10 december 2016: DHC O15-1 - JVOZ O15-1 2-2

Sterk optreden JVOZ O15-1

We waren gewaarschuwd. Het zou een pittige wedstrijd worden tegen de nummer 2 DHC Delft O15-1 die in de competitie nagenoeg geen tegengoals heeft. Met maar 1 fitte wissel en zonder Mart tegen een ploeg met 9 KNVB spelers en 5 wissels. Na een nagenoeg gelijk opgaande 1e helft wist Casey in de 29e minuut de 0-1 op het scorebord te zetten na een assist van Huib. De ingevallen scheidsrechter die normaal gesproken alleen senioren fluit liet na de 35e minuut de ploegen nog 10 minuten doorspelen. DHC zag kans om aan het einde van deze “blessuretijd” de 1-1 te maken.

Rogier maakte meteen in de rust duidelijk dat we dit snel moesten vergeten en de strijd van de eerste helft voort moesten zetten. In de 52e minuut maakte DHC de 2-1, maar JVOZ gaf zich niet gewonnen en bleef ervoor gaan. In de 58e minuut werd dit beloond met de 2-2 via een schot van Jens, 2-2. Op dat moment zouden we hiervoor tekenen ware het niet dat we vlak voor het fluitsignaal de 2-3 af hadden kunnen drukken, maar de keeper stopt de inzet. Al met al een goed resultaat, omdat de nummer 1 van de competitie Spijkenisse vandaag verloor. Wederom goede zaken voor O15-1. Als we dit voetbal en deze inzet elke week kunnen opbrengen dan wordt het na de winterstop nog een mooie 2e helft van het seizoen.

3 december 2016: JVOZ O15-1 - Bennekom O15-1

Wederom winst voor O15-1

De competitie is halverwege en met een 5e plaats na 11 wedstrijden staan we er niet slecht voor. Vandaag dus een mogelijkheid om deze positie te versterken c.q. te verbeteren tegen Bennekom O15-1. De 1e competitiewedstrijd tegen Bennekom aldaar hadden we gewonnen, maar dat zegt niets. 

Al in de 6e minuut van de eerste helft kregen we de eerste mogelijkheid tot de 1-0 via een penalty, maar Huib wist deze niet te verzilveren. Na 10 minuten had het al 2-0 kunnen staan, maar pas in de 19e minuut viel de 1-0 door Huib via een mooie assist van Sebas . Dit was meteen de eindstand van de eerste helft.

In de 43e minuut (2e helft) zagen we een herhaling van de 1e helft, een assist van Sebas op Huib die de 2-0 maakt. Daarna ging het voortvarender met doelpunten maken. In de 47e minuut kregen we een corner die Aidan netjes voor de goal schoot zodat Gylermo de bal alleen nog maar binnen hoefde te koppen, 3-0. Helaas was daar in de 50e minuut een uitbraak van Bennekom met een 3-1 stand tot gevolg. In de 59e minuut resulteerde een solo van Huib in de 4-1 en in de 66e minuut liet de keeper een kopbal van Huib los en de bal viel achter de keeper in de goal, 5-1.

In blessuretijd nog een uitbraak van Bennekom, eindstand 5-2.

26 november 2016: Baronie O15-1 - JVOZ O15-1 1-2

O15-1 wint in Breda

Volgens de trainer waren de eerste 20 minuten de beste 20 minuten van het hele seizoen. Er werd heel goed gevoetbald en Baronie had niets in te brengen. Dit resulteerde na 10 minuten in de 0-1 door Dani na een assist van Aron. Daarna werden we slordig in balbezit en de laatste 10 minuten van de 1e helft stonden we dan ook meer en meer onder druk. In de rust werd dan ook benadrukt dat we er nog lang niet zijn met een magere 0-1. De opdracht was dan ook veel bewegen, makkelijke oplossingen zoeken en vooruit voetballen.

In de 2e helft stonden we toch meteen onder druk van de tegenstander en al in de 43e minuut stond in de 1-1 op het scorebord. Huib maakte hier in de 45e minuut korte metten mee en schoot de 1-2 binnen. In de 55e minuut werd Huib neergehaald en kon Gylermo via een penalty de 3e goal afdrukken. Hij schoot echter te veel richting de keeper die de 1-3 voorkwam. Daarna kansen over en weer, maar JVOZ trok aan het langste eind. Eindstand 1-2.

19 november 2016: Internos O15-1 - JVOZ O15-1 0-11

JVOZ O15-1 bekert verder

Zaterdag speelde O15-1 voor de beker uit tegen Internos O15-1 in Etten-Leur. Al snel werd duidelijk dat het een kwestie van tijd was totdat het eerste doelpunt in ons voordeel zou vallen. Het niveauverschil tussen beide ploegen was vrij groot. Toch moesten we nog wachten tot de 15e minuut in de eerste helft totdat Mart kon scoren 0-1. Ook daarna duurde het weer bijna 15 minuten totdat goal nummer 2 (Noah), goal nummer 3 (2e van Mart) en goal nummer 4 (Esad) er in gingen. De trainer hoefde in de rust niet zoveel toe te voegen. De opdrachten voor de 2e helft waren de 0 houden en minstens zoveel goals als in de eerste helft. Na een minuut of 5 in de 2e helft werden Mart, Casey en Esad gewisseld voor Huib, Aidan en Dani. In de 8e minuut werd alweer gescoord door Huib en daarna was er geen houden meer aan. De ene na de andere vloog er in door respectievelijk Anwar, Gylermo met een mooi afstandschot, Ilham en 3 x Dani. Eindstand 0-11 en door naar de volgende ronde.

12 november 2016: JVOZ O15-1 - Vriendenschaar O15-1 3-1

Verdiende overwinning O15-1

Vandaag speelden we tegen Vriendenschaar O15-1 uit Culemborg. We begonnen sterk en kregen direct in de 2e minuut een niet te missen kans. Deze belandde echter naast de goal. Uit de tegenaanval maakte de tegenstander direct de 0-1. JVOZ was wakker en gedurende de hele eerste helft de bovenliggende partij. Uit de vele kansen maakten we in de 18e minuut (Anwar) en in de 25e minuut (Noah) de 1-1 en de 2-1. De tegenstander had nog enkele halve kansen die door Zion gekeerd werden.

De tweede helft begon Vriendenschaar met een aantal lange ballen op hun sterke voorhoede spelers. Deze werden door onze verdediging goed verwerkt. De grootste kans die hieruit ontstond werd door Zion, één op één, gestopt. De schoenafdruk op het gezicht van Zion gaf aan dat dit niet zonder gevaar was. Ook in de tweede helft waren er voldoende kansen voor ons, maar buitenspel en een beetje geluk in de afronding voorkwamen een grotere voorsprong. Zo bleef er constant het gevaar op een gelijkmaker van de tegenstander. In de 30e minuut maakte Huib hieraan een einde door de 3-1 binnen te schieten.

Al met al een verdiende overwinning en goede zaken voor de stand in de competitie.

22 oktober 2016: JVOZ O15-1 - Hoeven O15-1 13-0

 
Doelpuntenfestijn bekerwedstrijd

Zaterdag speelde O15-1 voor de beker tegen Hoeven O15-1. JVOZ was continu de bovenliggende partij en duidelijk een maat te groot voor de tegenstander. In de eerste helft werd al 6x gescoord. Huib 4,  Daymon 1 en Anwar 1. In de 2e helft volgde al na 2 minuten een penalty die Aidan binnenschoot. Vervolgens scoorde Dani met een kopbal. Gylermo 3 x achtereenvolgens waarvan 1 penalty. Daarna Dani weer en in de laatste minuut kopte Mart de eindstand op het scorebord: 13-0.

1 oktober 2016: JVOZ 015-1 – TSC 015-1 4-1

Doel behaald

O15-1 had vandaag maar één doel en dat was winnen. Van het goede spel van vorige week zagen we helaas niet veel terug. In de 5e minuut van de eerste helft werden we geholpen door de tegenstander TSC Oosterhout met een eigen goal, 1-0.

In de 11e minuut volgde al de gelijkmaker door een fout in de verdediging, 1-1. Gelukkig konden we de rust in met een voorsprong door een schot van links op goal door Huib die Anwar nog net kon intikken, 2-1.

In de 2e helft wederom geen goed voetbal. In de 60e minuut volgde vanuit een scrimmage voor de goal van de tegenstander de 3-1 door Huib. In de laatste minuut kon Mart de eindstand op het scorebord zetten, 4-1. Geen schoonheidsprijs maar wel doel behaald.

24 september 2016: JVOZ 015-1 – Spijkenisse 015-1 0-1

Onverdiend verlies O15-1

O15-1 speelde zaterdag een goede wedstrijd tegen Spijkenisse O15-1. De wedstrijd speelde zich met name af op de helft van de tegenstander. Al in de 4e minuut was er de eerste scoringskans voor Mart maar de bal werd door een tegenspeler net van de lijn gehaald. In de minuut daarna belandde een kopbal van Huib via de handen van de keeper op de lat. In de 18e minuut een goede vrije trap van Mart die net naast de kruising vloog. In de 19e minuut de eerste uitbraak van Spijkenisse in de eerste helft. De bal werd niet goed weggewerkt: 0-1.
In de 22e minuut een goede steekbal van Aidan op Casey, maar het lukte Casey niet de bal over de keeper te wippen. Vervolgens in de 31e minuut een tweede uitbraak van Spijkenisse. Deze uitbraak werd afgestopt door Zion. In de 33e minuut geeft Dani de bal voor op Ilham die voorlangs schiet. Met een 0-1 achterstand gingen we de rust in. Goed gespeeld en toch achter, maar er volgt nog een 2e helft om een en ander recht te zetten.
Al in de 36e minuut geeft Dani voor op Aidan die helaas niet tot scoren kwam. In de 41e minuut geeft Dani voor op Mart maar ook die bal vloog niet in de touwen. In de 58e minuut een kopbal van Huib in handen van de keeper. En vervolgens nog in de 60e een vrije trap van Huib die overgaat en in de 61e minuut mist Ilham nog een keer. Als laatste mogelijkheid kregen we nog een vrije trap die door Gylermo werd overgeschoten.
Al met al een hele goede wedstrijd met veel kansen, maar helaas niet het juiste resultaat. Wanneer we echter zo doorgaan, gaat het zeker goed komen.