11 november 2017: JVOZ O19-1 - RKDVC O19-1 2-1

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mirreille Aerssens

4 november 2017: JVOZ O19-1 - Dongen O19-1 1-1

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mirreille Aerssens

30 oktober 2017: Sparta Rotterdam O17-1 - JVOZ O19-1 3-2

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens

28 oktober 2017: Velo O19-1 - JVOZ O19-1 0-7

O19-1 4

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens

14 oktober 2017: Kozakken Boys O19-1 - JVOZ O19-1 1-5

U19 laat voetbal zien zoals we het willen zien

De competitie is 3 wedstrijden ver en hierin hebben we goed voetbal afgewisseld met "vergeten-te-voetballen" waardoor we al onnodig 2 x 2 punten hebben verspeeld. Vandaag treden we in Werkendam aan tegen Kozakken Boys die een betere start qua punten hebben dan wij.
We spelen al om 12.00 omdat KB 1 later die middag thuis speelt voor de camera's van Fox Sports.
Onze warming up is wat rommelig doordat Sander, onze vaste rechtsback aangeeft niet te kunnen starten en zijn logische vervanger een ongelukkige botsing heeft in dezelfde warming up. Maar gelukkig kan hij even later wel aan de aftrap staan. We hebben helaas wel wat blessures. De bank lijkt redelijk bezet, maar Freek en Levi die wel mee zijn (zoals het ook hoort) zijn nog niet wedstrijdgereed en ook Luuk is aan het terugkomen van een blessure. Jahrdell en Sander completeren de bank.

We spelen als volgt:
Doel: Dion
Verdediging: Jiri, Miquel, Mitchell, Sama
Middenveld: Tiamo, Maarten, Yassine en ervoor Gianni
Voor: Pepijn en Silvio.

Op een strakke kunstgrasmat en een mooie entourage beginnen we aan de wedstrijd. In de 1e fase is het zoeken naar de openingen en kijken hoe het spelbeeld zicht ontrolt. In de 8e minuut is onze eerste kans als Gianni een fraaie crosspass op de links opkomende Yassine geeft. De afronding laat aan scherpte over zodat de kans over gaat. In de 10 minuut krijgt KB een mogelijkheid als zij op een gevaarlijke plek een vrije trap krijgen. De bal wordt echter slecht geraakt en is ongevaarlijk. In de 18e minuut krijgen we een doelpunt tegen uit een corner. De voorzet wordt in 1e instantie nog door Gianni geschampt met zijn hoofd maar de afvallende bal wordt door een speler tussen een woud van spelers in de verre hoek binnen geschoten. We laten ons niet gek maken en blijven ons verzorgde voetbal spelen. Als in de 23e minuut Jiri de bal langs de zijlijn diep geeft op Pepijn en hij zich ontworsteld van de tegenstander die aan hem hangt, kan Pepijn de bal laag terugtrekken op de mee opgekomen Gianni die met een bekeken schuiver de keeper kansloos laat. Het is een terechte gelijkmaker. KB blijft in deze fase nog goed mee doen en krijgt een grote kans op weer een voorsprong. Een vrije trap wordt hoog en diep bij de 2e paal gelegd en een speler kan vrij inkoppen. Gelukkig is Dion attent en snel en houdt zijn doel schoon. Voor de rust komen we op een verdiende voorsprong. We hebben een snelle aanval over links waar Sama, de over het veld sleurende Silvio vrij speelt. Silvio heeft een knappe passeeractie en stelt Pepijn in staat om de bal ineens achter de keeper te schieten. 1-2.
In de 2e helft nemen we al snel iets meer afstand. Yassine krijgt op het middenveld de bal ingespeeld en heeft Gianni al diep zien gaan. Uit de draai opent hij fraai op Gianni die naar de achterlijn snelt. Pepijn, goed spelend en hard werkend is weer prima mee opgekomen en schiet zijn 2e achter de kansloze keeper. Een knappe, technisch goed uitgespeelde aanval en doelpunt.
In de 53e minuut gaat de bal snel via Dion, die op Jiri opent naar Pepijn en na 2 doelpunten heeft Pepijn zijn 2e assist en nu op Yassine die de 1-4- laat aantekenen.
De verdediging van ons staat steeds goed gepositioneerd en kunnen de middenvelders goed bereiken. Dat levert mooi combinatievoetbal op. En onze voorhoede is telkens scherp en eveneens goed aanspeelbaar. En als we balverlies hebben, zien we dat er in de 2e helft direct goed druk wordt gezet en dat de bal snel weer in ons bezit is.
We krijgen nog meer kansen op doelpunten (waaronder Maarten die zijn schot door de grabbelende keeper net op de lijn gestopt ziet en nog ene kans voor Pepijn die de keeper nu wel pakt). KB stelt daar een vrije trap tegenover die Dion goed ziet aankomen en kan pakken en een bal uit een vreemde situatie voor ons doel. Miquel wilt een bal voor Dion laten en houdt een tegenstander af, maar glijdt wat weg, waardoor er een botsing ontstaat en de bal los komt te liggen voor ons doel. Maar de spits van KB schiet de bal hard over. En in de 74e minuut helpen we KB weer bijna in de wedstrijd als Maarten een bal over de achterlijn wilt laten gaan, maar waar de bal van zijn voet ontfutseld wordt. In een reflex steekt hij zijn voet uit en gaat de tegenstander liggen. De penalty kan KB weer naderbij brengen, maar Dion stopt de penalty met zijn voet en houdt de marge van 3 doelpunten in stand. Voor ons het signaal om er nog een schepje boven op te doen. Dat vergt wel de nodige inspanningen en Maarten en Jiri moeten er met blessuretjes van af. Jahrdell en Sander (wel fit genoeg voor een aantal minuten) zijn hun vervangers. Het is Jarhdell de wedstrijd helemaal in het slot gooit. In de 78 minuut gooit Maarten de bal vanaf de zijlijn naar Silvio en met een fraaie voetbeweging bereikt hij de om hem heen gesnelde Jahrdell die vervolgend de keeper met een droog schot kansloos laat. De scheidsrechter wilt daarna toch nog meer zijn stempel op de wedstrijd drukken en geeft een paar heel onnodige en vervelende kaarten en wuift de prima vlaggende Pjotr weg bij een overduidelijke buitenspelval. Daardoor kan KB nog één keer gevaarlijk worden, maar de spits, naar rechts uitgeweken wordt het scoren door Miquel en Dion onmogelijk gemaakt doordat zij zich op de bal storten. Zo hebben we heel de wedstrijd hard voor elkaar gewerkt waarbij we niet zijn vergeten te voetballen. De combinatie van verzorgd voetbal met het voor elkaar door het vuur gaan heeft voor dit prima resultaat gezorgd. Dit verslagje is een korte weergave van kansen, doelpunten en spelsituaties. De spelers die niet genoemd zijn in dit verslagje zijn echter net zo belangrijk geweest voor dit succes. Want het was een overwinning van het gehele collectief.

 

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens  

23 september 2017: JVOZ O19-1 - Quick O19-1 3-3

JVOZ U19 vergeet zichzelf te belonen

De 1e competitiewedstrijd is dan eindelijk daar. Na 3 bekerwedstrijden en een oefenpot tegen RBC waar we weinig tegenstand hadden is nu het serieuze werk er weer.
Quick uit Den Haag is onze 1e tegenstander. Voor zowel de jongens die vorig jaar in de U17 als in de U19 speelden een tegenstander die bekend is van de vorige competitie en nacompetitie. Een tegenstander waar ook telkens enerverende potjes tegen zijn gespeeld.

We hebben een groep van 18, waarbij we 2 keepers hebben die beide goede kwaliteiten hebben en die voorlopig per toerbeurt gaan spelen. Van de 18 jongens zijn er 17 die kunnen spelen. Alleen Levi is geblesseerd uit de voorbereiding gekomen.

We spelen in de volgende opstelling:

Doel: Youssef
Verdediging: Sander, Miquel, Mitchell en Jiri
Middenveld: Tiamo, Yassine en Gianni
Voorhoede: Maarten, Silvio en Sama

Wissels: Dion, Freek, Drazic, Pepijn, Jardel en Luuk

Dion is ook bereid gevonden om te vlaggen omdat Pjotr er niet is.

Vanaf de 1e minuten drukken de boys hun stempel op de wedstrijd. Het duurt tot de 9e minuut voor de eerste kans er is. Maarten wordt door Gianni vrijgespeeld en alleen op de keeper vergeet hij te scoren. In de 17e minuut is er een corner, waarbij het flipperkastvoetbal met 4 gesmoorde schoten op het doel niet de bel laten rinkelen dat er gescoord is. Kort daarna hebben we weer een kans als Maarten een diepe crosspass geeft op Miquel die hoog op de punt van de 16 is vrij komen lopen. Yassine wil de bal over de uitlopende keeper koppen, maar zijn armen zijn net lang genoeg om de bal te keren.
In de 27e minuut is het dan wel raak. Een aanval, opgezet van achter uit, waarbij Youssef de bal aan maarten geeft, die met een crosspass Sama bereikt, controleert en breed legt, wordt vervolgens door Gianni knap in de korte hoek binnen geschoten. Voor de rust komen we op 2-0 als Silvio vrij wordt gespeeld in de 16. Na een kapbeweging wordt hij neergelegd en denken een aantal spelers van Quick aan een penalty maar Sama is snel bij de bal, pikt hem op en schiet de bal binnen. Na de rust krijgen we in de eerste minuten via Maarten, Sama en Silvio grote kansen om verder en verder uit te lopen, maar ondanks ons grote overwicht wordt er niet gescoord. De grootste kans is er voor Silvio als hij een aanval van Sama overneemt en de bal tegen de kruising jaagt en in een minuut daarna krijgt ook Gianni de bal niet achter de keeper. We doen onszelf hiermee wel echt tekort. In de 21e minuut loopt de linksbuiten van Quick de bal van de voeten van Sander en jaagt de bal in de verre bovenhoek. 2-1. Het is dan ineens weer een wedstrijd. De marge wordt weer 2 als Gianni met een knap en onverwachts schot de bal achter de keeper schiet. Quick gaat nog wat opportunistischer voetballen en krijgt de hulp van de scheids als hij in een onschuldige situatie een penalty-overtreding ziet. In de 42e minuut komt Quick hierdoor terug tot 3-2. Als we vervolgens uit een corner ook nog de 3-3 weggeven in de laatste minuut, is de eindstand ineens een gelijkspel, waar een reguliere 6-2-overwinning meer recht had gegeven aan het spelbeeld. We moeten leren de wedstrijd dood te maken als het nog maar een paar minuten spelen is en we een voorsprong moeten verdedigen. In de voetbalwetten staat dat je dan geen onnodige risico's met nemen en de bal desnoods het stadion uit moet schieten. Hopelijk is dit een leermoment en komt dit niet meer voor. Dat we kunnen voetballen weten we, maar we moeten nog meer "ballen tonen" zoals de trainer zegt.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

O19-1 5

O19-1 6

O19-1 7

O19-1 8

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mirreille Aerssens

 

16 september 2017: JVOZ O19-1 - RCS O19-1 5-0

 Zaterdag was de laatste bekerwedstrijd voordat de competitie begint.

Op doel :        Dion.

Verdediging : Sander, Mitchell, Miquell , Luuk.
Middenveld :  Gianni , Jirri , Yassine , Tiamo.
Voorhoede :   Maarten, Silvio, Samarony.

Wissels : Drazic , Pepijn , Freek ,Yassine, Jardel.

Het veld werd op het laatste moment nog net goedgekeurd.
Maar was op sommige plekken slecht bespeelbaar.
Het spel wat de jongens lieten zien na de aftrap was van in mijn ogen dusdanig hoge kwaliteit , dat denk ik RCS dacht ,wat
gebeurt hier .
Het positiespel was prachtig om te zien, hoog tempo , de combinaties waren voor de RCS spelers onnavolgbaar.
Binnen een mum van tijd stond het 4-0 voor JVOZ.
Na de 4-0 ging het vergeleken met de eerste 15 minuten een stuk minder.
De spelers vonden elkaar niet meer, slechte passes , liepen constant de trechter in van de vele verdedigers van RCS.
De meeste spelers van JVOZ gingen te ver door in hun acties met daarna een slechte pass , dan loop je achter de feiten aan.
Heel raar om te zien eigenlijk, het verschil met de eerste 15 minuten , het vervolg van de wedstrijd was wel erg groot.
In de tweede helft nadat de wissels op Yassine na in het veld waren gekomen veranderde er eigenlijk niet veel.
De jongens bleven ,met slechte passes en te ver door gaan in hun acties , elkaar gewoonweg niet vinden.
Aanstaande zaterdag is de eerste competitie wedstrijd thuis tegen Quick onder 19.
Dan is het zaak dat iedereen de hele wedstrijd gefocust blijft en eigenlijk simpel blijven spelen.
Simpel spelen is niet zo makkelijk als dat je het zegt.
Dat vereist een enorme concentratie, doorzettingsvermogen ,conditie en snel denken.
Je moet dat met zijn allen willen , alleen dan kom je tot een prachtig resultaat.
Dan kom je verder dan alleen prachtig voetbal in de eerste 15 minuten van de wedstrijd.
Als de jongens met zijn allen zich kunnen focussen op "het simpel spelen" dan zie ik mooie resultaten in de competitie.

Op naar zaterdag, ben benieuwd.

Arthur Aerssens is bij de staf toegevoegd en is voor de rest van het seizoen ook elftalbegeleider.

Daarnaast wil ik Janet Visser bedanken voor de prachtige foto's die ze toch maar weer in de stromende regen gemaakt heeft van onze jongens.

Tot zaterdag.

O19-1 1

O19-1 2 

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser 

9 september 2017: JVOZ O19-1 - Zeelandia Middelburg O19-1 5-0

Na vorige week Walcheren O/19 met ruime cijfers te hebben verslagen, stond gisteren Zeelandia Middelburg O/19 tegenover de jongens.

Eerst zouden we op gras spelen , maar kort voor aanvang belde iemand van de gemeente Vlissingen dat er niet meer op gras gespeeld mocht worden, dus werd het kunstgras. Wat in dit geval op sommige plekken slecht tot zeer slecht bespeelbaar was, mooie taak voor de jongens van de gemeente om dit probleem eens aan te pakken.

Bij de aftrap begonnen we met de volgende jongens.
Doel : Dion
Verdediging: Samarony , Miquel, Mitchell en Sander.
Middenveld: Tiamo, Freek en Gianni .
Voorhoede: Maarten , Pepijn en Silvio.

Vanaf het begin tot het eind stond Zeelandia Middelburg onder druk. Het enthousiasme spatte ervan af. Zeelandia Middelburg heeft volgens mij geen schot op doel gelost
tijdens de wedstrijd.

Deze wedstrijd gaf Tiamo het voorbeeld, de spelers van de tegen partij bleven hem tegenkomen, wat een inzet, mooi om te zien.
Keeper Dion, zoals altijd betrouwbaar en gefocust, heeft deze wedstrijd niet veel te doen gehad. De verdediging stond als een huis.
Samarony en Sander beiden met hun onuitputtelijke loopvermogen en snelheid brachten hun beide tegenstanders tot wanhoop. Wat ze vooral zullen onthouden zijn jullie beide rugnummers.
Mitchell en Miquel waren beide niet fit, maar speelde toch een uitstekende wedstrijd. Hun tegenstanders zijn er niet één keer langs geweest.
Het middenveld met Gianni ,Tiamo , Freek en Maarten om de spits heen deden het uitstekend , zeker de eerste helft. Gianni laat zien dat hij een uitzonderlijk talent is, met verfijnde techniek en slimme passes is hij een plaag voor elke tegenstander. Als hij weer helemaal topfit is ,gaat hij volgens mij zeker in de picture komen van de BVO's.

Tiamo was gisteren het voorbeeld van goed voetbal en hard werken.
Als dit nog verder uitgebouwd word bij iedereen , dan word dit een mooi seizoen.
Freek liet gisteren maar weer eens zien ,dat als je iets minder groot bent ,dit helemaal geen probleem hoeft te zijn. Hij gaat voor niemand opzij, blokte zijn tegenstander voortdurend en gaf slimme passes ,waarvan nog een prachtige op Sander.
Aanvoerder Maarten is wekelijks een plaag voor elke tegenstander. Met een man in de rug is hij haast niet van de bal te krijgen, zodat de rest goed aan kan sluiten, daarnaast heeft hij altijd een neusje voor de goal en oog voor zijn teamgenoten.
Ja en met Pepijn en Silvio hebben we twee slimme spitsen, die zullen scoren als ze de kans krijgen.

Als deze twee het vol gaan houden om naast het scoren ook de arbeid blijven leveren die tegenwoordig nodig is om als team optimaal te kunnen functioneren ,dan gaat deze ploeg voor het kampioenschap.

Na de rust kwamen Youssef voor Dion en Drazic ,Yassine en Jardel voor Samaroni, Miquel en Silvio.
Youssef heeft volgens mij alleen enkele terugspeel ballen gekregen Maar met zijn beleving en coaching naar de jongens toe speelt hij toch zijn eigen wedstrijd, mooi om te zien en te horen. Yassine met zijn techniek is ook een mooi talent, als hij dit het hele seizoen vol kan houden met de nodige arbeid voor het team dan word hij een complete voetballer.
Drazic heeft een inzet die noemenswaardig is . Met zijn mindere techniek maakt hij het zijn tegenstander toch moeilijk en doet hij wat hij kan.
Jardel laat altijd zien dat hij behendig is in de kleine ruimte. Als zijn conditie op peil is laat hij nog mooie dingen zien dit seizoen.

Al met al een mooi team. Als de jongens zich bewust worden dat je tegenwoordig als voetballer niet alleen moet kunnen voetballen maar daarnaast een enorme drive moet hebben om te winnen en alles voor het team over moet hebben. Als je naar de Engelse voetballers kijkt zijn dat tegenwoordig echte atleten met een enorme drive.

Middenvelders bij Feyenoord met Vilhena , Amadi en Toornstra die door een enorme druk te zetten op de tegenstanders en bereid zijn hun collega's bij te staan en altijd rugdekking te geven, komen hierdoor tot mooie resultaten. Alleen als je tegenwoordig als team kan functioneren kom je tot mooie resultaten. Trainer John Karelse is de geschikte trainer voor deze jongens, hij heeft iets over zich dat je bij je eigen denkt, daar ga ik niet mee dollen. De jongens werken hard bij hem, de trainingen zijn mooi om naar te kijken, hij laat ze ,zonder dat het opvalt heel wat meters lopen tijdens de training. Maar als hoofddoel en dat gaat hem lukken, dat iedereen bereid is om naast mooi en snel positiespel , arbeid te leveren voor een ander. Fouten corrigeren van en voor een ander. Nooit opgeven, sterk in de duels. Bereid zijn om meters terug te maken. Als deze puzzel in elkaar valt gaat het een mooi seizoen worden.

Bij de doelpunten zaten weer mooie acties vooraf.
Pepijn drie keer, Gianni en Silvio beiden één maal.
Maar als team functioneren is denk ik de rode draad van dit seizoen.
Denk dat de trainer dit op zijn heel eigenwijze erin gaat slijpen bij deze getalenteerde jongens.
Volgende week zaterdag 16-09-2017 : JVOZ O/19 - RCS O/19.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4 2

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser 

26 augustus 2017: RBC O19-1 - JVOZ O19-1 0-11

Hallo spelers en ouders van JVOZ O/19.

Ik wilde eigenlijk met de competitie start beginnen met stukjes te schrijven over de wedstrijden van JVOZ O/19 , misschien en hopelijk in samenwerking met Arthur.
Maar gisteren speelden de jongens van JVOZ O/19 hun eerste en enige oefenwedstrijd voordat het serieuzere werk gaat beginnen .
Ik heb dusdanig genoten van deze wedstrijd dat ik er toch iets van op papier wilde zetten.
Na een week training de eerste wedstrijd voor de jongens.
De jongens begonnen gelijk fanatiek aan de wedstrijd, zette vroeg druk,
Na 10 minuten nam JVOZ het initiatief en trok de wedstrijd naar zich toe.
Wat ik gezien heb waren prachtige doelpunten en vloeiende combinaties.
Dit is een mooi team waar heel veel voetbal in zit.
RBC is dan wel vierde klasse, maar er liepen er toch een paar bij die konden voetballen.
Maar JVOZ was zo fanatiek , de jongens van RBC zullen deze wedstrijd niet snel vergeten.
Wat een inzet en een passie.
Na pas een week trainen zag je de oefeningen van de trainer gelijk al in de wedstrijd terug.
Je mag wel zeggen dat we twee gelijkwaardige keepers hebben die allebei hun visitekaartje afgegeven hebben.
De verdediging stond als een huis.
De backs met hun snelheid bleven erover heen gaan en combineerde
prachtig met de middenvelders en aanvallers. De twee centrale stonden hun mannetje.
Speelde goed in en haalde heel wat gevaar weg.
Hun timing was uitstekend , elke keer precies op tijd voor hun mannetje.
De middenvelders bleven goed bewegen en verdeelden het spel ,alsof ze
al jaren met elkaar samenspelen.
De aanvallers hebben gisteren laten zien dat ze stuk voor stuk kunnen
scoren, het ene doelpunt was nog mooier dan de andere en daarnaast niet te beroerd om voor hun medespelers meters te maken.
Maar wat er uit sprong was de passie en strijdlust van deze groep.
Dit gecombineerd met techniek en spelinzicht, mooie groep!!
Als dit zich zo voortzet dan wachten ons als ouders mooie wedstrijden.

Aanstaande zaterdag de beker wedstrijd tegen Walcheren O/19.

Kijk ernaar uit.

Groet,

Henk.

3, 4 en 5 juni 2017: Karel Stegeman Toernooi

JVOZ U19 laat zich zien op het KST-toernooi

Na maanden van emailverkeer met de organisatie om toegelaten te worden tot dit prestigieuze toernooi met betaald voetbalorganisaties uit heel Europa, na weken van voorbereiding, na de hotelboekingen, sponsorwerving, promotionele,activiteiten, promotiewedstrijden na de competitie, discussies en een compleet uitgewerkt plan van de staf gaan we met heel veel zin en een selectie van 17 spelers, 3 stafleden en een paar zeer bereidwillige ouders (met name John, Jolanda, Ed en Ronny, dank voor alles) naar Ruurlo in Gelderland voor deelname aan het 33e Karel Stegeman toernooi.

De wekker gaat vroeg, de reistijd is lang maar iedereen is ruim op tijd ter plaatse. Met een vroege groep spelers zijn we bij de presentatie van de teams bij de burgemeester waar David aan de burgemeester een lekkere fles Zeeuwse babbelaarslikeur en babbelaars overhandigt. Ze zullen allemaal weten dat wij uit Zeeland er zijn. Om 11.00 uur is de samenkomst op het sportcomplex waar een alf uur later elk team op het veld aan het publiek wordt voorgesteld. En wij staan daar in onze speciaal voor dit toernooi gemaakte shirts (dank aan Niels voor de shirts en aan John Roose voor het drukwerk en meer). We lopen er goed bij zo met onze namen op de rug. 

De opening en ontvangst is al prima. Een voorbode van hoe het hele toernooi is georganiseerd. Alleen maar hulde. We krijgen 2 vaste plaatselijke begeleiders Hans en Nadja die ons tijdens het toernooi zullen bij staan en helpen waar nodig. 

Het is een aantal uren voor we moeten spelen, maar daardoor hebben de jongens tijd om naar hun leeftijdgenoten van Sparta, Nac, Willem II, Kalmar, Lokomotiv Zagreb e.d te kijken en ondertussen ga ik met een paar ouders naar het Stayokay hotel in Gorssel om in te checken.

Rond de klok van 3 uur spelen we tegen Kalmar. Het is goed te zien dat we wat plankenkoorts hebben en we beginnen pas te voetballen na 10 minuten. Vanaf dat moment geven we goed partij maar komen in de omschakeling bij een paar momenten te laat waardoor het verschil in handelingssnelheid in 2 doelpunten wordt uitgedrukt. Daarna spelen we goed mee, totdat we naar binnen moeten vanwege het opkomende onweer. Als dat na een tijdje weg is moeten we nog 5 minuten spelen maar is de focus weg en wordt de score helaas verdubbeld. Dat had niet hoeven te gebeuren. Laten we het er maar op houden dat de 1e wedstrijd er één was om in te komen. Rond half 6 spelen we de 2e wedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen, die gemiddeld wel een paar jaar ouder zijn. De stevige gasten met veel spelers van Afrikaanse afkomst hebben het moeilijk tegen ons creatieve spel met veel balpasses en zetten harde middelen in. Door attent op de keeper door te gaan die vervolgens in de fout gaat is het Maarten die de score opent. Voor Mechelen het signaal om nog harder te gaan spelen, hetgeen leidt tot een rode kaart na een harde charge op JP. We spelen de 2 x 20 minuten met goed voetbal uit en halen hiermee onze 1e overwinning. Na de eerste dag staan we op een keurige 3e plaats in de poule.

Bij de homestay aangekomen worden de kamers door de jongens ingericht en is het tijd voor het buffetdiner. Iedereen laat het zich prima smaken en de stemming zit er goed in. De begeleiders en ouders zoeken het tuinterras op. Jolanda vindt een wasmachine en ontfermt zich over de tenues die ze gaat wassen en de jongens vermaken zich bij de tv met de Champions League finale, hun telefoons en kaartspellen, waar de grootste josty op kaartgebied de winnaar blijkt. De andere dag voor het ontbijt zijn JP, Jiri en Sama te laat en als sanctie betekent dat zingen voor de groep. JP brengt uit volle borst de Aeremuse serenade als de klok van.... waarna alle gasten, behalve onze jongens zich uit de eetzaal weghaasten, bang dat er nog een paar van dit soort optredens volgen. Maar deze is op het voorterras buiten waar Jiri met Sama als een soort buikspreekpop you never walk alone schallen. Daarna is het op naar het toernooi, 30 minuten rijden verderop.

We spelen allereerst tegen FC Slovácko uit Tsjechie. Het is jammer dat we de eerste 4 minuten niet bij de les zijn en we 2-0 achter komen want daarna nemen we het spel meer en meer over, maar komen we niet tot scoren. We laten evenwel weer zien dat we best een aardig potje kunnen voetballen. Dat horen we ook van de kant van de vele honderden kijkers. 

Na de lunch in de naastgelegen sporthal, wederom prima geregeld, spelen we onder het toeziend oog van nog meer ouders van de jongens, scouts, veel publiek en hun 'oude' ploegmaatje Judson met zijn vriendin tegen Willem II. We hebben in deze wedstrijd brutaal het betere van het spel wat bij de tegenstander tot wat irritaties leidt. Eén moment in de wedstrijd ziet de scheidsrechter een buitenspelsituatie bij ons waardoor een grote kans om zeep gaat waar het zeker geen buitenspel was en aan de andere kant ziet hij een overtreding op ons niet waardoor Willem II kan scoren. Ondanks dit tegendoelpunt blijven wij gevaarlijk en via een weergaloze trap van Maarten vanaf de middenlijn die de ver voor zijn doel staande keeper nog maar net tegen de lat kan tikken, blijven wij zoeken naar een doelpunt. Jammer voor ons, maar onze ijver wordt niet beloond en Willem II kan nog een keer scoren. Een beetje onterechte verliespartij waar we weer goed partij gaven. 

Als laatste spelen we in de poule tegen de kampioen van Kroatië, Lokomotiv Zagreb, die eerste staan in de poule. Een zware tegenstander. Maar ook hier laten we zien dat we het de tegenstander lastig kunnen maken. We hebben het betere van het spel, de meeste balbezit en de grootste kans om te scoren als Drazic een halve emter voor het doel de bal aangespeeld krijgt maar mist. De doorgeschoten bal wordt door Pepijn binnengeschoten, maar er wordt voor buitenspel gefloten. Aan de andere kant staat onze verdediging als een huis en kan ook Dion zich onderscheiden. In deze wedstrijd hebben we verdedigend goed werk geleverd, heeft het middenveld overheerst en hebben we voorin kansen gecreërd. 

Door de onderlinge resultaten, waar de teams sterk aan elkaar gewaagd zijn gebleken komen we net tekort voor een goede klassering en daardoor een paar mooie kruisfinales. We weten en we wisten vooraf dat we de underdog zouden zijn, dat onze selectie wat grotere verschillen in kwaliteit heeft dan de profploegen, dat er voor ons na het toernooi nog een heel belangrijke nacompetitie zit aan te komen en dat we door deze factoren niet in de sterkste opstelling hebben gespeeld. Voor ons een zeer mooie ervaring om tegen deze 5 profploegen met tal van jeugdinternationals te spelen. Op de terugweg stoppen we bij een gezellig cafetaris in het bos waar we eten en drinken (met dank aan Danny en Sandy) waarna de boys naar de Stayokay en Harro en ondergetekende op de official-avond verschijnen. Hier vertellen we nog eens (in het engels) wie JVOZ is en waar dit  team staat. Door de organisatie worden we nogmaals bedankt dat wij er ondanks de zware nacompetitieverplichtingen (waarvoor we ook bij de tegenstanders respect afdwingen) zijn en onder het genot van hapjes en drankjes wordt de avond doorgebracht. De uitschakeling voor een hoge klassering is voor een groep jongens het signaal om een gezellige avond buiten de Stayokay door te brengen. 

Iets te laat terug betekent de andere morgen voor 10 jongens een muzikale straf waar de jongens eerst een ode aan Rosanne brengen en vervolgens aan Jimmy. Ook 4 anderen hebben er alles aan gedaan om een liedje te mogen zingen hetgeen ook gelukt is.

De derde dag is voor de meeste teams een belangrijke finaledag. Voor ons is het de laatste wedstrijd spelen tegen het team van de organiserende verdediging. We spelen hier ondermeer met de jongens die de dinsdag in de nacompetitie niet zullen spelen of starten. De scherpte is er vanaf en het is niet onze beste wedstrijd ondanks dat we deze wel winnend afsluiten.

Daarna is het wachten op de finale die door Sparta zal worden gewonnen, tijd om onze begeleiders te bedanken met een shirt met handtekeningen, om spulletjes en handtekeningen uit te delen aan de kinderen die er bij iedereen om komen vragen, om Hans te bedanken voor het vertrouwen in ons team om ons toe te laten, op de prijsuitreiking en om iedereen te bedanken.

We sluiten de maandagavond af met een terugreis van een paar uur die door de meeste spelers in dromenland wordt afgelegd.

We zijn trotse deelnemer geweest aan een perfect georganiseerd toernooi met mooie tegenstanders, aardige, behulpame mensen van de organisatie, een groot publiek, mooi weer en waar wij als team van JVOZ U19 met de borst vooruit Ruurlo verlaten. We hebben ons en onze voetballende speelwijze op de kaart gezet.

O19-1 7

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 5

O19-1 6

O19-1 8

Klik hier voor meer foto's van dit toernooi van Mireille Aerssens