6 mei 2017: Steen O15-1 - JVOZ O15-3M 1-2

EINDE AAN EEN TIJDPERK !!!!

Meiden verliezen laatste wedstrijd tegen jongens na dubieuze penalty

Vandaag , onder een heerlijke voorjaarszon in het Zeeuws-Vlaamse Sint Jan Steen, kwam er voor de meeste meiden van JVOZ 0-15 een einde aan een tijdperk!

En wel het tijdperk van spelen tegen jongens!

Na dit seizoen zullen deze talenten grotendeels hun voetbalcarrière gaan voortzetten in het vrouwenvoetbal. Te beginnen volgend jaar als talententeam, de klasse is thans nog onbekend maar hopelijk komt de KNVB snel met duidelijkheid en 1 die deze talentvolle meiden recht doet. Genoeg over de toekomst, terug naar het heden.

Aangetreden werd  in deze laatste wedstrijd van het seizoen 2016/2017 zonder wissels. Noa Slinger en Lieve van Vliet waren afwezig en Lois Hofman en Jasmijn Verschoor waren geblesseerd. Op doel stond Esther van Belzen; achterin vlnr: Chaima Benkaddour, Wynonna Lord, Sophie Fijneman en aanvoerster Demi Nas. Op het middenveld Winnie Li, Cheng Yan Li en Alessia Mieras. Voorin gelegenheidslinksbuiten Manon de Ruijsscher, Angela Versluis en Laura Vierhout.

De meiden starten, na een ontspannen warming up, prima aan de wedstrijd. Toch waren het de gasten die het eerste plaagstootje uitdeelden maar Esther stond op haar post. Even later landde een schot  van de gastheren uit de tweede lijn op de paal, in de tegenaanval kregen de meiden hun eerste kansje maar een voorzet van Angela bereikte Laura net niet. In de 13e minuut tastte de keeper van Steen volledig mis op een diepe bal, maar helaas was ook Angela, de bal even kwijt en kon de verdediging van Steen redding brengen. In de counter werd het 1-0 door de snelle rechtsbuiten die door mocht op het randje van buitenspel.

Even later een mooie aanval van de meiden via Angela en Laura, de laatste werd neergelegd, de scheids gaf goed voordeel omdat Angela de bal had, helaas ging haar schot net naast.

De meiden bleven goed voetballen en deden niet onder voor de gastheren. Echte grote kansen kwamen er in de eerste helft niet meer voor beide ploegen en als Steen wat probeerde stond Esther op haar post.

Na de rust begonnen de meiden goed in de jacht op de gelijkmaker. Een aanval over links via Cheng Yan en Angela maar helaas was de voorzet net te hard. Daarop kreeg ook Manon nog een kans op een schot maar dat lukte net niet. Even later werd Steen gevaarlijk na mistasten in de verdediging maar nadat de spits 3x had gekapt ging zijn inzet naast. In de 46e minuut een goede aanval van de meiden via Cheng Yan en Angela kwam de bal bij Manon, maar de verdediging kon de bal tot corner verwerken. Die corner kwam te ver bij de tweede paal en uit de counter werd Steen gevaarlijk maar Esther bracht redding. In de 49e minuut kwamen de meiden op gelijke hoogte. Een ingooi van Demi kwam bij Alessia, die vond Angela en zij tikte de bal vanaf rand 16 langs de uitkomende keeper, 1-1.

Vijf minuten later het enige twijfelachtige moment van de verder uitstekend leidende scheidsrechter, hij gaf (na appeleren Steen zo leek het) een penalty nadat de bal tegen de arm van de wegdraaiende Demi was gekomen, de arm die tegen haar lichaam hing. Deze buitenkans werd goed benut, waardoor de meiden weer tegen een achterstand aankeken. Steen werd even later gevaarlijk na een schot uit de draai vanaf rand 16 maar Esther pakte de bal goed. In de 63e minuut nog een gevaarlijke aanval van Steen, waarbij Esther werd omspeeld maar Sophie net voor de lijn redding kon brengen.

De laatste grote kans van de wedstrijd (en daarmee van deze competitie in deze eerste klasse, want dit was de laatst aanvangende wedstrijd) was voor de meiden. Een diepe bal van achteruit kwam bij Angela die de bal hoog over de keeper speelde, maar de Steense verdediging kon net voor de lijn redding brengen….

Zo eindigde deze wedstrijd, die geen winnaar verdiend had en waarin de meiden goed voetbalden en weer af en toe goed combinatiespel lieten zien, in een nipte nederlaag voor de meiden.

16 april 2017: Toernooi Frankfurt

JVOZ meiden 2e in Skyline Cup in Frankfurt!

Dit weekend stond het eerste buitenlandse toernooi van de meiden op het programma. Zaterdag werd er met 2 busjes en 1 auto (bestuurders: vader Michel,  trainer Niels en manager Marc)  afgereisd naar Frankfurt am Main in Duitsland waar de wedstrijden voor zondag op het programma stonden. Geslapen werd er in een goed hotel vlakbij een salesroom van Ferrari’s! Zondag waren er zelfs ook diverse supporters ter plekke om de meiden aan te moedigen!

De meiden zaten in een sterke poule (dat zou later ook blijken)

De eerste poulewedstrijd (duur telkens 20 minuten) was tegen HohenSachsen, de zwakste tegenstander op papier. De meiden kregen vele kansen maar het afronden liep in het begin niet goed. Na 14 minuten was het Laura Vierhout die de ban brak en het eerste toernooidoelpunt van de meiden maakte. En even later was het Wynonna Lord die via de lat en het achterhoofd van de keeper de 2-0 eindstand op het bord bracht.

Daarna was er wat verwarring over het tijdstip van de volgende wedstrijd (schema wat gewijzigd omdat er een ploeg niet was komen opdagen helaas). Ook de tweede wedstrijd tegen Karlsruhe SC U17 waren de meiden de betere ploeg. Nu duurde het niet zo lang voordat Sophie Fijneman met een afstandsschot de 1-0 op het bord zette. En in de 11e minuut passte Cheng Yan  Li heel mooi binnendoor op de snelle Angela Versluis die net voor de keeper bij de bal kon, de 2-0 binnentikte.

De laatste poulewedstrijd was tegen Red Bull Leipzig, een zeer fysieke ploeg. Een wedstrijd met weinig kansen tegen een goede tegenstander. Angela raakte de onderkant van de lat maar het net werd niet gevonden. 0-0 en daarmee eerste in de poule.

In de kwartfinale was weer Karlsruhe SC U 17 de tegenstander en weer werd er, met echt oogstrelend voetbal, met 2-0 gewonnen. De 1-0 was een kopbal van Lieve van Vliet uit een corner van Cheng Yan en Angela maakte koel de 2-0 zo’n 5 minuten voor tijd.

In de halve finale moest worden aangetreden tegen de beste poulewinnaar (de meiden waren de op een na beste poulewinnaar door het gelijke spel) Eintracht Frankfurt. Een goed voetballende ploeg met snelle speelsters. Een wedstrijd van weinig kansen… Angela kreeg er één maar die kwam voor haar niet favoriete rechterbeen en ging over. De wedstrijd eindigde zoals hij begon en dus moesten penalty’s de beslissing brengen… Keepster Anouk van de Klooster was, a la Tim Krul op een WK van Oranje ooit (;-) ) kort voor tijd gewisseld met Esther van Belzen om als penalty-killster te gaan optreden.

De spanning was voelbaar.. Eintracht Frankfurt koos ervoor om als eerste aan te leggen. Hun eerste ging hoog over.., Lieve schoot in de handen van de keepster; de tweede van Eintracht ging via de lat over, Lois Hofman, onverstoorbaar als altijd, stuurde de keepster het bos in en maakte de 0-1. Eintracht scoorde hun derde en daarna bracht Sophie rustig de stand op 1-2. De vierde van Eintracht was een prooi voor Anouk en zij maakte het karwei zelf af door de vierde pingel te maken! De finale was bereikt!

Daarin wachtte weer de meiden van Red Bull Leipzig, dit keer op kunstgras (de eerste ontmoeting in de poule was op gewoon gras geweest). De meiden starten slecht en binnen 1 minuut slaagde Red Bull erin de meiden de eerste tegentreffer te laten incasseren. In de volgende minuut vond Angela de keepster en weer 1 minuut later trof Red Bull de paal. Daarna speelden de meiden redelijk gehaast (want 20 minuten is niet zo lang) en slaagden er niet in de opzichtig tijdrekkende meiden van Red Bull een tegentreffer te laten incasseren en zo bleek het enige tegendoelpunt in reguliere speeltijd de meiden de finale te kosten helaas. En zo viel de ondankbare tweede plaats de meiden ten deel.

Maar met bij vlagen goed voetbal is het Nederlandse meidenvoetbal hier prima op de kaart gezet. Dat bleek ook bij de prijsuitreiking waar Cheng Yan  Li tot speelster van het toernooi werd uitgeroepen.

8 april 2017: MZC'11 O15-1 - JVOZ O15-3M 1-0

Verlies tegen MZC'11

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen nummer laatst MZC'11 uit Zierikzee op het programma. De meiden begonnen met Eshter van Belzen op doel. Achterin Lois Hofman, Lieve van Vliet, Wynonna Lord en op rechts Demi Nas. Op het middenveld Alessia Mieras, Chang Yan Li en Winnie Li. Voorin Noa Slinger, Angela Versluis en Laura Vierhout. Op de bank Jasmijn Verschoor en Sophie Fijneman (en de nog geblesseerde Manon de Ruijsscher). Over de eerste helft kan ik kort zijn: Het spel in de openingsfase was van beide zijden rommelig, vele passes kwamen niet aan. Halverwege de eerste helft werd het ietsje beter maar kansen leverde dat niet op voor één van de partijen. Er werd 1 kans geteld en die was voor de gasten uit een corner. Keepster Esther redde en zag de rebound over gaan. Ruststand 0-0

Na rust kwam Sophie voor Noa. Zij ging centraal achterin spelen. Laura verhuisde naar linksbuiten, Cheng Yan naar de spits en Angela naar rechtsbuiten en tot slot schoof Lieve een linie naar voren om centraal op het middenveld te gaan spelen.

Vlak na rust een foutje achterin en dat leidde de 1-0 in voor de gastheren. In eerste instantie bracht Esther nog redding maar de rebound leverde een voorzet van links af die werd binnengekopt. In de tweede helft was het veldspel van de meiden ietsje beter, maar teveel meiden leken niet in goede vorm en echte grote kansen werden helaas niet gecreëerd. Ze kregen wel wat kansjes, zo kon Sophie net niet goed bij een corner van Cheng Yan en werd de bal een prooi voor de keeper en belandde een bal van Angela, na een pass van Lieve, op het dak van het doel. In de 47e minuut kwam Jasmijn als linksbuiten in het veld voor linksachter Lois en daardoor verhuisde Laura voorin naar de rechterkant. Even later ging een schot van Angela via de keeper naast en werd de corner een prooi voor de keeper. Kort daarop vond Angela het zijnet na een aanval die werd opgezet door Lieve en kwamen de meiden goed weg na een tweede foutje achterin waarbij weer Esther goed redding bracht. In de slotfase, waarin de meiden alles op alles zetten om toch nog te scoren, ging een schot van Angela over, trof Lieve vanaf zo'n 25 meter de lat en kwam een schot van Cheng Yan in de handen van de keeper. MZC kreeg ook nog een kansje bij een uitbraak maar die ging voorlangs. In blessuretijd kregen de meiden nog een corner.... Zou er dan toch nog een punt worden gepakt? Zelfs keepster Esther ging mee naar voren. De bal viel op de schoen van Winnie maar de verdediging van MZC werkte de bal weg en zo stonden de meiden helaas met lege handen.

Op naar Frankfurt volgende week voor een sterk meidentoernooi en hopen dat velen de vorm dan weer hebben gevonden!

1 april 2017: JVOZ O15-3M - St HVV'24/Clinge O15-1 2-0

Meiden aan de haal met de overwinning tegen ST. HVV’24/Clinge

Vandaag traden de meiden aan op het hoofdveld tegen de jongens van ST HVV’24/Clinge. Een belangrijke wedstrijd in de strijd in de middenmoot. De gasten startten feller dan de meiden en hadden veelal de ‘ tweede bal’. Toch kwamen de meiden achterin in de openingsfase niet echt in de problemen. In de negende minuut kwamen ze op voorsprong: een pass van achteruit van Sophie Fijneman bereikte Alessia Mieras, zij vond Angela Versluis aan de linkerkant van de 16 en zie knalde hard binnen, 1-0.
Daarna kregen de gasten wat kansjes, onder andere na een mindere uittrap van keepster Esther van Belzen, maar die benutten ze niet omdat Esther haar fout zelf herstelde en redding bracht. In de 21e minuut werd de voorsprong vergroot nadat een vrije trap van Sophie van zo’n 20 meter laag bij Angela kwam. Uit de kluts kwam de bal bij Alessia die de bal op links bij Wynonna Lord bezorgde, waarna zij de 2-0 maakte.
Voor rust gebeurde er daarna niet veel meer. Vlak voor rust kreeg Alessia nog een kansje maar zij vond de keeper op haar weg. Ruststand 2-0.
Net na rust kwam Jasmijn Verschoor als rechtsbuiten in het veld voor Noa Slinger. Even later kwam een corner van Winnie Li op het hoofd van de opgekomen Lieve van Vliet, maar die kopbal werd gekraakt.

Het spel van de meiden na rust was niet best (daar was iedereen het over eens) en de gasten leken te geloven in een resultaat en kregen wat kansjes en kansen na foutjes of slordigheden maar ze wisten het net (gelukkig voor de meiden) niet te vinden. De schoten gingen over of naast of Esther redde.
In de 47e minuut kwam Laura Vierhout in de ploeg voor Lois Hofman, waardoor Wynonna linksachter ging spelen op de plaats van Lois en Laura als linksbuiten ging opereren. Esther maakte het spannend door een terugspeelbal in de voeten van de tegenstander te spelen maar ook deze kans was niet aan de gasten besteed (er stond er 1 buitenspel). De meiden kregen in de 57e minuut toch nog een kans na een aanval over links: via Alessia en Laura kwam de bal bij Winnie en haar schot kon de keeper net corner tikken. Daaruit kopte Laura de bal op de keeper. Even later ging een schot van Cheng Yan Li van zo’n 20 meter net naast. De meiden gaven veel ruimte weg op het middenveld en moesten het in de tweede helft van wat uitbraken hebben. In de 66e minuut was Angela weg aan de linkerkant maar haar voorzet bereikte Lieve net niet…
Daarna een grote kans voor de gasten nadat een terugspeelbal via Esther in de voeten van de tegenstander kwam. Dit keer kon Lieve redding brengen. In de slotfase een goede lange trap van Esther die de snelle Angela bereikte. Ze sneed goed naar binnen doch haar inzet ging via een verdediger net naast.
In de blessuretijd (3 minuten door vele wissels) schoot Winnie nog op de keeper en was de laatste kans voor de gasten, ook die ging echter naast.

En zo hielden de meiden, ondanks een slechte tweede helft, de punten in Vlissingen.

25 maart 2017: VCK O15-1 - JVOZ O15-3M 1-0

Meiden verliezen nipt na strijd met 2 gezichten

Na 2 goede winstpartijen moesten de meiden vandaag naar VCK. De voorjaarszon scheen heerlijk en de meiden startten goed met als opvallendste detail dat Demi Nas rechtsbuiten was. Al na 4 minuten pech voor de meiden want rechtsachter Chaima Benkaddour stapte op de bal (na later bleek kneusde ze haar enkel. Sterkte met herstel Chaima!) en moest geblesseerd het veld verlaten. Demi ging daardoor rechtsachter spelen, Wynonna Lord ging van links naar rechtsvoor en Laura Vierhout kwam erin als linksbuiten. Deze omzettingen brachten de meiden niet van de wijs. Wel kregen de gastheren even later een eerste kans maar de bal ging ruim voorlangs. Daarna waren het de meiden die het spelbeeld van de eerste helft bepaalden. Vele aanvallen (via Angela Versluis, Laura, Winnie Li en Cheng Yan Li) maar de afronding was er niet doordat er een passje of een beweging teveel was of dat er net te lang gewacht werd met schieten. En als er dan geschoten werd dan bracht de keeper van VCK redding. Zo werd het rust zonder dat er werd gescoord.

Na rust was het beeld anders en was het VCK dat aanvallend gevaarlijker was. De meiden kregen in het begin van de tweede helft via Laura nog een kop kans maar die ging via de keeper naast. Daarna kreeg de verdediging van de meiden het druk. Sophie Fijneman haalde een bal van de lijn in de 41e minuut en Lois Hofman blokte in de 46e minuut een gevaarlijke aanval goed, de daaropvolgende corner leverde niets op.

In de 48e minuut kwam Noa Slinger in het veld voor Wynonna, om te zorgen voor nieuwe aanvallende impulsen.

In de 55e minuut ontstond er een gevaarlijke situatie achterin nadat Lieve van Vliet de bal ietwat hard en stuiterend terugspeelde op keepster Esther van Belzen. Esther schoot de bal naar een tegenstander die (gelukkig voor de meiden) zijn lob mislukt zag en de bal zo weer in de handen van Esther schoot. Na een overtreding van Alessia Mieras kregen de gastheren een vrije trap aan de rechterkant. Esther bracht echter redding op de inzet. Even later waren de gastheren weer gevaarlijk maar ging de bal naast.

In de 63e minuut kwam Jasmijn Verschoor in het veld voor de niet lekker in de wedstrijd zittende Angela. En in dezelfde minuut raakte Esther een hoge bal half maar kon Sophie de bal van de doellijn wegwerken. Nadat in de 65e minuut een schot van Cheng Yan vanuit de tweede lijn door de keeper van VCK makkelijk was gekeerd leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. 2 Minuten voor tijd echter werd een breedtepass van de meiden de bal aan de linkerkant op het middenveld onderschept en ging VCK middendoor recht op het doel af en maakte de 1-0.

Zo ging deze wedstrijd, waarin de meiden helaas niet hun beste voetbal lieten zien, voor de meiden jammerlijk verloren.

18 maart 2017: JVOZ O15-3M - Walcheren O15-1 1-0

Meiden JVOZ winnen verdiend van sterk Walcheren!

Vandaag moesten de meiden (7e) in een winderig Vlissingen aantreden tegen de nummer 4, Walcheren O15-1. Walcheren de oude club van Chaima Benkaddour, dus voor haar een speciale wedstrijd! Na de sterke wedstrijd van vorige week was de basisopstelling vrijwel ongewijzigd. Alleen linksachter stond nu Lois Hofman in plaats van de geblesseerde Manon de Ruijsscher (, scheurtje in enkelband, nu krukken na week gips, sterkte met herstel Manon!). De meiden starten sterk en kregen al in de eerste minuut een vrije trap op de rand van de 16 nadat de keeper met de bal in zijn hand te ver naar voren liep voor zijn uittrap. Sophie Fijneman legde breed op Lieve van Vliet. Haar schot ging via de keeper naast, de corner leverde niets op gelet op de Walcherse luchtmacht achterin. Ook nog in de openingsfase een mooie aanval van de meiden over links waar de bal via Lois en linksbuiten Laura Vierhout bij spits Angela Versluis kwam, haar subtiele tikje langs de keeper miste helaas ook net het doel. Het eerste Walcherse gevaar kwam pas halverwege de eerste helft uit een corner, maar keepster Esther van Belzen redde bekwaam. Daarna waren er weer wat kansjes voor de meiden maar de schoten uit de tweede lijn gingen over het doel. Vlak voor rust een grote kans voor Walcheren uit een corner, Esther zat er tussen en Alessia Mieras ruimde de bal verder weg. Op slag van rust kregen de meiden nog een vrije trap na een overtreding op Laura. De bal van Lieve van zo'n 25 meter ging echter over.

Na rust begonnen de meiden weer goed, maar werd Angela op het randje van buitenspel teruggefloten. Even later bereikte een vrije trap van links van Sophie Angela, maar de bal ging via haar lichaam naast. Daarna werden de gasten gevaarlijker en kregen ze in 3 minuten even zoveel kansen, maar keepster Anouk van de Klooster (in de rust gekomen voor Esther) redde de eerste. De tweede kans ging over en de derde stopte Anouk en werkte Lieve verder weg. Goede samenwerking achterin! Even later weer een gevaarlijke aanval van Walcheren via links maar de voor Lois ingevallen Chaima stond haar mannetje en blokte de voorzet. Daarna werd de druk iets minder en kregen ook de meiden weer een kans. In de 49e minuut een vrije trap van Lieve op Angela, maar de bal ging via een verdediger naast. In de 50e minuut kwam Noa Slinger in het veld voor Laura. Zij ging rechtsvoor spelen en rechtsbuiten Wynonna Lord verhuisde naar de linkerkant.

Vlak daarna een kans voor Walcheren middendoor maar Anouk redde in 2 keer op de rand van de 16. In de daaropvolgende aanval kregen de meiden een vrije trap aan de linkerkant. Lieve bereikte het hoofd van Angela, maar de inzet ging net naast. Even later brak Angela door na een lange diepe bal van achteruit, maar ze kreeg net geen controle en een goede schouderduw van de Walcherse verdediging maakte deze kans onschadelijk. In de 57e minuut was het dan toch eindelijk raak! Een voorzet van links van Alessia bereikte Cheng Yan Li en zij vond het net. Walcheren probeerde het daarna nog maar de meiden stonden verdedigend goed, stoorden goed op het middenveld en gaven zo weinig weg. In de slotfase schoot Lieve nog een vrije trap op de keeper, werd Walcheren via rechts nog 1 keer gevaarlijk maar op de goede voorzet volgde een bal die over ging. En zo wonnen de meiden, in mijn ogen verdiend, tegen deze goede en sportieve tegenstander.

4 maart 2017: JVOZ O15-3M - DVO'60 O15-1 1-1

Meiden gelijk tegen DVO’60 JO15-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen DVO op het programma. In Roosendaal waren de meiden kansloos geweest tegen dit team. Nu werd er (vakantietijd) aangetreden met slechts 1 wissel en was er, na lang blessureleed, de rentree van de benjamin van het team, Noa Slinger. Zij startte als linksbuiten en vormde samen met Angela Versluis en Jasmijn Verschoor de voorhoede. Na 6 minuten kreeg Noa haar eerste kansje maar haar inzet eindigde in de handen van de keeper. Even later kregen ook de gasten (wind mee in de eerste helft) hun eerste kans, maar die ging naast. Even later een kans voor Jasmijn, ze schoot snel doch haar inzet kon worden geblokt. De eerste helft was niet heel opwindend verder. De meiden kregen een vrije trap op zo’n 25 meter na een overtreding op Angela maar de vrije trap van centrale verdedigster Sophie Fijneman was over de muur maar te zacht om de keeper te kunnen verrassen. Voor rust moest keepster Esther van Belzen nog 2 keer goed redding brengen bij uitvallen en moest middenveldster Alessia Mieras een keer een bal van de lijn halen na een corner. Ruststand 0-0.

Na rust hadden de meiden wind in de rug en werden ze, met Demi Nas nu centraal achterin en Sophie als spits en Noa op de bank, beter. Toch was het eerste kansje voor DVO maar Esther had de bal in 2-en. Even later een kansje voor Angela, maar ook dat leverde niets op. In de 42e minuut kregen de meiden een vrije trap aan de linkerkant. Alessia plaatste de bal op het hoofd van de mee opgekomen rechtsachter Chaima  Benkaddour maar haar inzet ging over het doel. In de 49e minuut kwamen de gasten enigszins onverwacht op voorsprong door een eigen doelpunt van Demi die een voorzet wilde wegkoppen maar de bal zeer ongelukkig in haar eigen doel zag belanden. Uit frustratie bewerkte ze de paal en raakte zo licht geblesseerd. Gelukkig kon ze de wedstrijd vervolgen en rende ze na een paar minuten weer als een kievit. De meiden zaten niet bij de pakken neer en meteen vanaf de aftrap kreeg Angela een kans, maar helaas strandde die op de keeper. In de 58e minuut was het wel raak. Angela kwam door op links en vond het net, 1-1.

Het combinatiespel werd langzaam beter zeker op het middenveld waar naast Alessia de zusjes Cheng Yan en Winnie Li speelden, de eind pass naar voren kwam echter te vaak niet aan.

De meiden bleven kansen en kansjes krijgen en in de 64e minuut had de keeper een overtreding buiten de 16 nodig om Angela te stoppen. De vrije trap werd genomen door linksachter Manon de Ruijsscher maar die ging helaas over het doel. Even later ging een schot van Angela net over en ook een prachtbal van Cheng Yan van zo’n 25 meter vond het net niet omdat de keeper er nog net zijn vingertoppen tegenaan kon krijgen. Uit de daarop volgende corner kon Chaima op goal schieten maar haar schot was niet hard genoeg en werd een prooi voor de keeper.

Zo bleef het gelijk. Het eerste gelijke spel voor de meiden deze competitie was daarmee een feit.

18 februari 2017: Terneuzen O15-1 - JVOZ O15-3M 10-4

Sterk Terneuzen velt de meiden

Na de tumultueuze heenwedstrijd van 2 weken geleden nu al de return in Terneuzen. Waren de meiden toch enigszins onder de indruk na de vorige wedstrijd? Feit is dat ze niet fel begonnen aan de wedstrijd tegen een zeer goed en fel Terneuzen  (niet voor niets de nummer 2 zo lieten ze zien) met als opvallendste spelers een snelle nummer 3 achterin en een zeer snelle nummer 11 als linksbuiten. In de eerste helft werden de meiden helaas afgetroefd op felheid en beweeglijkheid. Dat leidde als in de derde minuut tot een achterstand en binnen 20 minuten volgden er nog 3 doelpunten, waarvan de laatste een terechte penalty was. Nog voor rust kwamen er 2 doelpunten bij en werd Wynonna Lord een gele kaart voorgehouden na neerhalen van een opponent.  De helft van de tegenstander werd bijna niet gevonden door de meiden helaas. Ruststand: 6-0.

Na rust lieten de meiden gelukkig een ander gezicht zien en toonden ze aan (voor wie er aan mocht twijfelen) wel over felheid en voetballend vermogen te beschikken. Vanaf de aftrap werd de aanval gezocht en kwamen er 3 kansjes voor de meiden. Aan de andere kant waren de gastheren zeer effectief na een aanval via de linksbuiten die een fraaie voorzet afleverde waar Lieve van Vliet net niet koppend bij kon en die daarna rustig werd binnengetikt langs de kansloze Esther van Belzen. Kort daarna een grote mogelijkheid voor Laura Vierhout na wat weifelend optreden bij de gastheren, maar haar schot miste kracht en de keeper kon daardoor redding brengen. Even later voorkwam goed optreden van de in de tweede helft ingevallen Manon de Ruijsscher dat de score verder opliep. In de 55e minuut werd het helaas toch 8-0 na een snelle uitval van Terneuzen die via de binnenkant van de paal binnenging. De meiden voetbalden steeds beter mee en kregen ook meer en meer kansjes. Een schot van Winnie Li uit de tweede lijn kon worden gepakt door de keeper en een vrije trap van Manon van zo’n 20 meter belandde in de muur. In de 60e minuut slaagde Sophie Fijneman erin de hatelijke nul van het bord te krijgen: haar corner van rechts krulde ze ineens in het doel (de handen van de verdediger die het onheil probeerde te keren waren te laat, de bal was al over de lijn).

Daarna was het weer de beurt aan Terneuzen en de snelle linksbuiten scoorde 9-1. En even later was het zijn voorzet die wat slap verdedigd werd waarna de 10-1 op het bord kwam.

Het slotakkoord was voor de meiden: in de 67e minuut scoorde Lieve uit een vrije trap van zo’n 20 meter de 10-2. 1 minuut later scoorde Angela Versluis de 10-3 met een ver schot. En in de laatste minuut speelde Angela zichzelf mooi vrij in de 16 en maakte haar 2e doelpunt

In de blessuretijd was er nog een scrimmage voor het doel van Terneuzen maar Winnie en Angela vonden het net niet meer. Zo werd deze wedstrijd tegen een goed voetballende en deze keer sportieve tegenstander, met een “ korfbaluitslag”  afgesloten.

4 februari 2017: JVOZ O15-3M - Terneuzen O15-1 2-4

Meiden verliezen na tumultueuze tweede helft

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van 2017 op het programma. Nummer 2 Terneuzen kwam op bezoek. De meiden, met slechts 1 fitte wissel, begonnen goed en fel aan de wedstrijd die onder leiding stond van een door de KNVB aangewezen scheidsrechter. Ze kregen in de vierde minuut de eerste kans, maar na een mooie aanval over links kwam Alessia Mieras net niet tot een schot. Ook Terneuzen liet zich zien en in de zesde minuut moest keepster Esther van Belzen reddend optreden. Toch kwamen de gasten redelijk verrassend op 0-1 na een zeer snelle aanval via de linksbuiten die even niet bij te houden was en een mooie voorzet afleverde die ingetikt werd. De meiden toonden veerkracht met goed voetbal en kregen meteen een kans. Een schot van Winnie Li ging echter naast. Even later hadden de meiden geluk nadat de uitkomende Esther buiten de 16 werd omspeeld, de inzet ging echter naast. De meiden kwamen in de 19e minuut verdiend gelijk. Een vrije trap van links van Lois Hofman kon Angela Versluis op doel koppen, de keeper redde ten koste van een corner. Die corner van Winnie kwam bij Alessia die vanaf rand 16 hard binnenschoot, 1-1.

Voor rust, in een leuke pot voetbal, kregen de meiden nog een kans uit een vrij trap van zo’n 20 meter. De inzet van Lieve van Vliet werd echter gepareerd door de Terneuzense keeper.

Meteen na rust weer een kans voor de meiden. Angela kopte een voorzet van Cheng Yan Li op doel, echter zonder veel snelheid en zo kon de keeper de bal pakken. Even later kapte Angel 1 keer teveel en ging een kans verloren. Daarna sloeg de vlam in de pan….. na een fel duel, bij de meiden linksvoor, tussen Angela en een verdediger, verloor de laatste zijn hoofd, duwde na (buiten de lijnen) en kreeg terecht rood. Dat zag de coach van Terneuzen anders en hij uitte zich verbaal niet fraai. Op het veld werkt dit als een rode lap op een stier bij de gasten en de sfeer werd wat grimmiger. Dat werd nog erger nadat de Terneuzense assistent-grensrechter zich door de scheids 1 keer genegeerd voelde ( de scheids gaf aan dat hij de situatie zelf had gezien en anders beoordeelde) en verbaal verhaal ging en bleef halen bij de scheids. De daarbij geuite dingen waren voor de scheids reden ook de assistent-grensrechter weg te sturen.

De meiden wisselden van systeem, van 4-3-3 naar 4-4-2, maar moesten daar duidelijk aan wennen. Ze kregen nog wel een kans nadat een voorzet van de voor Laura Vierhout ingevallen Chaima Benkaddour Cheng Yan bereikte maar haar kopbal was een prooi voor de keeper.

De met 10 man hard van zich af bijtende gasten profiteerden van de onduidelijkheid bij de meiden en scoorden binnen 2 minuten 2 keer. De wedstrijd werd harder en onvriendelijk en de meiden leken daar het meeste last van te hebben helaas. Het voetbal werd minder fraai dan de eerste helft (wellicht door de haast om te willen scoren). Geheel verrassend kwamen de gasten uit een zeer fraaie vrije trap van links van zo’n 25 meter ook nog op 1-4. Het slotoffensief was voor de meiden. Angela maakte na een voorzet van Wynonna Lord die via Cheng Yan bij haar kwam, de 2-4 maar verder kwamen de meiden helaas niet.

Ze hebben wel laten zien dat ze voetballend niet onder doen voor 1 van de topploegen in deze competitie dus dat geeft moed voor het vervolg van het seizoen.

28 januari 2017: JVOZ O15-3M - MZC'11 VR1 11-0

Een overtuigende 11-0 overwinning tegen de dames van MZC'11 VR1 ,al na 10
seconden ging de eerste aanval op de paal, een spervuur aan aanvallen
vandaag ,een aantal goede een een aantal minder goede goals doordat de
meiden te ongeduldig waren , dit zijn de doelpunten :
1-0 Lieve '7 afstandsschot
2-0 Laura assist Angela '28
3-0 Angela opbouw keeper onderschept' 30
4-0 Winnie afstandsschot '35
5-0 Angela afstandsschot '41
Rust
Fout op Alessia , strafschop Lois '57  6-0 Lieve onderschepping  7-0 na '63
8-0 Alessia schot rand 16  na '67
9-0 Cheng Yan assist Laura '70
10-0 Angela assist Laura '80
11-0 Alessia assist Cheng '89

21 januari 2017: JVOZ  O15-3M - Smerdiek VR1 3-3

Zaterdag laat op de middag (1700 uur) stond de eerste wedstrijd van 2017 voor de meiden op het programma: een oefenwedstrijd tegen S.V. Smerdiek Vrouwen
In de aanloop van het seizoen hadden ze ook tegen elkaar geoefend waarbij de meiden met 3-4 hadden gewonnen.
Gestart werd met op doel Esther van Belzen. Achterin op links Lois Hofman, op rechts Chaima Benkaddour en centraal Wynonna Lord en Demi Nas. Op het middenveld Alessia Mieras, Lieve van Vliet en Winnie Li. Voorin Julia Biezen, Angela Versluis en Cheng Yan Li.
De meiden begonnen goed aan de wedstrijd in de kou op het Vlissingse kunstgras en gingen in de aanval. Toch was het Smerdiek dat al snel op voorsprong kwam uit een counter met de snelle spits en de zeer snelle rechtsbuiten. En na 11 minuten werd het zelfs 0-2 na weer een snelle counter van Smerdiek en er was een goede redding van keepster Esther voor nodig om de 0-3 te voorkomen. Na een kwartier scoorde de (naar later zou blijken afscheid nemende) Julia Biesen na een fraaie rush en een mooie pass van Lieve met haar linkerbeen de “ anschlusstreffer” . De meiden waren wat slordig in de passing en bleven moeite houden met de snelle Smerdiekse aanvalsters. Net voor het half uur werd het 1-3 na een mooie aanval over de rechterkant die resulteerde in een schot van rand van het drukke 16 metergebied over Esther heen. Daarna kregen de meiden langzaam wat meer grip op de wedstrijd en nog voor rust wist Cheng Yan haar zus Winnie te vinden, maar haar schot werd geblokt. En op slag van rust een goede aanval over rechts waarbij Winnie Angela vond. Haar inzet werd echter goed gepakt door de goede jonge lijnkeepster van de gasten.
Ruststand 1-3.
Na rusten schoten de meiden (net als in de oefenwedstrijd in de zomer) uit de startblokken en vanaf de aftrap scoorde Angela de 2-3. De meiden, met nu op doel Anouk van der Klooster en Laura Vierhout en de van een blessure terugkerende Sophie Fijneman in het team, leken meer grip te hebben op de tegenstanders en kregen diverse kansen op de gelijkmaker. Laura vond in de 52e minuut echter de keepster op haar weg en ook Sophie zag de keepster een volley stoppen. Toch kwamen de meiden in de 66e minuut op gelijke hoogte nadat een pass van achteruit van Cheng Yan Angela bereikte, die om de keepster heen kon en binnenschoot. Ondertussen was ook Jasmijn Verschoor als rechtsbuiten ingevallen.
In de laatste 10 minuten (de meiden spelen normaal 70 minuten en nu 90) kreeg Smerdiek toch nog enkele grote mogelijkheden. Een schot en een kopbal gingen naast en keepster Anouk verrichtte enkele goede reddingen waardoor de eindstand van 3-3 op het bord kwam.
Een nuttige oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

 

10 december 2016: Terneuzense Boys O15-1 JVOZ O15-3M 12-1

Tiental meiden komt te kort tegen Terneuzense Boys

Wat doe je als een tegenstander de wedstrijd niet wil verzetten ook al hebben wij niet voldoende meiden (blessures, ziekte en begrafenis)? Men is niet verplicht mee te werken, maar collegiaal is het niet , nu wij maar 1 meidenteam hebben…

 

Dan ga je toch proberen je beste beentje voor te zetten en je plicht te doen met 10 meiden.

Coach Niels Slager koos ervoor in een 1-3-3-3 formatie te gaan spelen. Achterin op doel Esther van Belzen, achterste lijn met Wynonna Lord, Lieve van Vliet en Lois Hofman. Op het middenveld de zusjes Cheng Yan en Winnie Li samen met Alessia Mieras. Voorin Laura Vierhout, Angela Versluis en Jasmijn Verschoor.

Vanaf de aftrap kregen de meiden meteen een kansje maar helaas raakte Jasmijn de bal niet goed. De eerste helft konden de meiden nog goed mee ondanks het onder tal, maar met name via de snelle rechterkant van de gastheren slaagden ze er toch in 3 keer te scoren (de laatste, toen de meiden al moe waren van een helft diep gaan, diep in de “blessuretijd” want de scheidsrechter dacht kennelijk dat een helft 40 minuten duurde.

De meiden kregen halverwege de eerste helft nog 1 kans maar de kopbal van Alessia werd gestopt door de keeper.

Na rust ging het snel en nadat de gastheren er snel 3 hadden ingeprikt was het geloof weg. De meiden bleven vechten zo hard als ze konden, maar fysiek was het helaas niet te bolwerken.

 

Uiteindelijk werd het een grote uitslag, 12-0.

 

Zeer jammer dat er op deze manier punten worden verloren, maar op deze manier hebben de gastheren makkelijk hun “revanche”   kunnen halen voor de eerdere nederlaag in Vlissingen, vroeg in de competitie.

 

3 december 2016: JVOZ O15-3M - MOC'17 O15-2 2-1

Vandaag stond de eerste returnwedstrijd van de competitie op het programma, thuis tegen de jongens van MOC’17 O15-2. De eerste competitiewedstrijd was daar flink huisgehouden door de meiden (2-8 overwinning) dus de jongens waren waarschijnlijk gebrand op revanche…
In de eerste helft kwamen ze er echter geheel niet aan te pas: de meiden hadden het heft in handen en dicteerden de wedstrijd. De meiden kregen in de eerste 10 minuten nog kleine kansjes met voornamelijk schoten uit de tweede lijn van Cheng Yan Li en Julia Biesen en een schot van de (helaas even later al snel met een enkelblessure uitvallende, waardoor de “ blessurebank” nu wel aardig vol begint te raken) Manon de Ruijsscher waar de voor zijn doel staande goede keeper van de gasten nog net bij kon. Het net werd echter niet gevonden. Ook niet door Wynonna Lord die, na een panna bij haar tegenstander, ook de keeper op de weg van haar schot vond. En ook Alessia Mieras slaagde er na een goede voorbereidende actie van centrale verdedigster Lieve van Vliet, niet in de keeper te verschalken. Zo ook Angela Versluis die, nadat een keeper een voorzet van Julia van links losliet, de rebound tegen de keeper schoot. En ook Winnie Li slaagde er vanaf de rand van de 16 even later, na een slimme ingooi van Manon die werd doorgetikt door Alessia, niet in te scoren. Even later kon de keeper een schot van Alessia nog net tot corner verwerken, een corner die niets opleverde. De volgende corner werd wel gevaarlijk maar in voor Manon ingevallen Laura Vierhout trof de lat. Vlak voor rust nog een schot van Julia, maar ook dat werd een prooi voor de keeper. Bent u er nog? na zoveel kansen nog steeds geen goal. Tegenover deze stortvloed stelden de gasten welgeteld 1 kansje: een schot uit de tweede lijn dat meters naast ging. Ruststand: 0-0

Na rust gingen de meiden, met Chaima Benkaddour ingevallen voor Wynonna, onverdroten verder, maar het was balverlies van MOC op het middenveld in de 46e minuut dat uiteindelijk de eerste treffer opleverde:via Alessia ging de supersnelle Angela er vandoor en schoot beheerst binnen.
Daarna leek het alsof de meiden wat meer achteruit gingen staan en kwam MOC, tot dan toe kansloos lijkend, ineens naar voren. In de 50e minuut leken ze te scoren, maar het doelpunt werd tot grote woede van de gasten en met name de coach, afgekeurd. Halverwege de tweede helft kwam Jasmijn Verschoor Demi Nas vervangen. MOC kwam beter en beter in de wedstrijd (geen causaal verband) en kreeg een kans waarbij keepster Esther van Belzen tot twee keer toe reddend moest optreden. Even later kregen de gasten een vrije trap aan de zijkant van de 16 maar die leverde niets op. 10 minuten voor tijde vergroten de meiden de voorsprong. Het was Alessia die met een schot van ruim 20 meter de verder uitstekende keeper kennelijk zodanig betoverde dat hij de bal de bal door zijn handen en benen liet glippen, 2-0. Even later had Angela pech dat haar schot uit de draai op de paal belandde. In de laatste 5 minuten werd het toch nog zeer spannend nadat eerst een vrije trap van MOC van zo’n 35 meter op de paal belandde en even later een penalty werd gegevens nadat Esther de bal reglementair leek te onderscheppen. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten, 2-1. Gelukkig voor de meiden kwamen de jongens niet verder (zou ook niet verdiend zijn geweest gelet op de kansenverhouding) en zo haalden de meiden verdiend de 3 punten binnen.

 

Wij: 2 Zij: 1

 

26 november 2016: Halsteren O15-1 - JVOZ O15-3M 8-0

Meiden onderuit tegen de koploper

Vandaag stond in een zonnig Halsteren de strijd tussen de meiden van JVOZ-O15-3M en koploper Halsteren JO15-1 op het programma. De meiden liepen al snel achter de feiten aan nadat Halsteren in de 4e minuut uit een counter op 1-0 kwam. Even later kwamen de meiden goed weg na een grote kans voor de gastheren die ontstond uit een terugspeelbal. Keepster Anouk van der Klooster kon een grotere achterstand voorkomen met een goede redding. Na een kwartier kregen de meiden tegen de compact voetballende tegenstander een kansje: Angela Versluis schoot helaas op de keeper. Vlak nadat een schot van Laura Vierhout werd gekraakt door de verdediging van Halsteren werd de achterstand voor de meiden groter. De bal werd verloren op het middenveld en de spits, randje buitenspel, scoorde handig de 2-0. Vlak voor rust kon Wynonna Lord met een goede verdedigende actie voorkomen dat de achterstand nog voor rust groter werd.

Na rust werd het toch snel 3-0 na een mooie aanval over rechts, een pracht voorzet en een mooie bal over de uitkomende Anouk. De meiden bleven voetballen en een mooie pass van Demi Nas bereikte linksbuiten Julia Biesen, haar voorzet na een mooie passeeractie kwam bij Lieve van Vliet maar zij kon net niet scoren. Even later leidde balverlies op het middenveld een snelle counter in en werd het 4-0. Cheng Yan Li poogde vanuit de tweede lijn even later de keeper te verschalken maar slaagde niet. Een kwartier voor tijd werd het, na ongelukkig uitverdedigen van de meiden zelfs 5-0, weer door een schot over Anouk. Nadat Lieve nog een poging uit de tweede lijn had gedaan leek het geloof weg bij de meiden en de gastheren profiteerden optimaal van slordig balverlies en scoorden binnen 5 minuten nog 3 keer. Vlak voor tijd kregen de meiden nog wat kansjes. Eerst uit een corner van Lieve die de keeper over kon tikken en even later tikte Alessia Mieras , na een mooie pass van Cheng Yan, de bal over de keeper. Echter te zacht zodat de keeper de bal in tweede instantie nog kon pakken. Een doelpunt " voor de eer" zat er vandaag zelfs niet in. En zo werd het helaas een, enigszins geflatteerde, nederlaag met grote cijfers. 

19 november 2016: JVOZ O15-3M - Steen O15-1 2-2

Lekker maar fris weer, een strakke wind en twee ploegen die er zin in hadden.Een voortvarende start van de meiden en een snelle voorsprong, een voorzet van Julia Biesen komt via Winnie Li en de keeper bij Angela Versluis terecht die en maakt na 6 minuten de 1-0.
Verder een heerlijke eerste helft van de meiden met leuk voetbal en goed positiespel, een tevreden trainer en een 1-0 ruststand.
Meteen na rust krijgt Angela een grote kans op de 2-0 maar haar geplaatste bal gaat net naast, daarna neemt Steen het heft in handen en in minuut 40 staan het 1-1 na een mooie aanval.
Toch staat het 10 minuten later 2-1, een schot van Julia wordt in tweede instantie weer door Angela binnengeschoten, maar lang kunnen de meiden niet genieten van de voorsprong , 2 minuten later gaat een afstandsschot van Steen hoog in het dak van de goal 2-2. In het restant van de wedstrijd gaat het gelijk op met diverse kansen over en weer, maar met twee prima keepers die verder scoren voorkomen. Een terechte 2-2 eindstand, een leuke sportieve wedstrijd met een prima scheidsrechter.

12 november 2016: JVOZ O13-3M - Steen O15-1 0-6

Meiden onderuit tegen Steen

Met een nieuwe trainersstaf, met naast Niels de assistenten Jessie en Lisane, op de bank moest er vandaag in een waterkoud Vlissingen op het hoofdveld worden aangetreden tegen Steen O15-1, de oude club van Lois Hofman.
De meiden begonnen niet scherp aan de wedstrijd en al in de tweede minuut ging de eerste kans van Steen naast. Daarna leken de meiden wakker geschud en nadat Angela Versluis op rechts goed doorkwam en een mooie voorzet afleverde, kwam de bal helaas net niet bij Alessia Mieras. In de 5e minuut het eerste schot op doel van de meiden, Cheng Yan Li maakte met een mooie actie op het middenveld de bal voor zichzelf vrij, maar haar schot uit de tweede lijn was een prooi voor de keeper. In de 9e minuut een vrije trap rand 16 voor de meiden nadat Sophie Fijneman was neergehaald. Sophie krulde de vrije trap om de muur tegen de binnenkant van de paal, de zijkant van de keeper en nog een keer de paal maar erin ging hij helaas niet. Daarna een periode waarin de passjes vaak net niet zuiver waren, Steen zette dan snel druk en zo kwam de 0-1 op de borden, nadat keepster Esther van Belzen niet goed bij de bal kon. Even later werd het 0-2 , een snelle aanval van Steen na een 'omschakelmoment'. De meiden waren technisch beter en hadden veel balbezit maar veel grote kansen kregen ze niet. In de 25e minuut was het Julia Biesen die na een goede combinatie via de keeper naast schoot. 5 minuten voor rust kwamen de gasten op 0-3 nadat de supersnelle rechtsbuiten de verdediging te snel af was en zijn voorzet, net buiten bereik van Esther, kon worden binnengelopen.

Na rust een omzetting achterin. Laura Vierhout kwam rechtsachter , Lieve van Vliet zakte een lijn en verving centraal achterin Chaima Benkaddour en ging naast Demi Nas spelen. Wynonna Lord stond linksachter. Op het middenveld kwam Winnie Li erbij. Al snel kregen de meiden de eerste kans maar Angela slaagde er niet in de keeper te verschalken. Sophie viel geblesseerd uit en Manon de Ruijsscher kwam erin en ging rechtsachter spelen en Julia verhuisde naar de spits. Niet lang daarna een ongelukkige scrimmage achterin, waarbij Manon hard op haar voet werd geraakt en Steen, profiteerde en de 0-4 maakte. Manon dus helaas moest na 5 minuten geblesseerd weer afhaken. Even later liepen de gasten verder uit na een snelle aanval over rechts. De meiden speelden in de tweede helft beter dan in de eerste, hadden veel balbezit maar slaagden er niet in veel kansen te creëren. Winnie kreeg nog een kans na een vrije trap van haar zus maar ze produceerde helaas een afzwaaier. Het slotakkoord was weer voor de gasten. In de laatste minuut werd er door de meiden uitverdedigd, de slimme midmid zag de bal komen en anticipeerde goed, onderschepte en tikte de bal over Esther in het doel.
Gelet op het veldspel een geflatteerde uitslag. Maar zo zagen de meiden dat omschakelen belangrijk is en zagen ze tevens een tegenstander die uiterst effectief met de gekregen kansen om ging.

 

Wij: 0 Zij: 6

 

6 november 2016: JVOZ O15-3M - Borussia Monchengladbach U17 4-0

JVOZ meiden winnen verdiend van Borussia Mönchengladbach U17

Vandaag de tweede wedstrijd in de Topshelf GSA League U17, een internationale competitie tussen meidenteams uit Nederland, België en Duitsland.

Op het complex van Dia in Teteringen werd, in waterkoud maar gelukkig overwegend droog weer, gespeeld tegen de meiden van Borussia. Een sterke tegenstander maar JVOZ begon sterk en zette de Duitse onder druk. Meer dan een corner leverde dat in de beginfase echter niet op. Bij de eerste aanval van Borussia moest keepster Esther van Belzen " even wennen aan de bal" , bij glipte uit haar handen maar de verdediging, onder leiding van Demi Nas loste het verder goed op. Halverwege de eerste helft was de eerste grote kans voor Julia Biesen, haar inzet na een voorzet van Winnie Li werd gepakt door de keepster. In de snelle counter werd Borussia gevaarlijk maar Esther redde zeer goed. In de 26e minuut kwamen de meiden op voorsprong: een prachtpass van achteruit van Chaima Benkaddour bereikte Alessia Mieras rechtsvoor, haar bekeken voorzet werd door Julia binnengelopen, 1-0. Even later kregen de meiden weer een grote mogelijkheid, Julia wachtte echter net te lang met voorgeven en daardoor ging de kans voorbij. De meiden bleven de aanval zoeken en nadat Sophie Fijneman na een actie van Wynonna Lord aan de linkerkant eerst nog voorlangs had geschoten, was het in de 36e minuut wel raak. Een slechte uittrap van de Duitse keepster werd door Laura Vierhout naar Sophie gekopt en die tikte hem over de uitkomende keepster in het doel, 2-0. Dat was ook de ruststand.

Vlak na rust leek Borussia wat sterker uit de kleedkamer te komen en kreeg 2 kleine kansjes en 1 hele grote, maar de inmiddels keepende Anouk van der Klooster stond goed op haar post. Daarna herpakte JVOZ zich en nam het heft weer in handen. Dat resulteerde, nadat Angela Versluis, weer een machtige versnelling had laten zien, in de 3-0 na een aanval door het midden. Even later lukte het haar net niet om, na een mooie pass binnendoor van Lieve van Vliet, de voorsprong verder uit te bouwen. Na nog wat kleine kansjes over en weer, kreeg Borussia 10 minuten voor tijd een mega kans op een treffer doch weer redde Anouk! Het slotakkoord in deze leuke wedstrijd onder leiding van een goed fluitende Ad van Gils die bereid was gevonden deze wedstrijd te fluiten, was voor JVOZ. Een aanval via de rechterkant resulteerde in een voorzet van Sophie, Angela schoot hard op de keepster maar de rebound was voor Cheng Yan Li, die de 4-0 binnenschoot na goed te blijven kijken.

Wij: 4 Zij: 0

5 november 2016: Kloetinge O15-2 - JVOZ O15-3M 2-1

Meiden ten onder in Kloetinge

Vandaag werd er aangetreden op het hoofdveld van Kloetinge tegen de plaatselijke O15-2. Op de bank begonnen, naast de geblesseerde Noa Slinger: Laura Vierhout, Wynonna Lord, Demi Nas en Cheng Yan Li. Onder een mooi novemberzonnetje begonnen de meiden schijnbaar goed aan de wedstrijd en ze kregen al snel wat kansjes uit 2 corners maar het net werd niet gevonden na een voorzet van Alessia Mieras en even later na een inzet van Winnie Li. Nadat Kloetinge 1 keer gevaarlijk was doorgekomen maar de bal over werd geschoten en werd door Angela Versluis, spelend vanaf de linkerkant, de paal getroffen. In de snelle tegenstoot werd het 1-0 voor de gastheren na een aanval over hun linkerkant waarna de spits uit de draai scoorde. En even later moest keepster Esther van Belzen een knappe redding verrichten om de 2-0 te voorkomen. De meiden, waar de bezieling (van de kant beziend) niet geheel aanwezig leek, kwamen toch snel weer langszij. Na een aanval over de rechterkant werd Julia Biesen neergehaald in de 16 en kregen de meiden een penalty. Lois Hofman benutte deze feilloos, 1-1.Verder aan beide zijden niet veel kansen voor de rust.

Na rust kwamen Demi, Cheng en Wynonna in het veld voor Chaima Benkaddour, Alessia en Sophie Fijneman. De meiden kregen via Angela al snel een eerste kans, maar haar schot ging via de keeper naast. De daaropvolgende corner leverde niets op. Even later een prachtpass van Cheng op linksbuiten Wynonna. Helaas ketste de bal net te ver van haar voet en verdween de kans. Na een kwartiertje in de tweede helft maakte Demi een overtreding en toen ze daarna bleef praten tegen de scheids leverde haar dat een gele kaart op. De vrije trap vanaf zo'n 20 meter die Kloetinge kreeg werd fraai door Esther tot corner verwerkt. Even later was daar toch de voorsprong voor Kloetinge na een rommelige situatie in de 16 van de meiden na een Kloetingse corner, lagen Manon de Ruijsscher en een speler van Kloetinge geblesseerd op de grond in de 16. Manon greep daarbij naar haar hoofd, de scheids, die dat waarschijnlijk niet zag, liet doorspelen, en via een rollertje ging de bal net langs Esther het doel in.

In de resterende speeltijd waren er weinig kansen meer, de meiden gingen nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar ze slaagden er niet in, in deze wedstrijd die geen winnaar verdiende, een punt uit het vuur te slepen.

Wij: 1 Zij: 2

29 oktober 2016: ST HVV'24/Clinge O15-1 - JVOZ O15-3M 3-6

Verdiende winst voor meiden in Zeeuws Vlaanderen

Na midweekse oefenpot in Leuven waar de meiden goed veldspel hadden laten zien maar niet topt scoren waren gekomen, stond nu de uitwedstrijd in Hulst tegen (kort gezegd) HVV'24 / Clinge op het programma.
Trainer René hadden de meiden als opdracht meegegeven: " scoren" .
En hij werd op zijn wenken bediend! Al na 28 seconden keken de gastheren tegen een achterstand aan: een aanval over links leidde tot een voorzet van Angela Versluis en daar wist Sophie Fijneman wel raad mee, ze scoorde haar eerste competitiegoal voor JVOZ: 0-1. Het veldspel van de meiden was daarna wat slordig, teveel passjes die niet aankwamen en je kon zien dat er wel "voetbal in de tegenstander zat". Het duurde dan ook niet lang voordat de stand weer gelijk was nadat er verdedigend een beetje slap werd ingegrepen door de meiden. Wakker geschud waren de meiden toen nog niet want net na de gelijkmaker kreeg HVV nog een mega kans maar die ging via keepster Anouk van der Klooster naast. Daarna leken de meiden toch wat scherper te zijn geworden en in de 16e minuut was het weer Angela, die letterlijk uit de handen van de rechtsachter wist te blijven, die een puike voorzet afleverde waarna rechtsbuiten Alessia Mieras met het hoofd de meiden weer op voorsprong bracht, 1-2. Even later maakte een goed meevoetballende Anouk een aanval van HVV onschadelijk. De wedstrijd kwam wat in evenwicht waarbij beide partijen kansen kregen. Zo schoot de rechtsbuiten van HVV de bal voorlangs het doel van de meiden en slaagde aan de andere kant Lieve van Vliet er net niet in de bal na een vrije trap in het doel te krijgen: haar inzet ging naast. En ook Angela kon, na een foutje van de HVV-keeper links in de punt van de 16-meter, het net niet vinden. Vlak voor rust was het weer Angela, die nu even op rechts stond die met een fraaie voorzet Winnie Li vond, die met een prachtvolley de 1-3 liet aantekenen.
Na rust, waarin de tegenstander een donderpreek over zich heen had gekregen, gingen de meiden verder met aanvallen en als snel was het de vrouw van de wedstrijd Angela, die na een voorzet van Alessia nu zelf het net vond en dus de 1-4 maakte. Helaas kon ze even later, na een goede vrije trap van Wynonna Lord net niet de 1-5 maken. En ook Sophie slaagde er met rechts niet in de keeper te verschalken. Uit de aanval die daarop volgde maakte HVV fraai de 2-4 door de bal vanaf de rand van de 16 over Anouk te krullen. HVV leek weer hoop te krijgen. De scheidsrechter hielp ze wat later een handje door een overtreding tegen aanvoerster Demi Nas niet te bestraffen en vervolgens een overtreding van Lois Hofman in de 16 wel te bestraffen en een penalty te geven. Dat cadeau werd onberispelijk binnengeschoten en zo stond het 3-4. Zouden de meiden, enigszins uit frustratie door de scheidsrechterlijke beslissingen, het dan gaan weggeven? Nee hoor! Ze rechtten de ruggen en vlak na de aansluitingstreffer sneed Winnie Li (ook geholpen door een gelukkige kluts) door de verdediging van HVV, omspeelde cool de keeper en maakte de 3-5. De meiden waren even door het dolle en vierden deze treffer terecht uitbundig! In de 66e minuut werd Winnie neergetrokken in de 16 van HVV en kregen de meiden een penalty. Lois ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen na de keeper na de verkeerde hoek te hebben gestuurd, 3-6.
Nadat in de slotminuut van de reguliere speeltijd Anouk,na een goede aanval van het leuk voetballende HVV, een goede redding verrichtte en de rebound voorlangs ging en Angela in blessuretijd nog op de keeper van HVV had geschoten werd de wedstrijd afgefloten. De meiden hadden terecht gewonnen, met wat minder veldspel dan woensdag maar met een, naar ik aanneem, tevreden trainer René, want ze hadden 6 keer gescoord en daarmee toch wel aan zijn opdracht voldaan.

O15-3M 1

 

26 oktober 2016: Jong OH Leuven – JVOZ U15-3M 1-0

Gisteravond speelden we een hele goed oefenwedstrijd in Leuven tegen Jong OH Leuven dat in een uitstekende periode zit en fier bovenaan staat in de 2e provinciale in België. Een tegenstander van formaat dus, en gezien hun gemiddelde leeftijd van 20-21 jaar tegen gemiddeld 16 jaar van ons een zeer te respecteren team.
Dit verschil nam niet weg dat wij de gehele wedstrijd domineerden en met uitstekend voetbal de tegenstander onze wil oplegde. Dat werd helaas door het missen van 7 á 8 flinke mogelijkheden niet in een meer dan verdiende voorsprong omgezet in de eerste helft. De verdediging van OHL stond prima georganiseerd, waardoor onze spitsen het flink te verduren hadden. Dat we kansen creëerden is dan ook zeer goed te noemen. Ook onze verdediging gaf niets weg, en we gingen rusten met 0-0 op het scorebord.
In de tweede helft kwam OHL beter uit de kleedkamer, maar ondanks wat kleinere mogelijkheden voor OHL werd het niet echt gevaarlijk. Jammer is het dat in de voorlaatste minuut in vermeend buitenspelpositie (in België speelt men zonder grensrechters) de 1-0 eindstand werd gescoord. Weer geen beloning voor het erg sterke spel, maar dat gaat wel goed komen.
Het was een uitstekende wedstrijd waarin we prima speelden en we een mooi visitekaartje hebben afgegeven, maar dat doen de meiden al het gehele seizoen.

 

22 oktober 2016: JVOZ O15-3M - Alliance O15-1 2-2

Meiden vergeten zichzelf te belonen in bekerwedstrijd tegen Alliance JO15-1

Vandaag stond in een zonnig Vlissingen de bekerwedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal op het programma. Voor Laura Vierhout een speciale wedstrijd, want dat was haar oude team. Demi Nas en Noa Slinger waren geblesseerd en Lois Hofman was ziek dus er waren maar 2 wissels: Jasmijn en Manon startten op de bank.
De meiden begonnen goed en al in de tweede minuut schoot Angela Versluis net naast. Even later was Alliance, die veelal de lang bal hanteerde, gevaarlijk na een snelle uitbraak, maar de bal ging over. De meiden waren voetballend veruit de betere ploeg doch door wat slordigheden (concentratie?) kon Alliance af en toe gevaarlijk worden en kwamen ze zelfs op voorsprong in 9e minuut. Eerst had Chaima Benkaddour verdedigend nog goed ingegrepen en de bal tot corner verwerkt, maar na die corner leidde slordig uitverdedigen tot de 0-1. De meiden lieten de kop niet handen en bleven kansen krijgen. In de 14e minuut kopte Cheng Yan Li een corner genomen door haar zus Winnie Li over. 1 minuut later schoor Sophie Fijneman na een voorzet van Angela de bal naast en nog in dezelfde minuut schoot Sophie, dit keer na een mooie doorkopbal van Angela, de bal net over. In de 24e minuut gooide Wynonna Lord de bal slim in op Julia Biesen. Zij passte op Sophie die voorlangs schoot. Alliance werd sporadisch gevaarlijk en dan was Esther van Belzen op haar post, ze redde fraai in de 28e minuut waarna gelegenheidscentrale verdediger Lieve van Vliet de bal weg kon werken. De daaruit volgende mooie aanval over links via Julia kon door Sophie net niet in de goal worden gewerkt. Nog voor rust kregen de meiden een corner. Wynonna schoot hem prachtig voor en vond het hoofd van Alessia Mieras: helaas ging ook deze bal net voorlangs.

Na de rust gingen de meiden door waar ze gebleven waren en ze kregen kansen. Sophie schoot in de 38e minuut, na een mooi steekballetje van Chaima, op de keeper. Even later werd een schot van Julia uit de 2e lijn geblokt en weer een minuut later ging een schot van Julia voorlangs. In de 46e minuut ging een vrije trap van Manon de Ruijsscher vanaf zo’n 20 meter net over. En in de 48e minuut een prachtige pass van Lieve van achteruit op Julia, zij schoot helaas tegen de goed uitkomende keeper. In de 50e minuut kwam dan toch eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker. Een corner van links van Wynonna werd door Sophie met rechts tegen de binnenkant van de linkerpaal binnengeschoten, 1-1. Even later een prachtpass van Cheng Yan op de supersnelle Angela, zij stuitte op de keeper en de rebound van Sophie ging over. In de 58e minuut kwamen de meiden op voorsprong nadat een pass van Lieve, bij Angela kwam. Die ging een 1-2 aan met Cheng en kon daarna de 2-1 binnen schieten. Daarna schoot Sophie nog naast en moest Esther (1 van de spaarzame keren dat ze in de tweede helft de bal kreeg) redding brengen. Uit de aanval die daarop volgde schoot Cheng uit de 2e lijn maar haar schot werd helaas geblokt. 2 minuten voor tijd kwam Alliance volkomen tegen de verhouding in toch nog gelijk nadat ze erin slaagden na een uitval de bal over Esther heen in het doel te werken.

De meiden hebben een goede wedstrijd laten zien aan het publiek, maar helaas vergeten zichzelf te belonen door wat meer kansen af te maken.

Wij: 2 Zij: 2

O15-3M 1v2

Op de foto : keepster Esther van Belzen en Alessia Mieras

15 oktober 2016: JVOZ O15-3M - MZC '11 O15-1 1-0

Verdiende winst op hekkesluiter

Na een natte nacht was de regen weggetrokken en tegen de tijd dat de meiden aantraden tegen MZC'11 uit Zierikzee scheen de zon alweer over het Vlissingse kunstgras.

De meiden schoten uit de startblokken en al in de tweede minuut ging de bal van keepster Anouk van der Klooster naar Julia Biesen, links op het middenveld, zij tikte de bal door naar Winnie Li die op haar beurt Lieve van Vliet bereikte. Zij gaf een passje binnendoor op Angela Versluis die fraai met links de bal langs de uitgekomen keeper tikte, 1-0. Zou het een mooie doelpuntrijke middag worden? In de beginfase nog een kans voor de meiden maar daarna kwam MZC via de lange bal (die mogelijk was omdat ze wind vol mee hadden) een paar keer gevaarlijk door na een doorschietende bal. Gelukkig stond Anouk paraat en redde 2 keer uitstekend. Daarna was het weer de beurt aan de meiden, die pech hadden Laura Vierhout, na een fraaie voorzet van Angela, de keeper trof. Even later was het weer Laura, dit keer na een mooie pass van Winnie Li, die de trekker overhaalde: helaas weer zonder succes. Weer 1 minuut later was het Laura die een voorzet gaf waar Lieve net niet goed bij kon.

Een hoekschop van Winnie in de 25e minuut leverde een spannende scrimmage voor het vijandelijke doel op, maar wederom werd het net niet gevonden. Vlak voor rust nog een kans voor Julia , nadat Angela de bal op het middenveld goed veroverd had: helaas ging de bal over.

Na de rust hadden de meiden wind mee en dat was duidelijk even wennen: passjes vooruit te hard waardoor ze niet of niet goed aankwamen. Een voordeel was wel dat de tegenstander nu amper meer gevaarlijk werd want de lange bal was nu niet meer zo lang met wind tegen en dus was er veel diepte uit hun spel weg.

Na de rust waren Alessia Mieras, Jasmijn Verschoor, Noa Slinger en Sophie Fijneman ingevallen voor Angela, Chaima Benkaddour, Cheng Yan Li en Julia en de meiden, waar de paasing niet altijd even accuraat was, bleven kansen krijgen en waren duidelijk de betere partij. Een schot van Lieve uit de tweede lijn in de 46e minuut ging via de keeper naast. De daaropvolgende corner werd door Noa overgeschoten. Bij de volgende corner werd een schot van Alessia geblokt en ook het daarop volgende schot van Laura werd geblokt. En ook bij de volgende corner zo'n 10 minuten later werd de inzet goed geblokt door de verdediging van MZC.

In de 54e minuut verliet de goed spelende Wynonna Lord het veld om plaats te maken voor Manon de Ruijsscher. De meiden gingen door met kansjes krijgen en zagen weer een schot geblokt worden, dit keer van Lieve.

Een schot van Winnie uit de tweede lijn zeilde over het doel en ook een vrije trap van de rechterkant van het strafschopgebied (zo'n 23 meter) genomen door Manon, ging over.

Vlak voor tijd draaide Sophie zich vrij na een pass van Lieve, maar ze kon de bal niet goed controleren voor een schot op doel.

In de allerlaatste minuut nog enige commotie nadat de keeper bij een uittrap te ver uitliep en de bal buiten zijn 16 nog in zijn hand had. Ook deze indirecte vrije trap (Alessia op Lieve) ging over en zo bleek de snelle openingstreffer het enige doelpunt van de match te zijn geweest.

De overwinning was er niet minder terecht om want de meiden waren duidelijk de bovenliggende partij geweest.

JVOZC3M 1

8 oktober 2016: Walcheren O15-1 - JVOZ O15-3M 4-2

Walcheren profiteert van fouten

Een uitwedstrijd tegen de jongens van Walcheren JO15-1. Helaas zonder Lieve van Vliet en Sophie Fijneman, die door de vele afwezigen met de JO17-2 naar Tilburg gingen. Een slordige eerste helft met een beter Walcheren, die ook terecht op 1-0 kwamen,. Toch kwamen de meiden langszij. Angela Versluis kopte een vrije trap van Manon de Ruijsscher knap binnen: 1- 1. De kansen die Walcheren daarna kreeg, werden door prima keepen van Esther van Belzen onschadelijk gemaakt. Ruststad: 1-1.

JVOZC3M 1

 

De tweede helft was het spel beter. Meerdere keren kwamen de meiden er gevaarlijk uit. Uit een voorzet van Wynonna Lord scoorde Angela haar tweede: 1-2. Na een fout achterin komt Walcheren uit het niets op 2-2 en binnen de kortste keren staat het 4-2. De jongens profiteren maximaal van een paar fouten en gaan er zo met de winst vandoor.

 

2 oktober 2016: Westerlo U17 – JVOZ 015-3M 0-4

Op zondag troffen we weer nieuwe omstandigheden. Een door de hevige regenval kletsnat en supersnel veld waar de meiden zichtbaar veel problemen mee hadden. En voor zover bekend de eerste officiële wedstrijd op zondag voor een JVOZ-team. Westerlo had haar team ditmaal wel compleet met wat internationals (Belgian Red Flames) die er tijdens de oefenwedstrijd in juli niet bij waren. Dus van onderschatting mocht absoluut geen sprake zijn. Maar zoals gezegd: het veld was drijf en drijfnat en daar gingen we uiteindelijk niet goed mee om. Alle nieuwe omstandigheden zijn er om aan te wennen. Na vele kansen niet benut te hebben in het eerste kwartier scoorde Winnie Li in een rebound de dik verdiende 1-0, na 18 minuten. Anouk had tot dan erg weinig te doen en was het JVOZ dat dicteerde en Westerlo eigenlijk alleen in de weg liep en deed dat wel met volle overgave waardoor het ons erg moeilijk maakte om ons eigen spel te spelen. Maar dan toch scoorden we de 2-0 door Alessia Mieras, die bijna de lat in tweeën kogelde, de bal knalde via de onderkant van deze arme lat tegen het net. Deze dik verdiende goal was weer een schone!

 

In de tweede helft maakten we de 3-0 na 2 minuten via een geweldige sterke actie van Laura Vierhout die vanaf links de 16 meter in slalomde en de keeper kansloos liet. De bal kwam dachten we van Manon de Ruijsscher die een hele sterke 2 e helft speelde en haar ongelukkige wedstrijd van de zaterdag deed vergeten. Klasse opgepakt Manon! Klasse was ook de druk van Alessia op de keeper in de 46 e minuut nadat Wynonna de bal had voorgegeven. De keepster grabbelde en grabbelde maar onder druk van Alessia liet ze de bal los waarna Alessia de 4-0 kon binnen knallen. Westerlo had wel wat meer dreiging, maar Esther had in de 2 e helft weinig te doen en wat ze moest doen deed ze wéér uitstekend! Het kleddernatte veld werkte niet in ons voordeel, want van goed combinatievoetbal, ons kenmerkende spel, was geen tot zeer weinig sprake. Het druk zetten bij balverlies ging nu weer ietsje beter, maar we zijn er nog lang niet. Gelukkig wel een lekker einde van het weekend met de eerste winst in deze nieuwe, extra zondagcompetitie waarin we tegen grote namen spelen.

 

1 oktober 2016: JVOZ O15-3M - VCK O15-1 4-5

Verlies in doelpuntrijke wedstrijd

Dit weekend speelden we op zaterdag tegen VCK JO15-1 en op zondag tegen Westerlo U17, twee totaal verschillende wedstrijden in de 2 competities waarin we spelen.

Tegen VCK op zaterdag begonnen we goed en binnen de minuut de 1-0 via Angela Versluis na een passje van Manon de Ruijsscher. Na 7 minuten scoorden we de 2-0 en eigenlijk ging het tot dan zoals we wensten. Druk zetten na balverlies en goed verzorgd technisch aanvalsspel. Maar na de 2-0 was de zuiverheid flink weg in ons spel en begonnen we te vergeten om te schakelen bij balverlies. Daardoor ontstond de 2-1 na 8 minuten. En waar ik al bang voor was, wederom een omschakelmoment kostte ons de voorsprong: 2-2. Totaal onnodig! De treurmomenten bij balverlies duren te lang en daardoor kon de tegenstander ons meteen overlopen als zij de bal veroverden. In balbezit was er maar één ploeg die speelde en dat waren wij, maar gaandeweg de eerste helft slopen ook bij ons de onzuiverheden in het spel, echter zonder dat VCK gevaarlijk werd, en anders stond Esther wel prima in de weg.

De tweede helft was nog maar net begonnen en we scoorden via Wynonna Lord de dik verdiende 3-2 na een schitterende pass op de stropdas over 50 meter van Lieve van Vliet. Onze voorsprong duurde weer niet lang, want na een fout scoorde VCK de 3-3. Onze voorsprong werd kort daarop weer hersteld door Winnie Li uit een assist van Angela. Daarna was de concentratie flink verdwenen en stapelden we de ene foute pass op de andere, wat uiteraard een keer kan gebeuren en gaven we VCK te vaak de bal zomaar in de voeten om te kunnen scoren en onze overwinning af te snoepen, en dat gebeurde. Ondanks fantastisch keeperswerk van Esther gaven we toch nog 2 goals zomaar weg en verloren we onverdiend met 4-5 na een zeer ongelukkige wedstrijd waarin we wéér een glaszuivere goal afgekeurd hebben zien worden.

JVOZC3M 1

JVOZC3M 2

JVOZC3M 3

JVOZC3M 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser

24 september 2016: JVOZ 015-3M – Terneuzen 015-1 afgelast