14 januari 2017: MOC ‘17 O15-1 – JVOZ O15-2 2-0

Na 4 weken verplichte rust, vanwege de winterstop, mochten de jongens eindelijk het veld weer in voor een wedstrijd. Er werd voor de beker aangetreden tegen MOC’17 die in de competitie in een klasse hoger spelen dan JVOZ O15-2. Niet om op voorhand al verzachtende omstandigheden aan te dragen, maar het is een mooie test om te kijken of de jongens een niveautje hoger ook aan zouden kunnen.

De 11 spelers die in de basis mochten beginnen waren; Anouk, Yanilio, Jules, Ruben, Eszra, Berat, Finn, Armandiaz, Thomas, Mike en Devano. Tijdens de warming up moest Eszra helaas afhaken met een blessure. Teun nam zijn plaats in. De eerste minuten van de wedstrijd waren van JVOZ erg slordig, men begon niet scherp. Al in de 3e minuut kreeg de tegenstander een enorme kans, die gelukkig verprutst werd. Kennelijk was dat het seintje om wakker te worden, want JVOZ kwam beter in de wedstrijd. Er werd redelijk tot goed gevoetbald, men bleef wel veel moeite houden met de fysieke kracht van de tegenstander. Na zo’n minuut of 14 spelen viel er zo’n heel vervelend en koud regen/sneeuwbuitje en op dat moment sloeg MOC’17 toe. Ruben werd deze keer wel overrompeld door de fysiek kracht van hun nummer 7. Hier kon Ruben overigens weinig aan doen, diegene die de wedstrijd gezien hebben snappen wat er bedoeld word. De meningen zullen hierover verdeeld zijn, maar de scheidrechter had ook voor een overtreding kunnen fluiten. Dat deed hij niet en de nummer 7 kon vanaf een meter of 25 aanleggen en knalde via de onderkant van de lat, buiten bereik van Anouk, de bal knap binnen. Voetballend was JVOZ weer veel beter dan de tegenstander, het mankeerde alleen wel aan het killersinstinct. Er waren mogelijkheden, maar de acties werden dan net event te ver doorgevoerd of er werd gekozen voor nog maar een passje in plaats van af te drukken. Een aantal minuten voor rust had Teun nog een goeie kop kans. Ruststand derhalve 1-0.

Mike, Finn en Armandiaz bleven na de rust in de kleedkamer achter. Hun plekken werden ingenomen door Bas, Bilal en Hicham. Na 5 minuten spelen in de 2e helft zat de wedstrijd, door een arbitrale blunder, er eigenlijk op. De scheidsrechter nam een overtreding in het strafschopgebied waar op de nummer 7 van de tegenstander. Vriend en vijand waren het er over eens dat het (weer) andersom was, maar de bal ging dus wel op de stip. De nummer 7 ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk raak. Het zou te veel eer voor de bewuste speler zijn om nu de hele wedstrijd aan de nummer 7 van de tegenstander op te hangen, maar hij liep wel als een rode draad door de wedstrijd heen. Iedereen die de wedstrijd gezien heeft zal beamen dat het op fysiek gebied tegen hem een oneerlijke strijd was, maar vooral Jules en Ruben toonden geen ontzag. Voetballend zat het van JVOZ zijde best goed in elkaar alleen aanvallend kon men in de afrondende fase geen vuist maken. Zo bloede de wedstrijd helaas een beetje dood. Het is een dooddoener van jewelste, maar op deze leeftijd maakt het verschil in fysiek, juist door het leeftijdsverschil, zo’n enorm verschil dat de strijd soms enigszins ongelijk is. De einduitslag 2-0 geeft dan toch een ietwat onbevredigd gevoel, omdat het voetbal, ondanks dat de 2e helft niet altijd even goed was, van JVOZ zijde veel beter was dan dat van de tegenstander. Dat beperkte zich nu ook weer tot lange ballen vanaf achteruit op hun nummer 7. Nogmaals de jongens hebben zich niet laten kisten en ze konden uiteindelijk met een opgeheven hoofd het veld verlaten. Voor wat betreft het testen of het voetballen op een hoger niveau was het een beetje appels met peren vergelijken. De tegenstander beschikte, met alle respect, over veel fysieke kracht en beperkt voetballend vermogen terwijl het bij ons juist andersom is. Deze wedstrijd lekker vergeten en op naar de volgende.   

17 december 2016: JVOZ O15-2 - Kloetinge O15-1 4-1

Vorige week was Kloetinge ook al de tegenstander geweest. Vandaag mochten de mannen andermaal aantreden tegen deze tegenstander, dit keer voor de beker. Het mocht duidelijk zijn dat JVOZ ging voor 3 uit 3 tegen Kloetinge, in de competitie won JVOZ immers al 2 keer, maar de tegenstander zal ook gebrand zijn op een goed resultaat. Een overwinning was op voorhand dan ook geen uitgemaakte zaak.
Er ontbraken vandaag een drietal vaste krachten in het team. Mike, Thomas en Hicham konden niet spelen vanwege blessures en ziekte. Daarom kwamen Angela en Cheng de selectie versterken. Anouk, Yanilio, Ruben, Jules, Eszra, Armandiaz, Bilal, Finn, Berat, Bas en Devano waren de basis elf. Teun begon samen met beide dames op de bank.
Vanaf het beginsignaal was JVOZ voetballend duidelijk de betere ploeg, zonder ook echte kansen af te dwingen. Men voetbalde goed en met geduld. Net als de wedstrijd van vorige keer waren er wel 2 kansjes voor de tegenstander. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Kloetinge steeds verder op eigen helft teruggedrongen en onder druk gezet. Bij vlagen was het voetbal van de thuisploeg van een hoog niveau. Er kwamen kansen, waaronder een bal op de lat uit een corner. Kloetinge kon, ook na deze bal op de lat, niet anders dan speculeren op lange ballen vanuit achteruit. In de 27e minuut brak Berat uiteindelijk de ban door de 1-0 binnen te prikken uit een voorzet van Devano. Kort voor het rustsignaal volgde er weer een prachtige aanval uit het boekje, waar onder andere Berat, Bilal en Devano bij betrokken waren, eerstgenoemde was uiteindelijk de afmaker. Met 2-0 op het scorebord ging men rusten.

Teun stond in plaats van Ruben aan de aftrap van de 2e helft. Kloetinge moest komen en deed dit met overgave waardoor men, via een frommel goal, na 6 minuten de 2-1 scoorde. Een aantal minuten later had het ook zomaar gelijk kunnen staan, maar het vizier van Kloetinge stond gelukkig niet op scherp. Bovendien trad de JVOZ verdediging ook adequaat op. In de 10e minuut werden Angela en Cheng ingebracht voor Armandiaz en Bas. Geleidelijk nam de thuisploeg het initiatief terug en drong Kloetinge steeds verder terug. Angela verraste direct met haar snelheid en Cheng gooide er een aantal heerlijk passeer bewegingen uit. In de 17e minuut hield Anouk met een puike redding de ploeg nog op de been. Hierna was het andermaal duidelijk welke ploeg er als enige aanspraak mocht maken op de overwinning. Na wederom een vloeiende aanval wist Angela met een soort van omhaal te voorkomen dat de bal over de achterlijn ging. De bal kwam terug voor de goal en Teun kon afmaken, 3-1. Van de aanval die vooraf ging aan de 4-1 droop ook weer de klasse af. Berat was de afmaker na een assist van Eszra. 4-1 was tevens de meer dan verdiende eindstand waarmee het team met opgeheven hoofd en een goed gevoel de winterstop in kan.

10 december 2016: JVOZ O15-2 - Kloetinge O15-1 3-1

Het resultaat van de wedstrijd van vorige week was een dikke tegenvaller. Er was goed gevoetbald en er waren ook genoeg kansen afgedwongen en stond men, niet echt verdiend, met lege handen.

Vandaag stond er op papier een zware wedstrijd op het programma. De tegenstander, Kloetinge O15-1, is een sterke tegenstander die ook goed voetbal probeert te spelen. Los van dat staat er in dergelijke wedstrijden ook altijd een stukje Zeeuwse prestige op het spel.
Anouk, Yanilio, Ruben, Jules, Eszra, Bilal, Finn, Teun, Thomas, Bas en Devano begonnen in de basis. Berat, Hicham en Armandiaz zaten op de bank. Mike was niet fit.

De eerste minuten waren we voetballen aan elkaar gewaagd, maar de beste kansen waren voor de tegenstander. Al in de 4e minuut bracht Anouk knap redding op een van richting veranderd schot. Een 5 tal minuten later stond Kloetinge op voorsprong. Gezien de kansen niet eens onverdiend. Bij een corner werd er niet superscherp gereageerd op de inkomende mensen. Er kon daardoor iemand vanuit de 2e lijn redelijk ongehinderd op doel schieten. Anouk was kansloos en zo stond de 0-1 op het scorebord. Wat eigenlijk kenmerkend was voor de rest van de wedstrijd was de werklust die tentoongespreid werd door het team. Men liet zich niet van de wijs brengen en dat resulteerde erin dat we een aantal minuten later een penalty toegekend kregen nadat Teun onreglementair gevloerd werd in het strafschopgebied na een veelbelovende aanval. Finn schoot de penalty onberispelijk binnen. Na dat moment was JVOZ toch de bovenliggende partij. We hadden, in de 14e minuut, een slippertje van de verdediging van Kloetinge nodig om op voorsprong te komen. Vorige week hielpen wij de tegenstander zo in het zadel nu was het onze buurt om van zoiets dergelijks te profiteren. Bas strafte het foutje, in twee instanties af. Tot en met de rust was het een erg leuke wedstrijd om naar te kijken er werden van JVOZ zijde een aantal prachtige aanvallen op de mat gelegd er werd strijd geleverd en Kloetinge bleef ook goed partij bieden. Ruststand 2-1.

Na de rust werden Armandiaz en Berat ingebracht voor Ruben en Bas. De 2e helft gaf hetzelfde beeld als de 1e helft. Voetbaltechnisch was JVOZ de bovenliggende partij, maar het bleef oppassen voor de uitvallen van Kloetinge. Veel kansen waren er niet, maar als de voorsprong niet uitgebouwd wordt bestaat altijd de kans dat een tegenstander langszij komt. Diep in de 2e helft zette Teun, aan de achterlijn, een verdediger van Kloetinge in z'n hemd en kon zo de bal voorgeven op Berat en die scoorde beheerst de bevrijdende 3-1. Dit was tevens de eindstand, wederom een goede wedstrijd en nu wel effectief omgesprongen met de kansen waardoor de punten verdiend in Vlissingen bleven.

3 december 2016: Madese Boys O15-1 - JVOZ O15-2 2-0

De wedstrijd van dit weekend is het begin van de tweede helft van de competitie. Na de winst van vorige week stond JVOZ O15-2 op een keurige 2e plaats op 3 punten achterstand van koploper RBC. De nummers 3 en 4 van de rangschikking hijgen ook in de nek van de jongens, dus de komende competitie wedstrijden staan in het teken van aan- of afhaken. Eerst dus maar de wedstrijd van vandaag tegen Madese Boys O15-1.

De basis elf vandaag waren Leco, Yanilio, Ruben, Jules, Eszra, Finn, Armandiaz, Berat, Hicham, Bas en Mike. Het begin was van JVOZ zijde best aardig, de opdrachten die de trainer had meegegeven werden uitgevoerd. De eerste echte kans diende zich dan ook aan in de 13e minuut. Via een 1-2 tussen Berat en Mike kon laatstgenoemde een actie langs de lijn maken en uiteindelijk een voorzet geven op Bas. De inzet van Bas miste kracht en belande op de keeper. Uit de daaropvolgende tegenstoot van Madese Boys werd er verdedigend niet echt adequaat gereageerd waardoor er speler kon aanleggen voor een “lucky shot”. Deze boogbal botte vanaf de lat terug in het veld en dit buitenkansje werd in tweede instantie wel binnengeschoten achter een kansloze Leco en stonden de jongens met 1-0 achter. Men was niet uit het veld geslagen, de keuzes die gemaakt werden waren best goed, maar het ontbrak soms aan een juiste aanname, goede eind pass of voor de goal werd er niet juist geanticipeerd op de bedoeling van een teamgenoot. Er waren van JVOZ zijde wat kleine kansjes en Madese Boys kreeg helemaal geen kansen. De enige kans die men kreeg, kregen ze van onze zijde in de schoot geworpen. In de 28e minuut werd er knullig balverlies geleden en had een speler van Madese Boys vrije doorgang richting Leco, die wederom kansloos was, 2-0. Zo is het wel heel lastig voetballen. De aansluitingstreffer had een 3 tal minuten later al op het bord kunnen staan. Berat kreeg de bal mee van Mike en kon alleen op de keeper af, echter zijn inzet miste overtuiging en kon door keeper makkelijk gekeerd worden. Kort voor rust was er toch de aansluitingstreffer en deze kwam op naam van Mike, na een knappe individuele actie nadat hij door Berat was weggestuurd.

Na de rust werden Bilal en Teun ingebracht en zodoende bleven Finn en Jules achter in de kleedkamer. Al in de 2e minuut belande een schot, vanaf links, van Yanilio op de lat. Aan dit schot ging prima combinatie voetbal vooraf. Een tiental minuten later ging een schot van Devano, die Bas was komen vervangen, via de keeper naast. In de 26e minuut kopte Yanilio net naast, na een voorzet van Devano. Even later werd een doelpunt van Devano afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Madese Boys kwam nog wel een aantal keren tot aan ons strafschopgebied, maar echte kansen kreeg men niet. Uiteindelijk blies de scheidsrechter af en stond JVOZ met lege handen. Voetbal is dan soms heel hard, best goed gevoetbald, maar nul punten mee terug naar Zeeland omdat je de tegenstander de 2 kansen die ze hebben gehad zelf in hun schoot hebt geworpen.

26 november 2016: JVOZ O15-2 - Middelburg Zeelandia O15-1 3-1

Vorige week waren de eerste tekenen zichtbaar dat de jongens de opgaande lijn weer te pakken hebben. Vandaag moest er aangetreden worden tegen Zeelandia Middelburg. Leco, Yanilio, Jules, Finn, Teun, Armandiaz, Bilal, Hicham, Thomas, Viggo en Devano waren de basis elf.
Direct vanaf de aftrap probeerden de jongens hun wil op te leggen aan de tegenstander. Er werd weer goed gevoetbald, maar de vechtlust en scherpte die vorige week wel aanwezig was ontbrak enigszins. Dit nam niet weg dat JVOZ voornamelijk op de helft van de tegenstander aan het voetballen was. De 1e kans viel pas in de 12e minuut te noteren. Na een vlotte actie tussen Thomas en Yanilio werd er een corner afgedwongen. Yanilio trapte de corner en Devano kopte over. JVOZ bleef aandringen en de verdiende openingstreffer viel in de 22e minuut, al was het vanuit een dood spel moment. Devano werkte de bal binnen uit een corner van Yanilio. In de daaropvolgende minuten ging het hard met het opkrikken van het doelpunten saldo. In de 27e minuut gaf Devano vanaf rechts een voorzet op maat die bij de verste paal ineens door Thomas op de schoen werd genomen, 2-0. Twee minuten later viel de 3-0, tevens de ruststand, ook weer uit een corner van Yanilio. De doelpuntenmaker was Bilal.

Bij de aftrap van de 2e helft stonden Eszra, Berat, Ruben en Bas in het veld voor Yanilio, Armandiaz, Jules en Thomas. Mike werd nog even op de bank gehouden omdat hij nog niet helemaal fit was en werd na 10 minuten ingebracht voor Devano. Twee minuten na de rust wist Zeelandia Middelburg de marge al te verkleinen tot 2 doelpunten. Dit doelpunt kwam tot stand door onnodig balverlies en onoplettendheid van JVOZ zijde. Gelukkig herpakten de jongens zich en behalve een schot van de tegenstander kwam de overwinning niet meer in gevaar. JVOZ dwong verder ook niet echt meer iets af en zo kabbelde de wedstrijd naar het laatste fluitsignaal. In ieder geval 3 zeer verdiende punten.

19 november 2016: Terneuzense Boys O15-1 - JVOZ O15-2 0-3

Na het echec van vorige week mochten de jongens vandaag aantreden voor de bekerwedstrijd tegen Terneuzense Boys. Tijdens het omkleden en de wedstrijd bespreking was er al meer focus te ontwaren dan bij de vorige wedstrijden. Tijdens de opwarming stonden de mannen nog wel verbaasd te kijken naar de grote van de spelers van de tegenstanders, maar dat mag voor hun in feite geen nieuws meer zijn.

De basis elf van vandaag waren; Leco, Yanilio, Jules, Ruben, Eszra, Bilal, Hicham, Finn, Armandiaz, Devano en Thomas. Viggo, Teun en Bas begonnen op de bank. Berat & Mike ontbraken vanwege ziekte.

Er werd voortvarend gestart, er was tijdens de wedstrijdbespreking benadrukt dat er constant druk gegeven moest worden en dat iedereen in beweging moest blijven en deze opdracht werd heel goed uitgevoerd. De jongens vonden elkaar in de combinaties en er werd strijd geleverd. Kortom er werd van eigen kracht uit gegaan en dat vertaalde zich in een duidelijk veldoverwicht tegen een tegenstander die fysiek weer veel verder en sterker was. Behalve een vrije trap van Finn die net over ging duurde het echter nog tot de 17e minuut alvorens de eerste echte kans genoteerd kon worden. Dit ondanks het feit dat er bijna constant op de helft van de tegenstander gevoetbald werd. Thomas draaide zich slim vrij van zijn tegenstander en kon zo Finn aanspelen die een steekballetje op Devano kon geven. Devano kon op zijn beurt vanaf rechts, net buiten het strafschop gebied, aanleggen voor een schot. Aan zijn schot mankeerde niet veel, maar ketste wel via de lat terug het veld in. Vijf minuten later stonden we wel op voorsprong. Na goed combinatie voetbal werd Yanilio de diepte ingestuurd en kon zo, vanaf links, een voorzet geven op Thomas. Thomas lepelde de bal heerlijk over de keeper en zo stond de verdiende 0-1 op het scorebord. Een aantal minuten later hadden de jongens het even moeilijk nadat Terneuzense Boys een corner had mogen nemen en men de bal niet lekker uit het eigen strafschop gebied kreeg, maar puur op wilskracht werd deze aanval afgeslagen. Verdedigend stond het verder als een huis, men stond geconcentreerd te voetballen en ondersteunde elkaar. Van kleine slippertjes was ook geen sprake, op 1 na misschien, maar dat werd met enig geluk ook in de kiem gesmoord. In de 28e minuut werd Yanilio de diepte ingestuurd door Jules. Yanilio kon meters maken, het strafschop gebied binnen dribbelen en beheerst de 0-2 binnenschieten in de korte hoek. Vlak voor rust mocht Terneuzense Boys nog aanleggen voor een vrije trap. Dit schot, laag over de grond was een makkelijke prooi voor Leco.

Na de rust werden Bas, Teun en Viggo ingebracht voor Thomas, Armandiaz en Ruben en werden er wat omzettingen in de opstelling gedaan. De eerste minuten na rust waren van JVOZ kant wat moeizaam. Men leek iets slapper uit de kleedkamer gekomen te zijn, terwijl Terneuzense Boys iets meer druk leek te zetten, maar verder ook geen vuist kom maken. Na dit aarzelende begin herpakten de jongens zich en trokken de wedstrijd weer langzaam naar zich toe. Na zo'n 10 minuten werd Devano weggestuurd door Bas, maar Devano stuitte op de keeper. Na een kwartier spelen werd de wedstrijd beslist door Bilal. De assist kwam op naam van Yanilio, die op zijn beurt was aangespeeld door Teun. Bilal sneed, vanaf links, knap naar binnen en schoot beheerst de 0-3 binnen. Even later leek Viggo, na een aanval uit het boekje, de 0-4 te scoren echter dit doelpunt werd geannuleerd vanwege buitenspel. Ondanks het feit dat de thuis vlaggende grensrechter wel telkens erg scherp zijn vlag de lucht in zwierde is buitenspel staan, samen met het juist ingooien, wel een aandachtspuntje voor de volgende wedstrijden. Na de beslissende 0-3 kwam men niet of nauwelijks meer in de problemen en waagde men zich af en toe aan gallery play, o.a. een hakballetje van Viggo op Teun en een knappe schijnbeweging van Bas. Eszra kon, vanuit zijn positie als rechts achter, ook nog een keer ongehinderd opstomen. Helaas ging zijn schot over en naast. Lang verhaal kort eindstand een meer als verdiende 0-3 overwinning. Nadat het vorige week allemaal net niet was heeft het hele team vandaag de rug gerecht en een hele goede wedstrijd gespeeld.   

12 november 2016: Virtus O15-1 - JVOZ O15-2 1-0

De wedstrijd tegen Virtus kunnen we in een aantal woorden nabeschouwen. Beneden pijl vanwege een gebrek aan scherpte, bezieling en vorm hoewel dit zeker ook weer niet voor alle spelers geldt. Het ging al een aantal wedstrijden die kant op. De nederlaag tegen RBC en het gelijkspel tegen Baronie zeggen wat dat betreft wel genoeg.

Vandaag hebben de jongens, met alle respect, niet verloren van de tegenstander maar vooral van zichzelf. In de 5e minuut hadden we al met 10 man kunnen staan, maar de scheidsrechter was gelukkig genadig. Daarna leek er wat lijn in het spel van JVOZ te komen, maar kansen werden er ook niet afgedwongen. In de 20e minuut, waarbij er verkeerd werd geanticipeerd op een lange hijs vanaf achteruit door Virtus, kwamen we eigenlijk vanuit het niets op 1-0 achter. In het verdere verloop van deze aanval gingen er nog een aantal jongens de fout in. Deze misperen waren ook geen teken om dit vol overtuiging recht te zetten. Hierdoor bleef tot de rust de 1-0 op het bord staan. De 2e helft was niet veel beter, waardoor dit verslag vrij kort en misschien wat negatief blijft, maar het was gewoon ook niet best.

Het talent is zeker bij alle jongens aanwezig, maar het komt er nu even niet meer uit. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat de jongens, mits bij een groot aantal de “goeie kop” er weer op komt, zich weer zullen herpakken. Op basis van hun kwaliteiten moeten ze gewoon mee kunnen doen om de ereplaatsen in deze klasse.

29 oktober 2016: JVOZ O15-2 – RCS O15-1 2-0
Om mee te blijven draaien aan kop van de ranglijst was er vandaag maar 1 ding belangrijk; winnen. En als het even kan met goed voetbal. Aan de 1ste prioriteit werd voldaan aan de 2e nauwelijks. Conclusie is dat er een zakelijke 2-0 overwinning behaald is tegen het laag geklasseerde RCS.
RCS was uiteraard niet naar sportpark Baskensburg gekomen om te dienen als kanonnenvoer en speelde dan ook met de linies heel kort op elkaar en gokte op een snelle uitval. Het was dus aan Leco, Eszra, Jules, Ruben, Yanillio, Teun, Finn, Hicham, Berat, Devano en Bas om gaatjes te vinden in dit pantser. Bilal, Viggo en Armandiaz hadden plaatsgenomen op de bank. Mike & Thomas konden vanwege blessures niet spelen.
Er werd voornamelijk op de helft van RCS gevoetbald en het moet gezegd dat er geprobeerd werd om rustig en geconcentreerd op te bouwen vanuit het achterveld. Het tempo lag echter veel te laag en een aantal spelers zat niet goed in de wedstrijd, waardoor JVOZ niet gevaarlijk kon worden. In de 11e minuut werd een schot vanuit de 2e lijn van Finn door de keeper tot corner verwerkt en in de 14e minuut schoot Teun op de lat. Kortom vanaf afstand waren er wat mogelijkheden, maar er werd voorin stootkracht gemist om echt uitgespeelde kansen te creëren. De 1-0 van Yanillio, in de 22e minuut was dan ook enigszins gelukkig te noemen. Z'n schuiver, vanaf links in het strafschopgebied, miste kracht en had een makkelijke prooi voor de keeper moeten zijn. Gelukkig voor ons dook de keeper over de bal heen. De inleiding tot de goal was wel goed. Jules had de bal bij Yanillio bezorgd. Zijn voorzet, vanaf links, kwam bij de 1e paal terecht waar Teun er net niet bij kon. Via een been van een verdediger van RCS kwam de bal bij Hicham terecht die de bal weer terug op Yanillio kon spelen. Een aantal minuten na zijn goal mocht Yanillio, na een voorzet van Teun, wederom aanleggen voor een schot. Zijn poging werd via de keeper en paal tot corner verwerkt. Hierna kwam RCS er wat meer uit en creëerde ook wat kansen. Jules bood Leco een helpende hand bij een flipperkast moment voor eigen goal. Kort voor rust moest Leco zichzelf een keer strekken om een schot tot corner te verwerken.

Over de 2e helft, waarin Viggo, Bilal en Armandiaz in het veld kwamen voor Devano, Berat en Hicham, kunnen we vrij kort zijn. Niet echt geweldig. RCS was zelfs gevaarlijker dan JVOZ, maar kon ook geen vuist maken. Halverwege de 2e helft viel wel de beslissing toen Viggo op de juiste plaats stond en een voorzet van Teun kon binnenwerken. Finn had ter hoogte van de eigen dug out de bal veroverd en Teun aangespeeld, waarna de laatste na een mooie actie de voorzet op Viggo kon geven.

22 oktober 2016: JVOZ O15-2 – RBC O14-1 8-0
Vorige week zaterdag werd de topper in Roosendaal tegen RBC terecht met 3-1 verloren, waardoor de koppositie in de competitie weer gedeeld wordt met RBC O15-1. Deze zaterdag stond er een bekerronde op het programma. RBC 014-1 kwam in Vlissingen op bezoek. Naast eerherstel stond de koppositie in de bekercompetitie op het spel.
In tegenstelling tot alle eerdere wedstrijden werd de bekende formatie met 3 spitsen losgelaten en voor een andere tactiek gekozen. In het veld werd dit ingevuld door Leco, Eszra, Jules, Ruben, Yanillio, Teun, Finn, Hicham, Berat, Mike en Bas. Viggo, Armandiaz en Devano begonnen op de bank. Bilal ontbrak vanwege ziekte en Thomas zat nog in de lappenmand.
De 1e helft was nog maar net een minuut of wat op gang toen er al een schrikmomentje was aan de rand van ons strafschopgebied door een communicatie foutje tussen Eszra en Leco. Beide heren zorgen er ook zelf voor dat dit vakkundig werd rechtgezet. Het eerste kwartier was wat aftastend, maar JVOZ was wel de bovenliggende partij. Via de rechterkant hadden we ook een aantal keren gevaarlijk kunnen en moeten worden, maar er werden telkens verkeerde keuzes gemaakt. Teun versierde in de 16e minuut aan de linkerkant van het veld een corner. Deze corner werd genomen door Mike en kwam bij Finn terecht die vanaf de rechterkant, op de rand van het strafschop gebied, droog de 1-0 kon binnen knallen. Na deze 1-0 was eigenlijk ook direct het verzet van de tegenstander gebroken en gingen onze mannen gestaag door met het opkrikken van de score. Yanillio kon in de 21e minuut scoren nadat hij de bal van een RBC verdediger had ontfutseld na een afgeketst schot van Mike. De 3-0, 5 minuten later, kwam van de voet van Berat. Hij kreeg de bal van Mike, nadat Bas omver was gekegeld maar tegelijkertijd toch de bal bij Mike had bezorgd. Voordeel regel dus prima toegepast door de subliem leidende scheidrechter. De 4-0, vlak voor rust, was een aanval om de vingers bij af te likken. Via een 1-2 tussen Eszra en Mike en vervolgens tussen Bas en Mike kon de laatste afdrukken. Dit schot werd gekeerd, maar Berat scoorde in de rebound.
In de rust werden Mike, Finn en Bas gewisseld voor Viggo, Armandiaz en Devano. Na 10 minuten hadden onze mannen al 2 grote kansen gehad. Devano mikte op de lat en een inzet van Viggo werd door de keeper gekeerd. Een vrije trap, toegekend vanwege een overtreding op Berat, getrapt door Yanillio werd ternauwernood tot corner verwerkt. Deze corner leverde verder niets op. Duidelijk was dat de mannen een lesje geleerd hadden van de vorige 3 wedstrijden. Ze bleven voetballen en dat betaalde zich uit en het was nog een tandje beter dan de 1e helft. De jongens zorgden ervoor dat RBC met de rug tegen de muur bleef staan. Nadat Teun al aan de basis had gestaan van de 1-0 deed hij dat ook bij de 5-0, want hij dwong een penalty af. Yanillio bewees andermaal dat hij over een ragfijne traptechniek beschikt en benutte deze strafschop stoïcijns. Op dat moment was er nog maar een kleine 10 minuten gespeeld in de 2e helft. Tot een minuut of 10 voor het eind van de wedstrijd ging de storm enigszins liggen, waarna er weer aangezet werd voor een slotakkoord voor wat betreft het doelpunten saldo. Viggo scoorde uit een rebound, in de 26e minuut, de 6-0. Yanillio scoorde 2 minuten later zijn 3e van de wedstrijd. De assist kwam op naam van Berat die de bal van Jules, via een perfecte pass, had ontvangen. Een viertal minuten zette Viggo de 8-0, tevens eindstand, op het bord. Yanillio en Teun verzorgden de laatste stappen van het voorbereidende werk. Verder een afgetekende overwinning waar niets op af te dingen valt en extra zelfvertrouwen getankt voor de eerstkomende competitie wedstrijden

8 oktober 2016: JVOZ 015-2 – Internos 015-1 6-4

Wat betreft het weer waren de omstandigheden ideaal om vandaag wederom een 3 punter in de tas te stoppen. Er werd gespeeld op echt gras. Er waren wel wat personele problemen, want naast de basis elf, Anouk, Yanillio, Finn, Ruben, Ezsra, Armandiaz, Hicham, Teun, Bas, Viggo en Mike, waren alleen Berat en Leco wedstrijdfit. Bilal, Jules, Devano en Thomas waren wel aanwezig ten behoeve van steun aan hun teamgenoten, maar hebben allen rust voorgeschreven gekregen van de fysiotherapeut.

Vanaf het beginsignaal werd door JVOZ de koe bij de horens gevat met goed en overtuigend voetbal. Al in de 5e minuut werd Bas net buiten het strafschop gebied gevloerd door een speler van de tegenstander. De bal was via Mike, na een mooie aanval vanaf de verdediging, via het middenveld, bij Bas terecht gekomen. De toegekende vrije trap werd genomen door Mike en kon door de keeper ternauwernood tot corner verwerkt worden. Twee minuten later was het wel raak toen Viggo de 1-0 kon binnen schieten, na een assist van Mike. De tegenstander kreeg nog net de gelegenheid om af te trappen, maar daarna was de bal weer voor JVOZ. Via diverse schijven kreeg Viggo de bal en hij verstuurde een slim steek balletje richting Teun. Helaas ging deze kans er niet in. Uit de tegenstoot na deze aanval stond ineens de tegenstander bij Anouk voor de goal, maar ze redde bekwaam. Omdat tot op dat moment alles voetballend koek en ei leek was de verdediging niet gewaarschuwd dat het een aantal tandjes feller en slimmer moest. Er was ook helemaal geen vuiltje aan de lucht en in de 10e minuut dacht iedereen dat de 2-0 in het netje lag. Teun speelde naar Viggo, die een steekpass op Mike gaf. Mike stoomde op door het strafschopgebied en drukte af. Helaas belande de bal aan de verkeerde kant van de paal. Het was duidelijk dat JVOZ voetballend een stuk beter was en de tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd. Na een kwartier spelen stuurde Viggo Mike weg die op zijn bekende manier op snelheid vanaf rechts langs de lijn naar binnen kon trekken. Uit de pass die volgde kon Bas de 2-0 binnen tikken. Een vijftal minuten later verstuurde Finn een lange bal op Mike. Mike kaatste de bal met Viggo die daarop weer een knappe steekbal terug op Mike gaf die vervolgens de 3-0 binnen knalde. Weer een aantal minuten later, na weer voetbal van hoog niveau, verstuurde Teun een mooi passje op Viggo die de 4-0 kon scoren. Op dat moment leek niets een monsterscore in de weg te staan. Zeker niet toen 5 minuten voor rust Bas, na een individuele actie, kon aanleggen voor een schot en de 5-0 scoorde. Toch gingen de jongens met een op dat moment onnodige 5-1 stand rusten. Wellicht had men compassie, want verdedigend legde men de tegenstander geen strobreed in de weg om kort voor de rust de 5-1 te scoren.

Of de tegenstander verscheen super gemotiveerd aan de aftrap van de 2e helft of onze jongens dachten dat de wedstrijd maar 1 helft duurde, in ieder geval was er tussen de 1e en 2e helft een verschil van dag en nacht. Internos kon, vanaf de aftrap weer volledig ongehinderd de 5-2 scoren. Nog niets aan de hand zou je zeggen. De 5-3 was illustrerend voor de onthutsend zwakke 2e helft die JVOZ speelde. Balverlies bij een van de aanvallers op de helft van de tegenstander leidde dit doelpunt in, maar ook hier werd eigenlijk verdedigend niet opgetreden. Tien minuten na rust was het ineens weer een wedstrijd toen Internos de aansluitingstreffer kon scoren. Na zo'n 1ste helft mag en kan dat nooit gebeuren. Niets ten nadele van de tegenstander, want die knokte zich knap terug, maar dit hadden de jongens toch voornamelijk aan zichzelf te danken. Als men gewoon had blijven voetballen, want daar ligt de kracht van het elftal, was er werkelijk helemaal niets aan de hand geweest. Vorig seizoen waren de tegenstanders van een niveau dat dit wel genadeloos werd afgestraft. Na vorige week al door het oog van de naald gekropen te zijn leek het er nu op dat er wel punten verspeeld zouden worden, maar gelukkig kon Mike diep in de 2e helft toch de beslissende 6-4 scoren, nadat hij eerder al de lat had geraakt. Duidelijk is wel dat als men geen lering trekt uit deze bijzonder slechte 2e helft men echt nog wel eens tegen een zeperd aan zal gaan lopen. Volgende week eerherstel, het team kan dan vol aan de bak in de topper tegen RBC.

1 oktober 2016: Steenbergen 015-1 - JVOZ 015-2 0-2

Lastige wedstrijden winnen, is een kwaliteit

Het is een opendeur dat er over de kwaliteit van de tegenstander van vandaag, net als alle andere overigens, bij ons niets bekend is. We weten dus niet wat we moeten verwachten. Op basis van de in de vorige wedstrijden behaalde resultaten wordt er dan al makkelijk gezegd deze winnen we ook wel even. Louter naar de uitslag van deze wedstrijd kijkend, een 0-2 overwinning, lijkt het of het makkelijk was. Het tegendeel is waar. We zijn vandaag, vooral door uitstekend keeperswerk van Anouk, door het oog van de naald gekropen wat betreft puntverlies.
Anouk stond dus vandaag onder de lat in plaats van Leco. Hicham nam de plaats van Berat in op het middenveld. Voor de rest was de basis elf dezelfde als vorige week. Naast Leco begonnen Teun, Viggo en Bilal op de bank. Devano was aanwezig, maar kon vanwege een blessure niet spelen. Berat was ziek.
We namen nu eens niet vanaf het 1ste fluitsignaal het initiatief. De tegenstander, fysiek ook weer een stuk verder als ons, probeerde ons vast te zetten. Hier hadden ze succes mee, mede ook door de soms trage opbouw en de risicoloze balletjes terug. De gehele wedstrijd wist men de nummer 9, een snelle linksbuiten, van Steenbergen niet goed onder controle te krijgen.
In de 12e minuut kregen we onze 1ste kans. Eszra stuurde Mike weg die op de inmiddels bekende manier zijn tegenstander passeerde. De voorzet, richting de 2e paal, was ook goed. Thomas leek tijd te hebben om de bal aan te nemen, maar nam de bal ineens op de pantoffel. Jammer genoeg miste het schot richting. Uit de tegenstoot na deze aanval bracht Steenbergen hun nr. 9 weer in stelling. Gelukkig was de tegensstander voor de goal niet scherp en kon Anouk de bal pakken. De 2e echte kans voor ons volgde in de 19e minuut. Finn gaf vanaf rechts een cross pass op Mike. Na een actie van Mike kwam de bal terug bij Finn die weer met Eszra kon kaatsen. Eszra speelde Mike weer terug aan, maar zijn schot ging naast. Gaandeweg de 1e helft kreeg JVOZ wel meer grip op het spel. Op het moment dat er druk werd gezet op de tegenstander kwam deze duidelijk in de problemen en met name de verdediging en keeper. In de 24e minuut stuurde Bas Mike weg op volle snelheid. De pass was net iets te hard, waardoor de keeper er aan kwam alvorens Mike er iets mee kon doen. Een aantal minuten later kon Yanillio van net buiten de 16 een afgeslagen bal vol op de wreef nemen, maar de bal ging naast. Net voor het rustsignaal werd er net buiten het strafschop gebied een overtreding begaan op Mike. Yanillio plaatse de bal mooi richting de verste paal, maar Finn kon er met zijn hoofd net niet bij. We gingen dus rusten met een 0-0 stand. Op basis van de kansen hadden we een overwicht. Voetballend was het van onze zijde op sommige momenten helemaal niet slecht. Het was alleen niet zo overtuigend.

Aan het begin van de 2e helft werden Teun, Viggo en Bilal ingebracht voor Thomas, Armandiaz en Hicham. Er werden met de 3 verse krachten in het veld wat positionele aanpassingen gedaan. In ieder geval lag het initiatief nu meer bij ons. In de 10e minuut na rust werd Bas onderuitgehaald en de toegekende vrije trap, die genomen werd door Yanillio, spatte op de vuisten van de keeper uiteen. Hoewel de keeper de bal recht vooruit weg bokste kon er niemand van ons in 2e instantie iets mee doen. Steenbergen kwam er, weer via hun nr. 9, razendsnel uit. Jules kon niet voorkomen dat hij een voorzet gaf. De voorzet werd door Anouk half verwerkt en kwam op het hoofd van Finn terecht, waarna Anouk de bal wel klem had. In de 14e minuut kreeg Mike de bal via een hakje van Teun. Mike gaf een voorzet, maar de inzet van Bas ging over. Het spel speelde zich nu weer af op de helft van de tegenstander en men had moeite om ons van de goal te houden. Op dat moment was een voorsprong voor ons dan ook verdiend. Deze bevrijdende 0-1 kwam uiteindelijk in de 17e minuut op naam van Eszra. Het was geen uitgespeeld doelpunt, maar kwam voort uit een flipperkast moment voor de goal van Steenbergen. Eszra kreeg de bal van Yanillio en via een carambole of drie kon hij de bal toch binnen werken. Een minuut later had het zomaar weer 1-1 kunnen staan, want een speler van de tegenstander kon volledig ongedekt op onze goal koppen. Daarna bleef het spel op en neer golven. Wij lieten het beste voetbal zien en de tegenstander gokte op een snelle uitval via hun nr. 9. Tot de 23e minuut gebeurde er voor beide doelen niet zo heel veel. Totdat Viggo zijn hoofd tegen een vrije trap van Yanillio kon zetten, maar dit leidde niet tot een treffer. In de 26e minuut kwamen wij weer goed weg doordat een bal op de paal via Jules definitief onschadelijk kon worden gemaakt. In de 28e minuut was er wederom een flipperkast moment voor de goal van Steenbergen, maar de inzet van Bilal ging hoog over. Twee minuten daarna kon Anouk met haar rechtervoet redding brengen op een inzet in de korte hoek van, jawel de nr. 9 van Steenbergen. Deze keer was hij Ruben te snel af. Kort daarna moest Anouk wederom handelend optreden bij een voorzet van Steenbergen, ze plukte deze keurig uit de lucht. Weer een aantal minuten daarna kon ze door goed uit te komen de nr 9 wederom van scoren afhouden. Bij de daaropvolgende tegenstoot van ons viel dan toch de beslissing in de wedstrijd. De klasse droop van dit doelpunt af. Yanillio gaf een afgemeten balletje richting Teun. Teun stond, net buiten het strafschopgebied, recht voor de goal en draaide zich mooi vrij van de tegenstander en schoot beheerst in de linker benedenhoek 0-2. Met nog een paar minuten te gaan kon dit niet meer mis gaan en was de 5e overwinning op rij en 3e wedstrijd zonder tegendoelpunt een feit. Op basis van de 2e helft kreeg Steenbergen wellicht te weinig en was er ook wat geluk aan onze zijde nodig om de punten terug mee naar Zeeland te nemen. Aan de andere kant is deze wedstrijd zeker niet gewonnen alleen op basis van geluk. Misschien is het ook wel een kwaliteit om zulke lastige wedstrijden in winst om te zetten?

 

24 september 2016: JVOZ 015-2 – JEKA 015-1 4-1

JVOZ 015-2 doet wat het moet doen

De basis elf bestond vandaag uit Leco, Eszra, Ruben, Yanillio, Jules, Finn, Berat, Armandiaz, Mike, Thomas en Bas. De trainers hadden voor het eerst dit seizoen de beschikking over de volledige, maar niet 100% fitte selectie. Teun, Devano, Viggo, Hicham en Bilal namen eerst plaats op de bank.

De start van JVOZ was voortvarend, de jongens speelden hun eigen spelletje en lieten de bal lekker rond gaan. In de 2e minuut kon Finn, over rechts, een aantal meters maken alvorens hij de bal meegaf aan Mike. Die maakte vervolgens gebruik van zijn belangrijkste wapen en legde op snelheid z'n tegenstander in de luren en kon vanaf rechts een afgemeten voorzet geven op Armandiaz. Armandiaz had 2 pogingen nodig om te scoren, maar de 1-0 stond wel op het scorebord. In de 6e minuut had de verdediging van JEKA wederom het nakijken. Thomas bediende Bas, maar zijn inzet ging naast. Bas, die pas zijn 1e minuten maakte van dit seizoen vanwege een enkelblessure, kreeg in de 8e minuut weer een kans. Deze keer stond zijn vizier wel op scherp, hij kreeg de bal aangespeeld van Mike en met een geplaatst schot scoorde Bas knap de 2-0. Het leek een walk over te worden, maar het moet gezegd dat de jongens van JEKA, in vergelijking met de tegenstander van vorige week, voetballend een beter idee hadden en af en toe ook goed combineerden. Na de 2-0 waren er nog een aantal kansen, maar net als in eerdere wedstrijden werd de opbouw wat slordig en vergat men soms te voetballen. Na iets wat op zomeravond verdedigen van JVOZ leek stond in de 17e minuut de 2-1 op het bord. De JVOZ mannen moeten gedacht hebben niets aan de hand, want gewaarschuwd was men allerminst. Na weifelend optreden in de verdediging moest Leco, ver buiten zijn strafschop gebied, redding brengen. Kort voor rust werd er een meter of wat buiten het strafschop gebied een overtreding begaan waardoor JEKA mocht aanleggen voor een vrije trap. Wellicht mazzel voor JVOZ dat een "hawk eye" systeem nog niet verplicht is. De bal ketste via de onderkant van de lat terug uit de goal het veld in. Zo ging men de rust in met een 2-1 stand.

Na de rust werden Teun, Devano, Viggo, Hicham en Bilal ingebracht voor Thomas, Ruben, Bas, Armandiaz en Berat. Wederom begon men voortvarend. In de 8e minuut mocht Yanillo aanleggen voor een vrije trap. Met zijn linker voetje lepelde hij de bal over alles en iedereen heen, de bal daalde precies op tijd en plofte prachtig in het doel, waarbij het eerst leek of Finn er met het hoofd nog aan zat. Drie minuten verder in de 2e helft werd de marge al verder vergroot tot 3 doelpunten. Nadat hij via Bilal de bal had gekregen scoorde na een korte dribbel Mike de 4-1. Dit bleek ook de eindstand, hoewel minder verfijnd dan in de 1e helft werd de wedstrijd verder professioneel uit gevoetbald.