nagenoeg niets weg. Ook het middenveld was voor ons. Dit alles tot groot genoegen van de enthousiaste toeschouwers.
Het goede spel werd al in de 6e minuut beloond toen Jort na een keurig teruggelegde bal hard uithaalde en de scoorde opende.
Na 12 minuten was het Jonah die de voorsprong verdubbelde na een prachtige steekpass van Damian.
Met deze stand gingen de boys rusten. In de tweede helft werden vier verse krachten ingebracht. Een paar minuten waren nodig om het goede spel van de eerste helft door te zetten. De tegenstander probeerde regelmatig ons doel te bereiken, wat soms lukte. Maar daar was steeds keeper Antonin en onze verdediging die verhinderden dat we een doelpunt tegen kregen.
Na 40 minuten maakte Nico een mooie actie op links. Hij bereikte Jonah, die niet twijfelde en de 3-0 inschoot. Dit doelpunt was hard nodig om een veilige marge te krijgen. In de 46e minuut was het Guilliano die uit een corner inkopte, 4-0. In het resterende kwartier waren er wat kleine kansen over en weer maar de stand bleef zoals die was. Een prachtig prestatie van het hele team dat er voor zorgde dat de technische staf en de spelers met een goed gevoel van het weekend konden gaan genieten.

 

15 oktober 2016: MOC'17 – JVOZ O12-1 2-5

Een uitwedstrijd tegen de koploper op miezerige zaterdagochtend in Bergen op Zoom.

In de eerste minuten ging de wedstrijd gelijk op met een paar kansjes over en weer.
Langzamerhand werden we sterker, combineerden beter en zetten mooie aanvallen op die resulteerden in een paar schoten die net over het doel vlogen. Een verdediger van MOC'17 had in de 20e minuut een overtreding nodig om een mooie aanval van ons te stoppen. Een mooi karweitje voor Sven. Hij mikte het leer zorgvuldig in de bovenhoek, 0-1. MOC'17 liet zich niet onbetuigd. We kwamen dan ook goed weg toen een aanvaller in de 25e minuut maar net naast schoot.
Na de thee gingen we er, aangemoedigd door onze trouwe schare supporters, meteen tegenaan. Nico profiteerde binnen een minuut van een buitenkansje 0-2. Ons optimisme werd wel getemperd toen MOC'17 er een paar minuten later 1-2 van maakte. Het doelpunt was zuiver buitenspel. Onze grensrechter Jeroen bleef daarom volhardend de vlag in de lucht houden, maar de scheidrechter negeerde het signaal, ondanks het feit dat hij er zeker 30 meter vandaan stond.
Na 38 minuten spelen werd het zelfs na een afstandsschot 2-2. Slechts even lieten onze boys de kopjes hangen. Daarna gingen weer volop in de aanval. In de 43e minuut maakte Jonah er na een mooie pass van Melvin 2-3 van en na 46 minuten liep Alessio door de verdediging en schoot beheerst de bevrijdende 2-4 binnen.
Een pluim voor onze sterke verdedigers. Zij gaven niets meer weg. In de 57e minuut maakte Jonah er na een mooie pass van Jort nog 2-5 van. MOC'17 probeerde nog wel iets, maar kon geen vuist meer maken.
Dankzij ons goede spel en prima conditie was deze overwinning dik verdiend.

 

8 oktober 2016: Sarto 012-1 - JVOZ 012-1 1-11

Op voorhand leek dit een makkelijke wedstrijd te worden om dat onze tegenstander al een paar keer met ruime cijfers had verloren. Misschien daarom begonnen we wat mat aan deze wedstrijd. Er werd nauwelijks gecombineerd. Sarto profiteerde hiervan na 5 minuten toen een aanval van rechts keurig afgerond werd. 1-0
Gelukkig herpakten we ons in de 16e minuut. Guiliano kopte na een corner keurig de gelijkmaker binnen. Het spel van onze kant bleef echter slordig maar Sarto kon ook geen vuist meer maken. Het lukte Alessio om na 21 minuten de 1-2 binnen te schieten na een aanval over links en vlak voor rust was het weer Guiliano die er uit een corner 1-3 van maakte.

In de tweede helft werd het spel niet echt beter maar onze tegenstander kwam ook niet dicht bij onze keeper. Na 35 minuten maakte Guiliano er na een assist van Sep met een boogballetje 1-4 van. Daarna werd het een eenzijdige wedstrijd met achtereenvolgens doelpunten van Guilliano 1-5, Jonah 1-6, Nico 1-7, Alessio 1-8, Damian 1-8, Nico 1-9 en Alessio 1-10. Tenslotte bepaalde Damian vlak voor tijd de eindstand op 1-11. Zeker, een verdiende zege die ook wel tot stand kwam door het matige optreden van de tegenstander.

 

1 oktober 2016: JVOZ 012-1 – SC 't Zand 012-1 6-2

Een maatje te groot voor SC 't Zand

Na een midweekse monsteroverwinning in een oefenwedstrijd tegen LEBO met maar liefst 0-14, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst SC'T Zand uit Tilburg op het programma.

 

Dit team had de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen met 0-3 en 7-2, dus was JVOZ bedacht op een geduchte tegenstander.

 

Na een wat rommelige openingsfase waarin JVOZ een paar halve kansjes kreeg werd het spel beter. Er kwam meer diepte in en de middenvelders kregen steeds meer ruimte om te voetballen en het spel te verdelen. Halverwege de eerste helft werd de keeper van SC 't Zand een paar keer getest. Toen Damian een mooie steekbal op Alessio gaf, rondde de spits van JVOZ beheerst af en ging JVOZ verdiend aan de leiding. Een aantal malen stond er een speler van JVOZ buitenspel, anders was de score al snel hoger uitgevallen. Aan het einde van de eerste helft werd Seb weggestuurd, maar zijn inzet trof geen doel. Nico was attent bij de rebound en bediende Alessio, die ook de 2-0 voor zijn rekening nam.

 

Na de rust werden er een aantal spelers gewisseld, maar aan het spelbeeld veranderde er niets. JVOZ zette goed druk naar voren en SC 't Zand werd naar achteren gedrongen. Sven kopte net over na een corner van de linkerkant. Na een goede pass vanuit het middenveld werd Jonah aan de rechterkant gevonden en die maakte geen fout, 3-0. Guiliano had na een overtreding bij een vrije trap de 4-0 op zijn schoen doch de keeper redde fraai. JVOZ scoorde echter snel hierna de 4-0. SC 't Zand loerde
op de counter en kreeg zowaar de kans op een treffer en benutte deze kans. JVOZ ging echter door met combineren en dit resulteerde in nog een paar fraaie treffers. De laatste goal was voor de bezoekers; een snelle uitbraak resulteerde in een 6-2 eindstand.

 

Goed resultaat van JVOZ dat vandaag een maatje te groot was voor SC 't Zand.

 

24 september 2016: JEKA 012-1 - JVOZ 012-1 4-2

'Nieuwe ronde, nieuwe kansen'

We begonnen de wedstrijd moeizaam. Het ontbrak ons aan felheid in de eerste vijf minuten, hetgeen tot enkele halve kansen voor JEKA leidde. Gaandeweg werd ons spel beter en we kregen zowaar wat mogelijkheden. Na zeven minuten was het raak voor ons. De keeper van JEKA had een schot van Alessio niet klemvast. Jonah was er als de kippen bij om het foutje af te straffen: 0-1. Even later ketste een omhaal van Alessio af op de paal. Daarna leken we weer wat in te zakken, wat tot een onnodig doelpunt van JEKA leidde: 1-1
Na 22 minuten gaf Damian een steekpass naar Jonah die de bal over de keeper in het doel schoot. De grensrechter vlagde nog wel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt toch goed. 1-2

De tweede helft gaf een totaal ander spelbeeld te zien. De passes mislukten dikwijls, de bezieling was zoek en JEKA werd duidelijk sterker. Drie zaken die ook resulteerden in drie tegendoelpunten in twintig minuten tijd.
De gelijkmaker, 2-2, werd gescoord na 37 minuten in de rebound uit een vrije trap. Na 41 minuten kwam JEKA na een verdedigingsfout 3-2, en in de 50e minuut werd de eindstand op 4-2 bepaald door een strafschop. We waren daarna helaas niet meer in staat om de wedstrijd nog enigszins spannend te maken. Jammer, volgende keer beter.

22 september 2016: MZC'11 O13-1 – JVOZ O12-1 4-2 Oefenwedstrijd

Speltechnisch beter, telt niet

Voor een groot aantal toeschouwers werd in Zierikzee een oefenwedstrijd gespeeld.
Beide teams openden voorzichtig. Daardoor speelden de eerste minuten zich hoofdzakelijk op het middenveld af.
Er werd door onze jongens goed gecombineerd, maar we werden niet echt gevaarlijk. Jammer genoeg was het MZC'11 dat de score opende. Na 9 minuten vloog bal over de keeper in het doel.
Na 11 minuten liep een van de betere aanvallers van de tegenstander door onze verdediging, kwam oog in oog met onze keeper Antonin te staan en maakte er beheerst 2-0 van.
Na 29 minuten was het weer de spits van MZC'11 die er als de kippen bij was om na een rebound 3-0 van te maken.
Juist toen we dachten dat er voor ons nog iets meer in zat dan de nul, werd in de extra tijd na een voorzet de 4-0 erin getikt.

In de tweede helft werden vijf verse krachten in het veld gebracht. Het werd meteen een andere wedstrijd. We werden gevaarlijker voor het vijandelijke doel.
Het sterke spel werd beloond toen Alessio in de 36e minuut een voorzet van rechts keurig afrondde.
In de 38e minuut kon nog juist de 5-1 worden voorkomen doordat onze keeper onverschrokken een counter van MZC'11 onderbrak.
Na 46 minuten was het weer Alessio die voor 4-2 zorgde. Hij speelde zich op links behendig vrij en schoot beheerst in.
In de 28e minuut kregen we een vrije trap. Die kwam gevaarlijk in. Jammer genoeg werd de bal weggewerkt. MZC'11 bleef gevaarlijk in de counter maar tot doelrijpe kansen kwamen ze niet meer.
Speltechnisch waren we wellicht beter, maar dat telt nu eenmaal niet.