3, 4 en 5 juni 2017: Karel Stegeman Toernooi

JVOZ U19 laat zich zien op het KST-toernooi

Na maanden van emailverkeer met de organisatie om toegelaten te worden tot dit prestigieuze toernooi met betaald voetbalorganisaties uit heel Europa, na weken van voorbereiding, na de hotelboekingen, sponsorwerving, promotionele,activiteiten, promotiewedstrijden na de competitie, discussies en een compleet uitgewerkt plan van de staf gaan we met heel veel zin en een selectie van 17 spelers, 3 stafleden en een paar zeer bereidwillige ouders (met name John, Jolanda, Ed en Ronny, dank voor alles) naar Ruurlo in Gelderland voor deelname aan het 33e Karel Stegeman toernooi.

De wekker gaat vroeg, de reistijd is lang maar iedereen is ruim op tijd ter plaatse. Met een vroege groep spelers zijn we bij de presentatie van de teams bij de burgemeester waar David aan de burgemeester een lekkere fles Zeeuwse babbelaarslikeur en babbelaars overhandigt. Ze zullen allemaal weten dat wij uit Zeeland er zijn. Om 11.00 uur is de samenkomst op het sportcomplex waar een alf uur later elk team op het veld aan het publiek wordt voorgesteld. En wij staan daar in onze speciaal voor dit toernooi gemaakte shirts (dank aan Niels voor de shirts en aan John Roose voor het drukwerk en meer). We lopen er goed bij zo met onze namen op de rug. 

De opening en ontvangst is al prima. Een voorbode van hoe het hele toernooi is georganiseerd. Alleen maar hulde. We krijgen 2 vaste plaatselijke begeleiders Hans en Nadja die ons tijdens het toernooi zullen bij staan en helpen waar nodig. 

Het is een aantal uren voor we moeten spelen, maar daardoor hebben de jongens tijd om naar hun leeftijdgenoten van Sparta, Nac, Willem II, Kalmar, Lokomotiv Zagreb e.d te kijken en ondertussen ga ik met een paar ouders naar het Stayokay hotel in Gorssel om in te checken.

Rond de klok van 3 uur spelen we tegen Kalmar. Het is goed te zien dat we wat plankenkoorts hebben en we beginnen pas te voetballen na 10 minuten. Vanaf dat moment geven we goed partij maar komen in de omschakeling bij een paar momenten te laat waardoor het verschil in handelingssnelheid in 2 doelpunten wordt uitgedrukt. Daarna spelen we goed mee, totdat we naar binnen moeten vanwege het opkomende onweer. Als dat na een tijdje weg is moeten we nog 5 minuten spelen maar is de focus weg en wordt de score helaas verdubbeld. Dat had niet hoeven te gebeuren. Laten we het er maar op houden dat de 1e wedstrijd er één was om in te komen. Rond half 6 spelen we de 2e wedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen, die gemiddeld wel een paar jaar ouder zijn. De stevige gasten met veel spelers van Afrikaanse afkomst hebben het moeilijk tegen ons creatieve spel met veel balpasses en zetten harde middelen in. Door attent op de keeper door te gaan die vervolgens in de fout gaat is het Maarten die de score opent. Voor Mechelen het signaal om nog harder te gaan spelen, hetgeen leidt tot een rode kaart na een harde charge op JP. We spelen de 2 x 20 minuten met goed voetbal uit en halen hiermee onze 1e overwinning. Na de eerste dag staan we op een keurige 3e plaats in de poule.

Bij de homestay aangekomen worden de kamers door de jongens ingericht en is het tijd voor het buffetdiner. Iedereen laat het zich prima smaken en de stemming zit er goed in. De begeleiders en ouders zoeken het tuinterras op. Jolanda vindt een wasmachine en ontfermt zich over de tenues die ze gaat wassen en de jongens vermaken zich bij de tv met de Champions League finale, hun telefoons en kaartspellen, waar de grootste josty op kaartgebied de winnaar blijkt. De andere dag voor het ontbijt zijn JP, Jiri en Sama te laat en als sanctie betekent dat zingen voor de groep. JP brengt uit volle borst de Aeremuse serenade als de klok van.... waarna alle gasten, behalve onze jongens zich uit de eetzaal weghaasten, bang dat er nog een paar van dit soort optredens volgen. Maar deze is op het voorterras buiten waar Jiri met Sama als een soort buikspreekpop you never walk alone schallen. Daarna is het op naar het toernooi, 30 minuten rijden verderop.

We spelen allereerst tegen FC Slovácko uit Tsjechie. Het is jammer dat we de eerste 4 minuten niet bij de les zijn en we 2-0 achter komen want daarna nemen we het spel meer en meer over, maar komen we niet tot scoren. We laten evenwel weer zien dat we best een aardig potje kunnen voetballen. Dat horen we ook van de kant van de vele honderden kijkers. 

Na de lunch in de naastgelegen sporthal, wederom prima geregeld, spelen we onder het toeziend oog van nog meer ouders van de jongens, scouts, veel publiek en hun 'oude' ploegmaatje Judson met zijn vriendin tegen Willem II. We hebben in deze wedstrijd brutaal het betere van het spel wat bij de tegenstander tot wat irritaties leidt. Eén moment in de wedstrijd ziet de scheidsrechter een buitenspelsituatie bij ons waardoor een grote kans om zeep gaat waar het zeker geen buitenspel was en aan de andere kant ziet hij een overtreding op ons niet waardoor Willem II kan scoren. Ondanks dit tegendoelpunt blijven wij gevaarlijk en via een weergaloze trap van Maarten vanaf de middenlijn die de ver voor zijn doel staande keeper nog maar net tegen de lat kan tikken, blijven wij zoeken naar een doelpunt. Jammer voor ons, maar onze ijver wordt niet beloond en Willem II kan nog een keer scoren. Een beetje onterechte verliespartij waar we weer goed partij gaven. 

Als laatste spelen we in de poule tegen de kampioen van Kroatië, Lokomotiv Zagreb, die eerste staan in de poule. Een zware tegenstander. Maar ook hier laten we zien dat we het de tegenstander lastig kunnen maken. We hebben het betere van het spel, de meeste balbezit en de grootste kans om te scoren als Drazic een halve emter voor het doel de bal aangespeeld krijgt maar mist. De doorgeschoten bal wordt door Pepijn binnengeschoten, maar er wordt voor buitenspel gefloten. Aan de andere kant staat onze verdediging als een huis en kan ook Dion zich onderscheiden. In deze wedstrijd hebben we verdedigend goed werk geleverd, heeft het middenveld overheerst en hebben we voorin kansen gecreërd. 

Door de onderlinge resultaten, waar de teams sterk aan elkaar gewaagd zijn gebleken komen we net tekort voor een goede klassering en daardoor een paar mooie kruisfinales. We weten en we wisten vooraf dat we de underdog zouden zijn, dat onze selectie wat grotere verschillen in kwaliteit heeft dan de profploegen, dat er voor ons na het toernooi nog een heel belangrijke nacompetitie zit aan te komen en dat we door deze factoren niet in de sterkste opstelling hebben gespeeld. Voor ons een zeer mooie ervaring om tegen deze 5 profploegen met tal van jeugdinternationals te spelen. Op de terugweg stoppen we bij een gezellig cafetaris in het bos waar we eten en drinken (met dank aan Danny en Sandy) waarna de boys naar de Stayokay en Harro en ondergetekende op de official-avond verschijnen. Hier vertellen we nog eens (in het engels) wie JVOZ is en waar dit  team staat. Door de organisatie worden we nogmaals bedankt dat wij er ondanks de zware nacompetitieverplichtingen (waarvoor we ook bij de tegenstanders respect afdwingen) zijn en onder het genot van hapjes en drankjes wordt de avond doorgebracht. De uitschakeling voor een hoge klassering is voor een groep jongens het signaal om een gezellige avond buiten de Stayokay door te brengen. 

Iets te laat terug betekent de andere morgen voor 10 jongens een muzikale straf waar de jongens eerst een ode aan Rosanne brengen en vervolgens aan Jimmy. Ook 4 anderen hebben er alles aan gedaan om een liedje te mogen zingen hetgeen ook gelukt is.

De derde dag is voor de meeste teams een belangrijke finaledag. Voor ons is het de laatste wedstrijd spelen tegen het team van de organiserende verdediging. We spelen hier ondermeer met de jongens die de dinsdag in de nacompetitie niet zullen spelen of starten. De scherpte is er vanaf en het is niet onze beste wedstrijd ondanks dat we deze wel winnend afsluiten.

Daarna is het wachten op de finale die door Sparta zal worden gewonnen, tijd om onze begeleiders te bedanken met een shirt met handtekeningen, om spulletjes en handtekeningen uit te delen aan de kinderen die er bij iedereen om komen vragen, om Hans te bedanken voor het vertrouwen in ons team om ons toe te laten, op de prijsuitreiking en om iedereen te bedanken.

We sluiten de maandagavond af met een terugreis van een paar uur die door de meeste spelers in dromenland wordt afgelegd.

We zijn trotse deelnemer geweest aan een perfect georganiseerd toernooi met mooie tegenstanders, aardige, behulpame mensen van de organisatie, een groot publiek, mooi weer en waar wij als team van JVOZ U19 met de borst vooruit Ruurlo verlaten. We hebben ons en onze voetballende speelwijze op de kaart gezet.

O19-1 7

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 5

O19-1 6

O19-1 8

Klik hier voor meer foto's van dit toernooi van Mireille Aerssens

27 mei 2017: Kampong O19-1 - JVOZ O19-1 1-1

JVOZ U19 nog altijd in de race voor promotie

Op een zaterdag waar de tropenroosters uit de kast komen vanwege de 34 graden celcius, de vele hockeyvelden van Kampong om het voetbalveld heen waar we zijn, voortdurend worden besproeid met grote waterfonteinen, treden onze jongens aan voor de 1e wedstrijd van de 2e ronde in de nacompetitie. 

Onder toeziend oog van de zoals altijd trouwe supporters (wederom hulde) starten we in de volgende opstelling:

Doel: Dion

Verdediging: Sander, Collin, Miquel en Jiri

Middenveld: David, Axel en Sven

Voorhoede: Tiamo, Maarten en Sama

Vanaf de bank: Cores, Issy en Drazic.

Het spelbeeld is vanaf het begin als volgt: Wij hebben balbezit, trachten opbouwend van linie naar linie te komen en Kampong voetbalt vanuit de omschakeling, waarin ze gevaarlijk zijn. Na een afgemeten crosspass van Colin in de 6e minuut, heeft Sama de 1e mogelijkheid op succes maar wordt middels een overtreding gestuit. De vrije trap levert helaas niks op. In de 13e minuut zijn wij in de omschakeling snel als we een corner tegen verwerken, Tiamo vervolgens met de bal aan de haal gaat en vervolgens Sven aanspeelt. De mee opgekomen Sander krijgt daarna de bal en speelt Maarten op de rand van de 16 aan. Uit de draai schiet Maarten over. Kampong krijgt in de 18e minuut een corner die naast wordt gekopt. Uit een dubieuze situatie kort daarna, waar zij op Axel een overtreding begaan, maar waar de scheids het spel door laat gaan, krijgt de linksbuiten de bal. Tussen de benen door van Sander schiet hij de bal in de korte hoek waar het zicht op de bal voor Dion ontnomen was en daardoor te laat in de hoek ligt. We moeten wat feller spelen, hoewel dat door de koperen ploert (dat betekent zon) haast ondoenlijk is. Hoewel de scheids vooraf had aangegeven elk kwartier te zullen pauzeren om wat te drinken, stoppen we in de 1e helft slechts 1 keer. 

We vervolgen de wedstrijd, In de 29e minuut krijgen we een vrije trap op randje 16 die Maarten neemt. Zijn gekruld laag schot kort langs de muur eindigt op de handen van de keeper die in de hoek ligt. We komen steeds wat beter in ons spel en krijgen wederom via Sander en Maarten de kans op de gelijkmaker als de 1e een vrije trap laag neemt op de inlopende Maarten die vervolgens ineens uithaalt. In het woud van benen voor het doel smoort de bal en komen we niet tot scoren. Kort daarna hebben we de grootste kans van de 1e helft. Een goede doorloopactie van Tiamo in combinatie met Sander levert een lage teruggetrokken voorzet op. Maarten stapt over de bal en Sven kan binnenschieten. Maar zijn inzet is te slap. Ook de volgende kans is voor ons als Sander, nu eens geen aangever, zelf wordt gelanceerd en kan schieten. Maar ook nu weer treffen we geen doel en gaat het diagonale schot voorlangs. Kort daarna krijgt Kampong een enorme kans als we een diepe bal verkeerd timen en de spits verwoestend kan uithalen. Dion met een uiterste inspanning kan al vliegend de bal net voldoende toucheren om deze uit zijn doel te houden. De bal raakt de lat en springt terug. De doorgelopen 2e spits kan de bal vervolgens controleren, maar gelukkig is Dion ook snel ter been en verkleint zij doel zodanig dat de bal langs hem naast het doel gaat. In de 2e helft na een verkoelende pauze met raketijsjes (klasse Jimmy) creëren we al snel weer een kans. Sama gaat op links diep en krijgt de bal van Sven. De lage voorzet komt bij Maarten, maar zijn schot wordt geblokt. Moegestreden na een ruim uur gevoetbald te hebben na een aantal weken van blessures verlaat Jiri het veld voor Cores. Een prima rentree Jiri en helaas een gele onterechte prent van de scheids...

In de 17e minuut van de 2e helft neemt Cores een corner kort op Sander. Hij ziet Colin naast zich uit de 16 weglopen en speelt hem aan. Collin schiet vervolgens uit de draai maar ook nu staat het doel net een paar centimeter te veel naar links. We krijgen steeds meer grip op het spel van Kampong, met name doordat onze verdedigers nog korter op de man zitten en ons verdedigende middeveld met de hard werkende Axel en David vaker en vaker als winnaars uit de duels komen. Het spel ligt helas]as vaak stil. Niet omdat we allemaal drinkpauzes krijgen, maar omdat Kampong toch wel erg vaak pijntjes heeft die verzorgd moeten worden. Zo verstrijkt de tijd en is het maar te hopen dat de scheids alle gesmokkelde tijd bij telt. Om de scheids wat te helpen telt Jimmy een keer hardop mee als de keeper de bal wel erg traag in het spel brengt. Maar helaas vindt de scheids dat niet zo'n goed idee en stuurt Jimmy achter de omheining. Drazic met frisse benen komt Tiamo met vermoeide zware benen vervangen. In de 32e minuut van de 2e helft krijgen we wederom een dot van een kans met Sven als eindstation. Een slim passje van Cores geeft Sama de vrije ruimte om op te stomen. Met een eveneens slim balletje bereikt hij in de 16 Maarten die vervolgens Sven volledig vrij voor het doel zet. De voetbeweging van Sven is te slap waar een harde medogenloze knal om de bal in de touwen te jagen altijd succes zou hebben gehad. We belonen ons harde werken zo niet. De blessuretijd gaat in en wij blijven op zoek gaan naar de verdiende treffer. Het is al in de 50e minuut van de 2e helft als we een vrije trap krijgen zo halverwege hun helft aan de zijlijn. Collin laat zien dat hij een verfijnde techniek heeft en legt de bal over de muur van spelers waar heel Kampong zich voor het doel heeft ingegraven. De attente Maarten is de enige die de bal op juiste waarde schat en snelt voorbij de muur, neemt de bal prachtig onder controle en met een subtiele voetbeweging schuift hij de bal onder de verbouwereerde keeper. De ontlading bij alles wat JVOZ-minded is is groot. We komen op een meer dan terechte gelijkmaker. Het is mooi om te zien hoe dit doelpunt door spelers en begeleiders wordt gevierd. We voetballen en strijden als collectief en vieren ook het doelpunt als collectief. De tijd die volgt is te kort om nog op zoek te gaan naar nog een doelpunt want kort daarna fluit de scheids af. We hebben laten zien dat we kunnen knokken en met name in de 2e helft dat we ook lekker kunnen voetballen, ook in deze verzengende hitte en stappen met een goed moraal van het veld af. Volgende week dinsdag, de dag na het prachtige driedaagse toernooi in Ruurlo karelstegemantoernooi.nl gaan we opmherhaling tegen Kampong en strijden we verder voor een plek in de finale van de nacompetitie.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens

20 mei 2017: Quick O19-1 - JVOZ O19-1 1-2

JVOZ U19 te sterk voor Quick in nacompetitie.

De 1e ronde van de nacompetitie voor een plek in de 2e divisie is een tweeluik met Quick uit Den Haag. Thuis werd vorige week met 1-0 gewonnen en nu spelen we in Den Haag de terugwedstrijd. Tiamo en Jiri zijn er niet bij en wederom doen we een beroep op onze vrienden van de U17-1, waardoor we beschikken over Collin, Miquel en Jean Paul,(JP). 

 

Op een wel heel hard kunstgrasveld (meer een tapijt met korrels) starten we in de volgende formatie:

Doel: Dion

Verdediging: Sander, Collin, Miquel en Sama.

Middenveld: David, Axel en Jp

Voorhoede: Sven, Maarten en Souf.

Wissels, Cores, Drazic en Issy.

 

Onder leiding van neutraal KNVB-trio trappen we af. 

We geven al direct ons visitekaartje af als David de wat weifelende keeper bijna te snel af is en de bal van hem ontfutselt. Echter de inzet van David daaropvolgend gaat net naast. In de 14e minuut is het Sven die na een goede aanvalsopzet vanaf Sander met Maarten, de bal langs de verkeerde kant van de paal schiet. Quick is snel in de omschakeling en dat vaak via de donkere middenvelder. In de 16e minuut snelt hij 2 man van ons voorbij maar komt dan Miquel tegen die als zo vaak goed gepositioneerd staat en dan niet te passeren is. Het veldoverwicht is van onze zijde, waar we van Quick wel meer vuurwerk verwachtte, maar dat wordt goed en zonder overtredingen door onze spelers geneutraliseerd. In de 22e minuut krijgen we op de rand van de 16 een vrije trap. Maarten zet zich achter de bal maar schiet de bal in de handen van de keeper. Uit de omschakeling is Quick in de 28e minuut gevaarlijk als de bal over onze linkse kant op de achterlijn wordt vrijgespeeld en laag voorgezet. Maar Dion, met een grote schare van supporters van Quick achter zijn doel die hem uit zijn concentratie willen halen, is alert en snijdt goed in en onderschept de lage voorzet voordat de lange spits (vorige week nog rechtsback) bij de bal kan. Uit de daaropvolgende snelle voortzetting van ons is het Souf die de volgende kans krijgt na een slalommende solo. Zijn schot in de korte hoek wordt gekeerd. In de 33e minuut krijgen we onze grootste kans tot dan toe. Maarten wordt aangespeeld op zijn voeten door Sander en met een soort hakbeweging krult hij de bal om zijn tegenstander terwijl hij de andere kant opdraait. Uit de lage voorzet die hij vervolgens kan afgeven heeft Souf de bal voor het intikken, maar schuift deze naast de verkeerde kant van de paal. We spelen met veel druk naar voor waar Quick het lastig mee heeft en in de 36e minuut als we wederom druk op de bal op hun helft geven speelt de linksback de bal,richting zijn eigen keeper die door Maarten onderschept wordt. Maarten heeft de tijd om de bal te controleren en aan te nemen maar schiet ineens waardoor de scherpte ontbreekt. Ook bij  corners zijn we gevaarlijk. In de 38e minuut hebben we een corner over links die Maarten neem en bij de 2e pal belandt, waar JP hem met zijn hoofd terug legt op Sven die hem over het doel lepelt. Aan de ander kant krijgt Quick in de 40e minuut een corner en met de lange spelers is dat gevaarlijk, maar Dion met zijn uitgetrekte armen en sprongkracht komt nog hoger en kan de bal hard wegstompen. Tegen de verhoudingen in komt Quick op voorsprong. De rechtsbuiten kan Sama en Souf op de achterlijn passeren en voortrekken. De lange spits kan de bal controleren en tussen de benen van onze spelers door van dichtbij diagonaal binnenschieten. We raken echter niet van slag en binnen 2 minuten en kort voor de rust maken we alweer gelijk. David ziet Maarten aan de linkerzijde van het doelgebied vrij staan, speelt hem aan, waarna Maarten beheerst binnenschiet. 1-1. 

 

Het is al snel rust, waar we elkaar nog eens bevestigen dat we goed bezig zijn en de betere ploeg zijn, dat de thee in een lege kleedkamer en niet de onze wordt gezet en de limo pas na de rust wordt gebracht. Maar ook dit brengt ons niet uit ons evenwicht. Ook direct na rust krijgen wij de eerste kans als Sander met een crosspass Maarten bereikt die de bal voor Sven laat vallen waarna Sven tegendraads inschietend de teen van de keeper raakt. Ons sterke spel en overwicht op alle posities in het veld en het geroep om vrije trappen en penalties zorgen voor frustraties bij de tegenstander die meer en meer irritatie laten zien. Wij blijven koel en geconcentreerd spelen en zijn meer en meer de bovenliggende partij. Met opportunistisch spel en uit corners probeert Quick wat uit te richten, maar ondanks het lengteverschil en door goed keeperswerk van Dion wordt elk gevaar geneutraliseerd. We werken als een sterk collectief waar David, Axel en Jp op het middenveld voetballend hun directe tegenstanders keer op keer aftroeven en vele meters maken in het belang van het team, waar de voorhoedespelers voortdurend de druk op de verdediging houden en waar onze heel jonge verdediging en keeper uitstralen dat er niets te halen valt. Het collectief en inzet om voor elke bal te strijden wordt ook in de 32e minuut duidelijk als uit een soort noodoffensief Quick met veel man van voor is en van buiten de 16 gaat schieten. Op een gevaarlijke inzet gooit Miquel die alles goed overziet zich voor de bal en voorkomt hiermee een goede doelkans. De moegestreden Sven maakt plaats voor Cores die linksachter komt voetballen en veel gif in het spel zal leggen. Sama komt op linksbuiten te spelen wat later een gouden greep blijkt te zijn. Quick krijgt in de 33e minuut nog een schietkans, maar wederom ligt Dion in de baan van het schot. Het is de 35e minuut als de beslissing valt. Sama wordt de vrije ruimte ingestuurd, krijgt 2 man tegenover zich, zo'n 20 meter van het doel bij de linkerpunt van de 16 en haalt met rechts verwoestend uit. Via de binnenkant van de paal valt de bal als een bom binnen. De ontlading is groot en bij Quick vallen ze met bosjes ter aarde. Een dik verdiende voorsprong die het voetbaloverwicht eindelijk in doelpunten uitdrukt. Bij Quick zijn de frustraties hoog en het leidend trio, moet het ontgelden. 2 van de mensen van de begeleiding van Quick worden getracteerd op een uitsluiting langs het veld. Doordat het spel hier en daar wat heeft stilgelegen, moeten we nog 5 minuten blessuretijd doorstaan. Quick gooit alles in de strijd om nog te scoren en krijgen hiervoor nog 1 grote mogelijkheid uit wederom een corner. Deze wordt bij de 2e paal ingebracht en een lange speler ziet zijn kopbal al onder de lat binnenzeilen, maar met een geweldige reflex houdt ook nu weer Dion zijn doel leeg. Na 95 minuten vindt de leidsman het genoeg en vieren wij een dik en dikverdiende overwinning op Quick en zijn door naar de volgende ronde van de nacompetitie. Een tweeluik tegen Kampong uit Utrecht.

 

Een klasseprestatie van iedereen, niemand uitgezonderd. En een voorbeeld voor iedereen die aanwezig was, hoe voetbal gespeeld en beleefd moet worden.

O19-1 1

 

 

O19-1 2

 

O19-1 3

 

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mirreille Aerssens

13 mei 2017: JVOZ O19-1 - Quick O19-1 1-0

JVOZ U19 knokt zich naar overwinning

In de 1e wedstrijd van de nacompetitie met als uiteindelijke inzet een plek in de 2e divisie spelen we allereerst een tweeluik tegen Quick uit Den Haag. Eerst spelen we thuis om vervolgens volgende week in Den Haag uit te maken wie over 2 wedstrijden de beste is en naar de volgende ronde mag.

Op een dag met veel harde regenbuien trappen we om half 3 af met de volgende spelers:

Doel: Dion
Verdediging: Sander, Collin, Miquel en Sama
Middenveld:  Axel, David en Sven
Voorhoede: Tiamo, Maarten en Cores
Bank: Souf, Drazic, Issy en de geblesseerde Jiri.

Vanaf minuut 1 is het spel op de wagen en wordt er op het scherpst van de snede (rare woordspeling) gevoetbald. Quick krijgt in de 2e minuut een corner die door David onderschept worden en waar de bal vervolgens naar buiten gaat waar Sander als een haas op weg gaat naar het andere doel. Hij kan de bal voorgeven op Maarten die zijn inzet ook tot corner verwerkt ziet worden. Het spel golft op en neer zonder dat er echte doelkansen komen. Als het de 20e minuut is, is het wederom Sander, die oprukt naar voor en wederom een afgemeten voorzet heeft. De goed meegelopen Sven torent tussen paar verdedigers uit en knikt de bal vanaf een meter of 10-12 in de verre bovenhoek. 1-0. Quick speelt van achter uit vaak de lange bal op de vaak doorlopende lange rechtsback die als doorkopper op het middenveld wordt geposteerd om zo de bal achter onze linies te krijgen, maar ons middenveld heeft al snel dit spelletje in de smiezen en geeft goed partij.

In de 29e minuut heeft Quick een counter die tot doelgevaar leidt als de bal over rechts tot vlak bij onze achterlijn komt, de spits de bal terug legt en de mee opgekomen middenvelder op doel schiet. Maar Dion kan de bal pakken. Uit de hieropvolgende aanvalsopbouw van achter uit met Collin passend op Sander komt weer gevaar van onze zijde. De crosspass wordt knap door Sama ineens met een volley genomen, maar helaas wordt zijn technisch fraaie actie geblokt. In de 33 minuut krijgt Cores een schietkans vanaf een meter of 25  die een half metertje overvliegt. Het gevaar komt ook in de 42e minuut van Sander als hij een toegekende vrije trap net over de middenlijn snel neemt met een bal over de verdediging heen. Maarten is attent en probeert met één beweging de keeper te verschalken, maar die staat dat niet toe. De eerste helft vliegt om en na 45 minuten vindt het arbitrale trio het genoeg.

Na de rust moeten we even alert zijn als Quick direct met veel man druk gaat zetten. Maar de druk levert geen grote doelkans op. In de 2e minuut wordt een snelle aanval met Maarten als eindstation afgefloten als hij volgens de scheids hands maakt. Zijn treffer gaat dus niet door en we moeten weer vol aan de bak en bi de les zijn voor het vervolg. Dat Quick ook gevaarlijk is met de lange bal, blijkt als in de 7e minuut de rechtsbuiten Sama te slim af is en tot bij de 16 kan komen en schieten. Gelukkig is daar nog Dion die het schot in zijn handen ziet vliegen. Het fysiek wat sterkere Quick komt meer in balbezit, zet hun lange rechtsback in de spits erbij en wij worden wat terug gedrongen. Maar onze verdediging met de 2 zeer sterk spelende centrale verdedigers Miquel en Collin van U17 geven geen krimp en ook onze vleugelverdedigers en de controlerende David en Axel  houden goed stand. Wij zijn gevaarlijk in de omschakeling en in de 32e minuut zet Tiamo een 1-2 op met Sander waarna Tiamo in de 16 zijn schot geblokt ziet worden. In de 37e minuut vuurt Quick een hard schot af op ons Doel, maar Dion is vandaag niet te passeren, ook niet als een gevaarlijk lage voorzet zo tussen het doel, en de verdediging voor hem ploft. Dion kan de bal voor de inkomende spelers wegtikken en met de hulp van David wordt ook dit gevaar verijdeld. Het snelle spel eist bij beide partijen hun tol en over en weer zie je spelers die de vermoeidheid in de benen krijgen. De scherpte in het spel gaat er wat van af en de linies komen verder uit elkaar te liggen. Er ontstaat aan beide kanten ruimte. Maar ook beide teams weten hiervan geen gebruik meer te maken in de laatste aanvallen aan 2 kanten. Als onze laatste inzet na een nog vlotte counter in de 91e minuut tot corner wordt verwerkt vindt de scheids het genoeg voor vandaag.

Volgende week het vervolg van deze enerverende strijd.

Complimenten aan het team wat gezamenlijk hard heeft gewerkt en toen het voetballend wat minder ging, de rug rechtte en de overwinning over de streep hebben gehaald.

O19-1 6

 

 

 

 

O19-1 2

 

O19-1 3

 

O19-1 4

 

O19-1 5

 

O19-1 7

 

O19-1 8

 

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens

 

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser 

6 mei 2017: JVOZ O19-1 - ZSV O19-1 14-0

JVOZ U19 speelt met ZSV

Het is onze laatste reguliere wedstrijd van het seizoen. We zijn met VV Dongen nog in de race voor een periodetitel. Dongen kan deze behalen als zij winnen van de nr 2 Nuenen, als de andere kampioenskandidaat Una verliest of als wij verliezen van ZSV en Dongen de volle winst pakt. Als wij winnen en als de kampioenskandidaten ook winnen zijn wij de ploeg die de 3e periode pakken op basis van de competitiestand. Snapt u het nog?

ZSV speelt nergens meer voor maar hebben er toch een paar honderd kilometer voor moeten rijden wat ze dan maar combineren met een weekeindje in ons mooie Zeeland.

We hebben vandaag de volgende opstelling bij de aftrap, die overigens als basis dezelfde is als waarmee we vorige week met 1-10 wonnen:

Doel: Dion
Verdediging: Sander, Collin, Jiri en Sama
Midden, David, Axel en Sven
Voor: Drazic, Maarten en Tiamo
Bank: Judson, Issy en Cores

De wedstrijd werd geen wedstrijd. Het werd Kat-en muis.

Veel acties voor het doel en veel doelpunten. Ik vat de wedstrijd dan ook maar even chronologisch samen voor de trouwe lezers en volgers:

Minuut 0: Aftrap

Minuut 7: Eerste gevaar van onze kant na een corner van Tiamo, waar Collin de bal met een soort halve omhaal op doel schiet. De keeper redt.

Minuut 11: Aanval ZSV, schot op doel. Dion pakt de bal.

Minuut 15: Lange bal van achteruit van Jiri. Laatste man tast mis en Maarten kan alleen op de keeper af en scoren. 1-0

Minuut 17: Corner van David. Maarten kopt over.

Minuut 20: Goede snelle aanval over links waar Sama, David wegstuurt. David met een lage voorzet bereikt Sven die makkelijk kan scoren. 2-0

Minuut 23: Ingooi op links van Sama op Drazic over de breedte naar Sander. Steekpass op David die beheerst afrondt. 3-0.

Minuut 25: Sander stoomt op, Speelt Sven in die de paal raakt. Terugspringende bal wordt klutsgevecht met Drazic, Maarten en Sander en wat tegenstanders. Maarten frommelt de bal in het doel. 4-0.

Minuut 28. Sama aan de dribbel. Speelt Axel in die kaatst en met een laag hard schot scoort Sama de 5-0.

Minuut 31. Lange bal van Collin op de inmiddels met een blessure rondlopende Jiri die we in de spits erbij hebben gezet. De bal gaat over Jiri en de uitlopende keeper heen waarna Drazic een leeg doel treft. 6-0

Van Minuut 31 t/m 40 kansen en kansen op meer.

Minuut 41. Ingooi op links op Maarten. Over de gehele breedte naar Sander, wederom met een steekpass David bereikt en identieke goal van David als bij de 3-0.

Rustsignaal na 45 minuten. De scheids uit Maastricht had vuur verwacht van beide teams, maar komt bedrogen uit.

Minuut 47: Diepe bal van Sander tot ver in de 16. Eigenlijk te hard, maar Sven kan met zijn hak de bal binnenhouden en terugleggen waar Maarten eenvoudig 8-0 kan laten aantekenen.

Minuut 49: Kans ZSV, maar Dion overziet de situatie en speler kan alleen maar naast schieten.

Minuut 50 t/m 58 wat rommelig maar mogelijkheden voor hogere score.

Minuut 59 Vrije trap na wat domme overtreding Sama en met gele kaart. Schot op doel wordt door Dion goed gepakt.

Na deze aanval overname door ons waar Sander een crosspass op Cores geeft, die de bal onder de keeper doorschuift, maar wordt nog gered op de doellijn.

Van minuut 60 t/m 72 meerdere kansen, maar geen scores.

Minuut 73: Sven zet Cores vrij in de 16, is sneller dan de uitkomende keeper en scoort de 9-0.

Minuut 75: ZSV is in de aanval. Dion onderschept de bal. Snelle uitgooi naar Cores. Cores geeft meteen door aan Judson, die het veld oversteekt en op de achterlijn laag voorzet op Maarten die er nog beter voor staat en simpel de 10-0 kan scoren.

Minuut 82: Judson weer diep gestuurd, lage voorzet, overstapje van …. Het ging te snel …. En Maarten kan zijn 5e scoren   11-0.

Minuut 86: Sven na 1-2 met Maarten maakt de 12-0

Minuut 88: Judson wordt door Sander vrij gespeeld op rechts, kapt naar binnen, passeert zijn tegenstander en ziet Issy vrij voor het doel staan en bereikt hem ook waarna Issy de 13-0 kan binnentikken.

Minuut 90: De koek is nog niet op. Corner van Maarten en Cores heeft het slotakkoord 14-0.

ZSV is vandaag wel erg zwak en wij hebben getracht ons spel 90 minuten lang te blijven spelen.

Na het eindsignaal blijkt dat OJC Rosmalen kampioen is, dat Nuenen periode 1 pakt doordat Rosmalen kampioen is, Una heeft periode 2 en Wij verdienen ( en dat is ook zonder een roze bril op te hebben) met onze 4e plaats in de eindrangschikking met een piepjong team de 3e periode waardoor we komende week aan de nacompetitie beginnen met als inzet een plek in de 2e divisie.

We zijn het meest scorende team gebleken uit de competitie met 72 goals voor en 36 tegen en elke tegenstander heeft onze voetballende kwaliteiten gevreesd. Het is voor dit team jammer dat wij in het begin van de competitie nog niet op elkaar ingespeeld waren doordat de helft van de spelers nieuw waren bij JVOZ en dat we in het vervolg van de competitie te vaak met een té krappe selectie op pad zijn geweest.

Maar we hebben nog een aantal mooie wedstrijden voor de boeg, te beginnen komende zaterdag thuis tegen Quick uit Den Haag (uit de 2e divisie)

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

O19-1 5

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mirreille Aerssens

29 april 2017: Rhode O19-1 - JVOZ O19-1 1-10

JVOZ U19 overklast Rhode

In de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie hebben we wederom een verre uitwedstrijd voor de boeg VV Rhode uit Sint Oedenrode. Om op de 4e plaats te blijven in de competitie, wat ons doel is, moeten we hier met 3 punten weg gaan. We hebben ook nog wat recht te zetten tegen de ploeg die in de heenwedstrijd, zoals ze vooraf ook al hadden aangekondigd, met 11 man voor het doel gingen hangen om zo een punt mee te nemen. En dat was hun toen helaas nog gelukt ook.

Vandaag willen we laten zien dat voetbal toch veel leuker is als je ook daadwerkelijk probeert te voetballen en wilt scoren. Bovendien willen we ook onze meegereisde supporters trakteren op een mooie pot.

We beginnen met de volgende spelers:

Doel: Dion

Verdediging: Sander, Collin van U17, Jiri en Drazic

Middenveld: Sven, David en Axel

Voorhoede: Tiamo, Maarten en Samaroni

Wissels: Souf, Judson en Issy

Direct na het 1e fluitsignaal zijn de intenties duidelijk zichtbaar. JVOZ trekt ten aanval en Rhode trekt zich terug en hanteert de ren-er-maar-achter-aan-lange-bal.  In de 6e minuut is onze 1e kans als uit een corner Sven de bal net over kopt. We combineren voortdurend door de linies van Rhode, maar openen nog niet de score. Rhode krijgt wel waar ze op hopen. Een onachtzaamheidje in onze verdediging, waardoor zij in een overtalsituatie komen brengt hun in scoringspositie en met een laag tegendraads schot is Dion kansloos op de inzet. Geheel tegen de verhoudingen in staat Rhode op voorsprong en is dat voor hun het sein om nog meer de Connection-opstelling te gaan hanteren (parkeer de bus). Even moeten we ons herpakken en na een tactische wisseling op links waar Sama met Drazic van plek verwisselen, nemen we het voortouw weer. We creëren mooie combinaties en aanvallen, maar de vlagger van Rhode vlagt alles weg (terecht en onterecht) wat ook nog eens wordt overgenomen door de scheids. Als er dan ook nog een aantal zeer eenzijdige beslissingen worden genomen en we tegen 2 onterechte kaarten aanlopen, is het voor de jongens best frustrerend voetballen. Maar gelukkig hebben we dit seizoen ook mentale stappen gemaakt en zetten we er ons overheen en antwoorden met doelpunten. Eerst heeft Sander, die de gehele wedstrijd de hele rechterflank bestrijkt een diepe bal op Maarten over de verdediging heen. Maarten ziet de keeper zijn doel uitkomen en lift de bal met een boog over hem heen in het lege doel. 1-1. Even later is het weer de opstomende Sander die nu met een steekpass Sven vrij voor de keeper zet, maar zijn inzet wordt nog gekeerd. Het wordt al snel 1-2 waar een volgende aanval een corner oplevert en waar David klaar staat om de afvallende bal laag en hard binnen te schieten. We zetten voor de rust nog helemaal de zaak weer recht als de op linksachter sterk spelende Sama met een crosspass Sven bereikt, die vervolgens de bal kan terugleggen op Tiamo, die op zijn beurt met een lage schuiver, wat van richting veranderd, de 1-3 binnenschiet. Voor rust kan de score nog verder oplopen als we wat meer geluk zouden hebben, maar met een 1-3 ruststand gaan we naar de kleedkamer. De hard gewerkte Drazic maakt plaats voor de meer creatieve Souf, omdat we nog meer ruimte gaan verwachten nu Rhode móet komen om nog een resultaat te behalen.

Maar het zijn onze jongens die duidelijk maken  dat er bij ons niets te halen is. Kort na de rust krijgt Souf die neergehaald wordt op randje 16 een vrije trap. Maarten neemt de vrije trap die bij de 2e paal belandt. Collin zorgt voor de nodige onrust en de bal wordt uit de 16 verwerkt, maar met een prachtige volley in de verre hoek bekroont Sander zijn sterke wedstrijd. En het is helemaal gedaan als in de minuut daaropvolgend Tiamo de bal onderschept, Maarten inspeelt die Sven ziet doorlopen en hem vrij voor het doel zet met een listig hakballetje. Sven rondt beheert af 1-5.

Rhode stelt daar weinig tegenover. De door hen vooraf aangekondigde versterkte aanval ligt volledig aan banden bij onze ijzersterke verdediging waar Jiri, Collin en de backs Sama en Sander telkens hun man de baas zijn. Dion heeft als keeper een makkelijke middag. Slechts sporadisch komen de rood-witten in zijn buurt en moet hij handelend optreden. We geven vandaag niets meer weg.

Ook Tiamo is de 2e helft goed op dreef en kan zijn 2e van de middag scoren als we wederom een vlot lopende aanval hebben met goed combinatievoetbal. Sander is wederom diep op rechts, legt de bal terug op Sven, die de doorgelopen Axel met een steekpassje rechts voor het doel zet. Axel behoudt koel het overzicht, ziet Tiamo er nog beter voor staan en stelt Tiamo in staat om de 1-6 te scoren. Tiamo zelf zorgt voor de 1-7 als hij op het middenveld de bal van zijn tegenstander ontfutselt en recht naar het doel loopt en de uitkomende keeper kansloos laat met een lage schuiver. Ook Sven, met zijn laatste actie van de middag, verovert de bal van zijn  moedeloos wordende tegenstander en kan vrij naar het doel lopen en scoren. De 1-9 komt van de inmiddels ingevallen Judson. Een hoge voorzet van Sander levert een luchtduel op tussen de keeper van Rhode en Maarten. De laatste wint het duel en de bal wordt door Judson op waarde ingeschat. Hij is eerder bij de bal dan de verdedigers en ramt de bal tegen de touwen. De resterende tijd is nog ruim genoeg om de score nog verder uit te bouwen en kansen krijgen we volop. Eerst Legt Souf de bal panklaar voor Judson, die naast schiet, waarbij het voltallige publiek al denkt aan de 1-10. Daarna wordt een schot van Souf gekeerd door de keeper. Jiri, mee naar voren gestuurd tijdens de vele corners, krijgt met een soort boogballetje om zijn as de bal net langs de verkeerde kant van de paal en ook Issy kan een lage voorzet van de opgestoomde Sama niet binnentikken omdat hij niet uitkomt met zijn passen. Judson diep gestuurd en de keeper omspelend krijgt zijn inzet niet in het doel doordat er nog 1 speler van Rhode aan het spel mee doet en de bal uit het doel kopt. Toch komen de dubbele cijfers op het wedstrijdformulier (niet op het scorebord, want die kan deze score niet aan) als uit een corner van Souf, Maarten attent is en de monsterscore nog meer glans geeft. Het is 1-10.

Complimenten aan de jongens voor hun getoonde spel en inzet, waarbij gezegd mag worden dat iedereen zijn steentje bij heeft gedragen aan deze klinkende overwinning. We waren voorin koelbloedig en attent, op het middenveld voetballend overheersend en achterin straalden we onverzettelijkheid uit.

Een mooie opmaat voor een mooi vervolg.

O19-1 5

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 4

O19-1 6

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens 

8 april 2017: JVOZ O19-1 - RKDVC O19-1 1-1

JVOZ U19 op knollenveld beloont zichtzelf niet

In de strijd om de 4e plek kwam directe concurrent RKDVC naar Vlissingen. Uit hadden we met 0-1 verloren en hadden we toen meer verdiend. Het zou vandaag een lastige wedstrijd kunnen worden. We speelden op het achterste grasveld wat nou niet echt bevordelijk was voor goed voetbal.

Met 3 spelers van U17 hadden we een brede selectie en begonnen met de volgende opstelling:

Doel: Dion

Verdediging: Sandwr, David, Axel en Jiri

Middenveld: Sven, Tiamo en Cores

Voorhoede: Judson, Maarten en Jay

Wissels: Souf, Drazic, Issy, Jp en Colin

In het begin proberen we ons spel te spelen met veel kort werk. Geduldig proberen we een gat in hun defensie te vinden. Alleen het hechte blok van RKDVC voorkomt dat we kunnen scoren. Zo gaat het 1e kwartier voorbij zonder grote kansen. In de 18e minuut is het ineens 0-1 als bij hun aanval, de linksbuiten vrij mag aannemen in de 16 en droog in de korte hoek mag binnen schieten. We waren even niet in positie en dan is het direct gevaarlijk. Kort daarna eenzelfde soort aanval van RKDVC maar nu over rechts, maar nu kan Dion het schot in de korte hoek pareren. In de 28e minuut krijgen we een penalty als hands in het strafschopgebied wordt gemaakt. Maarten rondt deze kans hard en beheerst af 1-1. In de 39e minuut wordt Jay op rechts gelanceerd. Na een goede actie zet hij de bal voor op Maarten die zijn inzet door de keeper gekeerd ziet. De terugspringende bal wordt door Souf (ingevallen voor de geblesseerde Cores) net naast geschoten. Net voor rust zoeken we weer de aanval. Sven draait op de achterlijn een paar tegenstanders dol en kan voorzetten. Helaas tipt Maarten de bal net over.

In de 2e helft krijgen we via Judson (overname van de bal in de 16 van Sven), Sander (onderschepping van de bal en 1-2 met Maarten, waar hij beter zelf had kunnen schieten) en Jay (uit een breedgelegde vrije trap) kansen om op voorsprong te komen. We blijven de druk houden en een doelpunt zou in de 2e helft meer dan verdiend zijn. Verdedigend met de sterk spelende Jiri, Axel, David en Sander en later Colin  komen we niet meer in gevaar. In een laatste slotoffensief waar ook JP als een extra aanjager erbij komt krijgen we nog een paar hele grote kansen. Jp met een schot die de keeper nog net kan keren en uit de rebound weer in de weg ligt als Jay de bal wil intikken; Maarten die normaal voor de keeper koel in de afwerking is en kan inschieten heeft nu als tegenstander het veld die de bal net op het laatste moment doet opspringen waardoor de bal hard over gaat en zelfs in de laatste minuut na een actie van Souf op de achterlijn die JP de kans om te scoren geeft. Maar helaas de bal gaat er niet meer in.

Het blijft 1-1. Met nog 2 wedstrijden te spelen hebben we nog alles in de hand om de 4e plekvast te houden.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser

1 april 2017: UDI'19 Beter Bed - JVOZ O19-1 1-2

Het seizoen nadert het einde dus ook zijn ontknoping. Daarom willen wij, spelers en kader van o19, JVOZ o17 van harte feliciteren met hun behaalde kampioenschap.
Een zeer knappe en verdiende prestatie.

Ook wij zijn nog in de race voor een prijs, de 4de plaats kan nog recht geven op na competitie en laten we nou net vorige week op deze plek beland zijn. Dus de komende weken gaat het ergens om en vandaag kunnen we gelijk een goede slag slaan door tegen een directe concurrent de 3 punten te pakken.

Udi'19 Beter Bed o19 staat gelijk in aantal punten maar heeft een minder doelsaldo.
Vandaag konden we na een aantal weken weer een beroep doen op Cores en is et alleen nog wachten op Sama dat hij ook herstelt is van zijn voet breuk.
We gingen van start in de volgende opstelling:

           Dion
Sander, David, Axel, Jiri
      Sven, Tiamo
          Cores
Judson, Maarten, Soufian

De opdracht was gelijk de tegenstander overbluffen en laten merken dat wij hier de pinten kwamen ophalen. Dit gecombineerd met verzorgd voetbal had hun in de eerste wedstrijd ook
veel problemen opgeleverd. De eerste 20 minuten gingen dan ook precies zoals we wilde en na een schitterende actie van soufian kon zijn directe tegenstander hem alleen maar onregelmatig afstoppen, verveld voor hem was het dat dit ook nog in de 16 meter was. Dus de zeer goed fluitende scheidsrechter gaf een strafschop, iedereen hield zijn hart vast na het voorval van vorige week maar Maarten liet zien hoe je dat klusje moet klaren en schoot hem perfect binnen 0-1. Vervolgens creëerde we nog zeker 4 100% kansen met de mooiste voor Judson.
Doordat Cores goed zijn tegenstander onder druk zette en de bal veroverde en die vervolgens op Soufian speelde gaf deze een steekbal op Maarten die al had gezien dat Judson goed naar binnen was gekomen en gaf de bal breed, Judson had hem maar voor het intikken maar hij wilde de bal eerst nog goed leggen waardoor hij te ver van zijn voet sprong en de kans verkeken was.
Vervolgens kwam er onzekerheid in het spel, verkeerde oplossingen en foute passjes, hierdoor werd de tegenstander gevaarlijker en kwamen wij onder druk te staan. Gelukkig stonden Sander, Axel David en Jiri goed te verdedigen en hadden we Dion nog als sluitpost staan en gingen we de rust in met de 0-1.

We waren er van overtuigd dat als we het spel van de eerste 20 minuten zouden oppakken we Udi'19 wel gingen verslaan. Met daarbij wat geduldiger in bal bezit te zijn en wanneer we van voren ook de bal wat langer in bezit wisten te houden stapte we het veld weer op. Helaas kwamen van onze goede voornemens niet veel uit, de tegenstander ging ook uit een ander vaatje tappen en zette ons zeer vroeg onder druk waardoor we nog meer de lange ballen gingen hanteren en waardoor Tiamo en Sven weinig kans kregen om bij te sluiten.
Bij ons moesten de mouwen ook opgestroopt worden en moesten we dan maar hard werken om onze voorsprong vast te houden. Alleen Udi zorgde ervoor dat we bijna niet onze 16 meter uitkwamen en wist 20 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te tikken.
Het zou toch niet gebeuren dat .....
Drazic kwam Judson vervangen en David kreeg de opdracht om veel meer voor zijn verdediging in te schuiven om zo het middenveld te ondersteunen met ook nog meer lef om te voetballen en niet de lange bal te hanteren kwamen we beter in de wedstrijd. Ook kregen we meer mogelijkheden en uit een perfect lopende aanval, vanuit het middenveld werd Maarten ingespeeld die de goed opkomende David alleen voor de keeper zette en David twijfelde niet en schoot de 1-2 op het scorebord. De laatste 10 minuten ging de tegenpartij 1 op 1 spelen maar helaas
leverde dit voor hun niet een "terechte" gelijkmaker op. Wij waren met een paar gevaarlijke counters nog gevaarlijk maar scoorde ook niet meer.

Hierdoor stond na het laatste fluitsignaal de 1-2 vast en gaf deze zwaar bevochten overwinning ons 3 punten en een iets steviger 4de plek want RKDVC had gelijk gespeeld tegen de koploper wat een knappe prestatie is. Ook zij stonden voor aanvang met ons gelijk, alleen een wedstrijd meer gespeeld. Laat dit nu de tegenstander voor volgende week zijn dus wederom een
belangrijke wedstrijd.

 

25 maart 2017: JVOZ O19-1 - Mierlo Hout O19-1 2-2

JVOZ U19 vergeet te winnen

Na 3 uitwedstrijden ver Brabant in, spelen we eindelijk weer eens thuis en wel tegen Mierlo Hout. Van de 1e wedstrijd weten we nog dat het een redelijk fysieke wedstrijd werd, die we met 1-3 hebben gewonnen. Een lastige tegenstander verwachten we.
Onder een mooie lentezon beginnen we met de volgende opstelling:
Doel: Dion
Verdediging: Sander, David, Axel en Jiri
Midden: Sven, Tiamo en Maarten
Voor: Pinto (U17), Judson en Souf
Wissels: Drazic, Issy en Colin (U17)

Mierlo trapt af en probeert onze keeper te verrassen met een hoge, lange trap op ons doel. Dion ziet de bal over het doel zeilen. Daarna nemen wij het heft in handen. We krijgen al snel onze 1e kans als uit een vrije trap van Sven, Maarten de bal over kopt. in de 10e minuut krijgen we na een handsbal, uit een vrije trap een penalty, die bijzonder knullig met een mislukte 1-2 tussen M... en S... wordt verprutst tot ontzetting van iedereen die de weg naar het sportpark heeft gevonden. Dit was een uitgelezen kans om onze tegenstander direct te laten weten dat er vandaag niets te halen is. In de 12e minuut krijgen we een nieuwe kans op een voorsprong. Souf snelt over links zijn tegenstander voorbij en knalt op doel. De bal ketst terug van de lat voor de voeten van Judson, die verrast is en hard, hoog over schiet vanaf een paar meter.
In de 16e minuut laten we zien hoe snel we ook een counter kunnen plaatsen.
Uit een ingooi verwerkt Sander de bal met een soort omhaal naar voor. Pinto klimt de lucht in en verlengt de bal, waarna Judson vanaf de middenlijn met een tweetal spelers van Mierlo Hout in zijn rug op het doel snelt. Bij de 16 haalt hij hard uit en schiet de bal langs de keeper. We hebben dan de meer dan verdiende voorsprong. We krijgen via Judson, Souf en Pinto nog kansen op een grotere voorsprong, maar we komen niet tot scoren. Achterin zijn we alert en werken hard om de fysieke spits in bedwang te houden. Dat doen David en Axel goed. En kort voor de verdediging is Tiamo als een goede stofzuiger vaak overwinnaar in de duels. Een enkele keer komt de bal wel voorbij onze laatste linie, maar Dion, zoals altijd meevoetballend, kan als een extra laatste man de bal telkens onderscheppen. Tegen het einde van de 1e helft wordt ons spel wat gezapiger. We houden hierdoor Mierlo Hout in leven, in plaats van meedogenloos de 2, 3 of 4-0 te scoren, wat gezien het spelbeeld makkelijk had gekund.

In de 2e helft is het spel rommelig. Wij vergeten ons beste voetbal te spelen en Mierlo wordt wat brutaler. Als we dan ook nog eens de pech achterin hebben als Jiri bij het uitverdedigen tegen de spits aan schieten kan deze alleen op Dion af. Dion verkleint zijn doel, maar de bal ketst tegen zijn hak aan en springt door waardoor Axel de bal niet voor de lijn kan stoppen. het is dan 1-1.
In de 36e minuut is Souf zijn tegenstander weer eens te snel af die hem alleen kan stoppen met een harde schop. De toegekende vrije trap krult Maarten om de muur heen in de verre hoek. We staan weer op 2-1. Mierlo heeft slechts enkele kansen, maar scoort daaruit nog een keer. Een hard genomen vrije trap kan door onze keeper niet goed verwerkt worden en de terugspringende bal wordt door de spits het doel in geramd. De tijd is kort om de overwinning nog binnen te slepen. We krijgen nog 1 goede kans, als de ondertussen ingevallen Drazic de bal diep krijgt, terug legt richting de 16 waar David mee is opgekomen. Zijn harde schot gaat helaas langs de verkeerde kant van de lat.

We geven hier onnodig 2 punten weg. In de 1e helft hadden we het verschil kunnen en moeten maken. We moeten medogenlozer voor het doel zijn en iedereen moet echt 100% de focus hebben.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

O19-1 5

O19-1 6

O19-1 7

 

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens 

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser

 

18 maart 2017: RKVVO O19-1 - JVOZ O19-1

JVOZ U19 wint druilerige wedstrijd van RKVVO.

Om half 4 spelen we in Veldhoven onze volgende competitiewedstrijd. Het is een druilerige ambiance, waar de omliggende grasvelden leeg blijven (alles afgelast)men alleen op het kunstgras gespeeld wordt.

Wij brengen de volgende jongens aan de start:
Doel: Dion
Verdediging: Sander, David, Axel en Jiri
Middenveld: Sven, Tiamo en Yassine (U17)
Voor: Issy, Maarten en Soufian
Bank: Drazic (en de meegereisde geblesseerde Sama en geschorste Judson)

We beginnen goed aan de wedstrijd tegen een tegenstander die zich ook nu weer defensief opstellen. Het is zoeken naar een opening in de hechte rij blauwgelen. Zij komen er uit middels een diepe bal op de kleine behendige en rappe spits. In de 10e minuut brengt dat gevaar voor ons doel als hij handiger reageert dan onze jongens en de bal over Dion lift. Op de doellijn wordt zijn inzet gekeerd. Uit de rebound kan Dion de bal onschadelijk maken. Wij krijgen de 1e grote kans als David van achter uit het veld kan oversteken en vervolgens de bal naar rechts passt naar Issy. Hij geeft de bal breed op Souf die zijn inzet langs de korte hoek naast ziet gaan. Als uit een buitenspelsituatie, die niet gehonoreerd wordt door de scheidsrechter onze keeper in een 1-tegen-1-situatie redding kan brengen moeten we wakker zijn en weten dat we de punten niet kado gaan krijgen. Ons spel is echter wat onverzorgd en we zoeken te weinig de vrije ruimte. Hierdoor kan RKVVO eenvoudig overeind blijven. We krijgen we de kansen maar het vizier staat bij onze spitsen nog niet op scherp of we breien te lang door en schieten te weinig. De grootste kans is er voor ons als Yassine, die ondanks zijn 15 jaar, prima meekan, een vrije trap, snel genomen (waar de organisatie van RKVVO weg is) op het hoofd van Maarten legt. Maarten verlengt de bal maar deze zeilt op de lat.

In de 2e helft is in 1e instantie het spelbeeld hetzelfde. Als uit een communicatiestoornis tussen onze verdediging en keeper de tegengoal komt, wordt het tijd om uit een ander vaatje te tappen. We gaan hier toch geen punten verspelen. De regen valt in ondertussen in overvloed, maar dat deert de spelers niet. Met Drazic als aanjager op links komt er wat meer vuur in het spel hetgeen overslaat op het team. Met veel energie en inzet dringen we onze tegenstander nog verder terug. Onze verdedigers Jiri, Axel, David en Sander zijn hun tegenstanders de baas; het middenveld met Sven, Tiamo en Yassine kunnen elkaar makkelijker vinden en van onze voorhoede, met de sleutend Maarten, Souf en Drazic gaat dreiging uit. Yassine bekroont in de 75e minuut zijn goede spel als hij op ca. 25 meter van het doel een vrije trap via een tegenstander in de verre hoek knalt. Even later ziet Tiamo een ziedend schot net langs gaan en in de 82e minuut ziet Sander een schot na een goed genomen vrije trap op de paal terugketsen. Souf krijgt ook nog een opgelegde kans als hij op korte afstand van het doel de bal hard en hoog over schiet. Het harde werken van het laatste kwart van de wedsrijd wordt uiteindelijk beloond als Sander over rechts zelf een aanval opzet, Souf naar de achterlijn stuurt met de bal, die hij vervolgens laag voorzet en weer voor de voeten van de dorgelopen Sander belandt. Met een harde pegel van dichtbij bekroont hij zichzelf tot de matchwinner. RKVVO is geknakt en na 92 minuten fluit de scheids af en zoeken we snel de kleedkamer op. Het was geen grootse wedstrijd. Integendeel, maar ook deze wedstrijden winnend afsluiten is een winstpunt. Volgende keer hopelijk een wat attractievere wedstrijd. We moeten onze trouwe supporters belonen voor hun wekleijkse aanwezigheid.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens

11 maart 2017: OJC Rosmalen O19-1 - JVOZ O19-1 2-1

JVOZ U19 voetballend de meerdere, maar helaas niet de verdiende punten

Vandaag spelen we tegen de koploper OJC Rosmalen U19-1. Wat hebben we blijkbaar in de eerste wedstrijd tegen hen, die we toen nipt verloren, indruk gemaakt. De tegenstander van vandaag, zo wordt ons door intimi van Rosmalen verteld, heeft de hele week specifiek getraind op onze speelwijze en ziet ons als het grootste gevaar voor puntverlies onderweg naar het kampioenschap. Een compliment aan onze jongens.
We moeten het vandaag met een té krappe selectie doen. Vanwege blessuregevallen reizen we maar met 12 spelers af. Met deze jongens gefocust op een goed resultaat gaan we van start:

 

Doel: Dion
Verdediging: Sander, Axel, David en Jiri
Midden: Sven, Tiamo en Maarten
Voor: Drazic, Judson en Soufian
Issy is onze enige wisselspeler.

 

Ook in deze wedstrijd beginnen we met onze voetballende intenties. Voetballen en combineren is waar we goed in zijn. In de 5e minuut krijgen we al onze eerste kans na een uittrap van Dion belandt de bal bij Sven die Judson vrij ziet staan. Hij schiet op de keeper en uit de rebound komt is de inzet van Drazic net te zwak om te scoren. In de 12e minuut krijgen we uit een verrassende vrije trap de 2e kans. Maarten, even buiten de 16 speelt de bal laag langs de muur op Sander. Die kaatst terug en vervolgens schiet Maarten met een lage schuiver in de korte hoek waar de keeper redding brengt. Het spelbeeld is bekend. Wij hebben de bal, proberen te combineren en de tegenstander loert op de counter. In de 14e minuut is er zo één als de snelle spits gelanceerd wordt en op het doel af gaat. Zijn schot belandt in het zijnet. Het spelbeeld van het combinerende team en het counterende team houdt aan. Wij krijgen een kans via Maarten na vrij te zijn gespeeld door Sander, maar de keeper redt. Aan de andere kant komt Rosmalen tot scoren als onze combinerende opbouw verkeerd gaat en zij met 2 man snel de counter uitvoeren. Met een lage diagonale schuiver komen ze op 1-0. Het is dan de 27e minuut. In de 37e minuut is er weer zo'n zelfde situatie als we op het middenveld balverlies lijden en men weer in een overtalsituatie voor onze keeper komen. Maar nu is het Dion die met een kleine overtreding de speler uit balans kan brengen waardoor zijn inzet op de paal komt in plaats van in het doel. We hebben het betere van het voetballende spel maar worden soms ook nog niet beloond door wat dubieuze beslissingen van de scheids, die laten we zeggen wat eenzijdig fluit. Zo wordt ons een scoringskans ontnomen en geeft hij voor eenzelfde overtreding Rosmalen wel een gevaarlijke vrije trap. Gelukkig laten wij onze voeten spreken en in de 42e minuut komen we terecht op gelijke hoogte. Sven neemt de bal op de middenlijn aan, neemt de bal mee en speelt Judson in de 16 aan. Na een goede controle met een man in zijn rug kan hij de bal breed wegleggen waarna David de verre hoek weet te vinden. Judson kan kort voor rust ons op voorsprong zetten, na een knappe actie buitenom van Souf, maar de inzet op een paar meter voor het doel wordt gesmoord en is te zacht om het doel te vinden.


In de 2e helft bepalen we het spelbeeld nog meer. Kort na de aftrap hebben we met een snelle overname en balcirculatie een goede kans via Tiamo. Zin schot gaat jammer genoeg in het zijnet. Wat is er toch met die Brabantse tegenstanders die niet durven te voetballen tegen ons. Ze gaan bijna allemaal achterover hangen en wachten op een counter. Ook Rosmalen zakt ver terug en rost de bal geregeld naar voren in de hoop dat de spits met de bal kan gaan rennen. Dat zijn hun gevaarlijke momenten en ook in de 7e minuut is er weer zo'n counter. Door Jiri, vasthoudend als hij is en daardoor het de tegenstander lastig makend en Dion die zijn doel goed verkleint, voorkomen we dat zij kunnen scoren. De verdediging staat vandaag goed. Door Axel, Jiri, David en Sander wordt hard gewerkt en duels gewonnen en waar nodig helpt het middenveld goed, waardoor we weinig weggeven en zelf veel in balbezit komen. De bekende 5-secondenregel gaat regelmatig op. We kunnen via Drazic op 1-2 komen als Tiamo zichzelf goed vrij speelt, snel de tegenstander op zoekt en op de rand van de 16 Drazic inspeelt. Zijn schot wordt door de keeper gekeerd. De scheidsrechter speelt de 2e helft ook een belangrijke rol. Hij strooit met gele kaarten (deels nodig en deels onnodig), waardoor de sfeer die toch al gespannen was ontploft en er een opstootje ontstaat. Na wat duw- en trekwerk waar wij als leiding de jongens uit elkaar hebben gehaald, wordt een rode kaart getrokken voor Rosmalen. Na minuten oponthoud gaat het spel verder. Uit het niets en uit een onschuldige situatie ziet de scheids een handsbal waar de bal naar het lichaam ging waar misschien ook een hand in de buurt was, maar waar zeker geen hand naar de bal ging. De onterechte penalty wordt laag en hard in de hoek geschoten. Dion was er snel bij maar komt net te kort. Vanaf dat moment is het voetballen bij Rosmalen helemaal over en doen ze niets anders meer dan het parkeer-de-bus spel, de bal nog hard de tribune inrossen, provoceren (inclusief een deel van het publiek) en geblesseerd op de grond liggen. Diverse minuten ligt het spel stil. Blijkbaar is de angst op een tegentreffer zo groot dat alle middelen geoorloofd zijn. Wij blijven tot de laatste seconde op zoek gaan naar de verdiende goal en krijgen via goede acties van Souf nog een aantal goede mogelijkheden. Na slechts 2 minuten en 54 seconden blessuretijd fluit de scheids al af. We verliezen hier onterecht. We hebben hard geknokt voor een goed resultaat en speelden voetbal zoals wij vinden dat voetbal moet zijn. De bal willen hebben, vlotte combinaties, en zo de linies bespelen. Onze slagkracht aanvallend was wat te beperkt tegen de zich terugtrekkende tegenstander. Maar wij hebben laten zien dat het terecht is dat ploegen bang voor ons zijn. Voetbal is geen jurysport waar je punten krijgt voor de uitvoering, maar zo spelen als vandaag is goed voor de ontwikkeling van de jongens. Vergeet niet dat wij van alle tegenstanders het jongste team zijn.
Zaterdag gaan we weer voor de volle winst en hopen dat deze tegenstander wilt voetballen.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedsrtrijd van Mireille Aerssens

 

4 maart 2017: v.v. Dongen O19-1 - JVOZ O19-1 2-2

Gerechtigheid in de laatste seconde.

Vanwege afzeggingen door diverse redenen gaan we vandaag beginnen met een wel zeer jonge selectie aan het vervolg van de competitie. Met Silvio, Alexander, Jay en Niels van U17-1 erbij hebben we een groep van 14 man. Super bedankt jongens dat jullie mee zijn gegaan en dat jullie je volle inzet hebben getoond.

VV Dongen is onze dichtstbijzijnde uitwedstrijd op slechts 130 kilometer snelwegafstand. Het team staat ongeveer gelijk met ons, maar we komen hier om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Dat gaan we doen in de volgende opstelling:

Doel: Dion

Verdediging: Sander, Axel, Jiri en Niels

Midden: David, Sven en Tiamo

Voor: Jay, Silvio en Cores


Wissels: Drazic, Issy en Alexander.

Door de wisselingen spelen vandaag een paar jongens niet op hun vertrouwde positie maar is het hier en daar wat improviseren. We zijn er van overtuigd dat we met deze formatie Dongen onze wil kunnen opleggen.

We beginnen ook goed. Onze eerste aanval is over links waar Niels met een lange lage bal Cores de diepte in stuurt. Cores loopt slim voor de verdediger langs en kan uithalen. De keeper redt in de korte hoek. Even later krijgen we op de achterlijn van Dongen een vrije trap die in 1e instantie nog wordt weggewerkt, waarna Jay zijn inzet via een verdediger net naast ziet gaan. Het spelbeeld is als volgt: Wij hebben veelal de bal, laten deze rond gaan en Dongen probeert met felle acties op de man en bal in balbezit te komen. We raken hier niet van onder de indruk. Sterker in de 21e minuut is ook de 3e kans voor ons, als we wederom via Niels, nu na een ingooi, Cores vrij spelen en weer wordt zijn schot in de korte hoek gekeerd. Op het wat stroeve veld rolt de bal soms wat stroperig of blijft wel eens hangen en dat levert helaas een tegendoelpunt op. De vaak foutloos spelende Jiri heeft het ongeluk aan zijn schoen als de bal niet de kant op gaat die hij wil en daardoor kan een speler van Dongen vrij op Dion afgaan en met een hard laag schot van dichtbij scoren. Er is nog tijd genoeg om dit foutje te herstellen, maar even zijn we het spel kwijt. De bal gaat niet meer zo snel van voet naar voet en we laten ons hier en daar even aftroeven. Dat duurt zo’n 10 minuutjes, waarna wij het speloverwicht weer naar ons toe trekken. Met snelle aanvallen over de flanken waar onze backs Sander en Niels naar hartenlust mee opkomen en met Jay en Cores als actieve, balvaardige spelers brengen we Dongen terug in de verdediging. Het is dat Silvio het moet opboxen tussen 2 sterke centrale verdedigers en het daardoor zwaar heeft en dat onze middenlinie niet als 2e man kan bijsluiten in de spits, waardoor onze aanvallen te vroeg smoren in de drukte van de Dongense verdedigingslinie. In de 39e minuut is Cores dicht bij de gelijkmaker als een vrije trap aan de rechterkant van de 16 bij Dongen, maar net langs de verre 2e paal scheert.

In de rust wordt onder meer vertelt dat we nog meer collectief druk moeten zetten bij balverlies om het Dongen nog lastiger te maken. Voetballend zijn zij absoluut de mindere van ons team.

We beginnen de 2e helft voortvarend en al snel krijgen we een vrije trap op zo’n 20 meter van doel. Sven plaatst de bal in de rechter benedenhoek, waar de keeper de bal moet lossen en er als de kippen bij moet zijn om de bal nog voor de lijn te keren. Bij Dongen is geen doellijntechnologie, dus we zien niet of de bal de lijn gepasseerd is. We voeren de druk nog verder op en Dongen kan alleen de bal met verre peren over onze verdediging wild uitverdedigen. In de 59e minuut krijgen we een volgende kans. Een korte corner met Tiamo en Cores wordt vervolgens ingebracht en vervolgens uit de 16 gerost. Alexander pikt de bal op en schiet de bal net over het doel.

We lijken op 1-1 te komen als weer uit een corner Axel zich schrap zet, springt en de bal boven de verdediger ut in het doel kopt. Wij denken aan een zuiver doelpunt, maar de scheids fluit af voor vermeend duwen. De foto’s laten later zien dat het een fair duel was en dat dit een geldig doelpunt had moeten zijn.

Waar in de 1e helft Dongen met een kadootje op voorsprong kwam, is het in de 2e helft weer een kadootje, maar nu van de scheids. In de 16 wordt hun spits aangespeeld. Sander zit hem stevig in de rug en schermt het doel af. Onze spelers roepen naar Sander, niets doen, niets doen en dat doet Sander ook niet. Vanaf Dongense kant wordt geroepen, laat je vallen en dat doet de spits. De scheids tuimelt in dit amateuristische staaltje acteerwerk en geeft een penalty en ook nog een o zo onnodige gele kaart. De penalty wordt hard en laag ingeschoten in de verre hoek waar Dion net niet bij kan. Het is dan al de 82e minuut. Complimenten aan de jongens om met deze zeer onterechte dubbele achterstand nog een schepje erboven op te doen en op zoek te blijven gaan naar doelpunten. Deze inzet wordt 2 minuten later al beloond als David met een laag en bekeken schot in de hoek de 2-1 laat aantekenen. In een echt slotoffensief waarbij we in een soort 3-3-4 opstelling gaan spelen wordt Dongen met de rug tegen de muur gezet. Maar de tijd is maar kort en de seconden tikken weg. We creëren via Jay over rechts die op de achterlijn z’n mannetje uitspeelt en laag voorzet nog een goede kans, maar de vele benen in de 16 voorkomen een terecht doelpunt. In de allerlaatste minuut van de 5 minuten blessuretijd (door al het tijdrekken) krijgen we nog 1 vrije trap, aan de rechterkant buiten het strafschopgebied. Alle spelers, inclusief al onze verdedigers en ook onze keeper melden zich in de 16. Het is overvol. De vrije trap wordt genomen. De bal komt in het doelgebied van Dongen, wordt gekeerd. De bal springt terug en komt voor de voeten van onze keeper Dion. Die controleert de bal met rechts en schiet hem vervolgens met links tegen de touwen. De ontlading is groot. In korte tijd keren we de 2-0 achterstand om in een meer dan verdiende gelijke 2-2 stand.

Wat hebben we hier hard voor gewerkt en wat is dit enorm terecht.

Klasse boys!!!

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens

21 januari 2017: JVOZ O19-1 - v.v. Ooskapelle 1 2-1

JVOZ U19 te sterk voor VV Oostkapelle 1

Ter afsluiting van een geslaagd 2-daags voetbalkamp spelen we tegen het 1e elftal van VV Oostkapelle (2e klasser). We missen Maarten, vanwege uitje met werk, Sama die nog geblesseerd is, maar Judson, die het kamp heeft moeten missen is op tijd voor de wedstrijd.

We spelen in de volgende opstelling:

Doel Dion

Verdediging: Sander, Axel en Jiri

Middenveld: David, Tiamo, Sven en Cores

Voorhoede: Drazic, Guilherme en Souf

Bank: Issy, Judson en Hugo.

Ons plan is om direct druk te zetten op de tegenstander en dat lukt ook vrij aardig. We krijgen al in de 2e minuut via Souf de kans op een voorsprong, maar zijn schot beland op de vuisten van de keeper. Oostkapelle is fysiek wat verder dan ons en dat betekent dat we secuur moeten zijn in balbezit waardoor de passing goed is en we duels ontwijken. In de 4e minuut moet Dion redding brengen in een 1-tegen-1 situatie als een inspeelpass wat te kort is en Oostkapelle gevaarlijk is. Al combinerend en met goed positiespel maken we het Oostkapelle erg lastig en we krijgen in de 5e minuut na ene goede steekpass van Tiamo op Gi weer de kans om te scoren. En waar Gi de bal met een lage harde schuiver met de binnenkant de grootste scoringskans kan krijgen, doet hij het met buitenkant voet. De inzet is te slap voor een doelpunt. Toch komen we snel op een voorspong. Het is Souf die de rechtsback van Oostkapelle tureluurs draait, vervolgens de volgende speler omspeelt en hard en laag voorzet. Drazic is vanaf rechts goed naar binnen gekomen en kan de bal ogenschijnlijk eenvoudig binnentikken. Een mooi afgeronde snelle aanval. We hebben het betere van het spel en de verdediging waar Jiri, Axel, Sander, met aanvulling van dan weer David, dan weer Tiamo, neutraliseert telkens vrij eenvoudig het gevaar van de Oostkapelse spitsen. In de 22e minuut verdedigen we van achter uit goed uit. Tiamo als verbindingsspeler, geeft diep op Drazic. Hij ontwijkt een vliegende tackle en kan vervolgens breed op Gi leggen. In eerste instantie wordt zijn inzet nog gekeerd, maar uit de kluts die ontstaat is Tiamo er als de kippen bij om de 2-0 binnen te scheten. We vergeten vervolgens om de score verder op te laten lopen. Souf krijgt een hele grote mogelijkheid als hij door Sven alleen voor de keeper wordt gezet en Souf krijgt nog een 2e kans als hij eerst 4 man passeert, zijn schot op de handen van de keeper uiteen ziet spatten, de bal vervolgens bij Sander belandt die weer hard voorzet naar Souf, waarna hij de bal over ramt. In plaats van 2-0 had het 4-0 moeten zijn. Oostkapelle krijgt voor rust nog 1 kans als ook zij een speler vrij voor Dion zetten. Doordat de speler wat naar de buitenkant wordt gedreven kan hij de bal alleen diagonaal laag langs Dion schieten maar zoals het hoort helpen onze spelers elkaar goed en is het Axel die de doellijn afdekt en de inzet kan stoppen. klasse. Werken voor elkaar. Dat doen we in de 1e helft goed. In de 2e helft brengen we de wissels in en is het weer even zoeken naar het ritme. Oostkapelle is voornamelijk gevaarlijk vanuit corners en kunnen daar ook een tegendoelpunt uit scoren. Een corner van rechts wordt hoog ingebracht. Een speler van Oostkapelle is sterker in de lucht maar Dion kan redding brengen op de doellijn. De rebound is echter voor Oostkapelle en hier geven we even te weinig druk op de bal. Oostkapelle kan via hun spits Arjen de 2-1 aantekenen.

We krijgen daarna weer vat op de tegenstander en via Cores scoren we bijna de 3-1. Het scoren lukt ook niet van 11 meter waar Sven mag aanleggen voor een penalty, nadat Judson met een slimme actie voorbij zijn tegenstander snelt en hem de pas afsnijdt. En ook Souf krijgt na weer een knappe steekpass van Sven een uitgelezen kans om te scoren. Zijn harde schot ketst op de buitenkant van de kruising uiteen. Zoals gezegd is Oostkapelle gevaarlijk uit corners en wederom krijgen we er één tegen. De spits Arjen krijgt de bal panklaar op zijn hoofd maar met een miraculeuze redding keert Dion de bal. Ook zijn 2e inzet keert Dion en de 3e inzet schiet hij over. De wedstrijd loopt al naar het laatste kwartier als uit een uittrap van Dion de bal beland bij Drazic die de bal ineens doorschuift naar de opstomende Judson. Alleen oog in oog met de keeper schiet Judson hard voorlangs. Het enige minpuntjes aan de wedstrijd is dat wij te weinig scoren vandaag en te lang breien. Ook Gi is in de 34e minuut niet de kille afmaker. Een door hem zelf opgezette aanval brengt hem in een goede scoringspositie, maar hij blijft kappen en draaien (waar hij zeker wel 5 keer had kunnen afdrukken) waardoor de kans verkeken gaat. En het is met kansen nog niet op, want Judson wordt nog een keer alleen voor de keeper gezet en ook Hugo wordt vrij voor het doel gespeeld, maar beiden scoren niet.. Oostkapelle krijgt in de slotfase nog 2 x een gemakkelijk gegeven vrije trap. Eerst vanaf de rechterkant en vervolgens vanaf links, maar beide keren heeft Dion goed zicht op de ballen die langs de muur komen en tikt ze beide keren uit de verre hoek. Na de laatste vrije trap fluit de scheidsrechter af. We winnen van Oostkapelle, een leuke tegenstander. De scoren had hoger kunnen zijn, maar ook in de 2e helft heeft Oostkapelle wat kansen gehad. Een heel nuttige wedstrijd en een mooie afsluiting van een geslaagd weekeinde.

O19-1 1 

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens 

O19-1 5

O19-1 6

O19-1 7 

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser

20 januari 2017: U19 en een geslaagd winters kamp

Vrijdag 20 januari, het is rond zessen als één voor één de auto’s de weg naar Hotel Randduin in Oostkapelle hebben gevonden. Bijna de gehele selectie is paraat. Alleen Judson heeft andere verplichtingen en moet verstek laten gaan. We zijn gast in het hotel van de ouders van Sander. Speciaal voor ons is hij deze dagen geopend en hebben we een mooie (uitvals)basis om de teamsaamhorigheid nog een stukje extra energie te geven. Een mooi gebaar van een echt voetbalminded gezin.

KampOostkapelle 

Als we allen zijn gearriveerd maken we door het bosrijke gebied een wandeling naar het dorp waar we de plaatselijke snackbar een mooie avondomzet geven. De sfeer zit er vanaf minuut één goed in. Iedereen heeft het naar zijn zin. Terug in het hotel, worden de huisregeltjes verteld, voor zover dat nodig was en kiest men de kamers. Iedereen, alleen of met z’n tweeën kiest een comfortabele kamer waar het hen aan niets ontbreekt. (dit is wel wat comfortabeler slapen dan toen op het 1e kamp, hoewel dat ook leuk was).

Daarna is het tijd voor het JVOZ U19 FIFA-toernooi. Jimmy, die stiekem hoopt op een mooi dagsucces heeft de wedstrijdindelingen klaar middels een knock-out systeem en onder toezend oog van alle spelers gaan de 1e teams van start. Het wordt een toernooi met verrassingen waarbij je heel ver kan komen door een snel vies countertje te scoren, de boel vervolgens op slot te gooien, harde overtredingen te maken, diverse keren rood te pakken en zo toch een aantal ronden door te komen. Een voetbalstrategie die we op het veld vaak verafschuwen als onze tegenstanders daar precies hetzelfde doen om ons van het scoren af te houden. In de finale blijkt David net wat leper te spelen dan Sven en wint hij de bokaal. Sorry het bokaaltje (het toernooi had eigenlijk beter de postzegelcup kunnen heten, zo groot was het eremetaal).

WinnaarPostzegelbeker

Tijdens het toernooi hadden de verliezers van de eerste ronden elkaar gevonden aan een afvallerstafel en werd er enthousiast gekaart (pesten met zelfbedachte regels en waarbij hier en daar stiekem kaarten werden gewisseld. Zo ook bij het 31en, waarbij Harro het onmogelijke presteerde om als speler zonder fishes het spel toch te winnen. De grote kaartentruc. Door de gezelligheid vloog de avond om en geheel volgens afspraak was de avond om 24 uur ten einde, waarna de kamers werden opgezocht. Een aantal spelers dacht aan wat komen zou gaan de andere dag en kropen in bed. Van andere kamers gaan er verhalen via het geruchtencircuit, maar dat blijven geruchten….

Als de andere ochtend bijna iedereen op tijd paraat is voor het half 9 ontbijt is het wachten op 2 langslapers. Tiamo en Souf kennen de consequentie van het te laat zijn en ten overstaan van de groep moeten ze elk een liedje zingen. Het repertoire blijkt heel beperkt te zijn, wan Tiamo kent de halve tekst van een kinderliedje en Souf gooit er een zelfgemaakte rap uit. Na dit hilarische moment is het tijd voor een goed verzorgd ontbijt, door onze gastheer en gastvrouw klaargezet. Het is goed zichtbaar dat iedereen hier van geniet.

Als daarna de kamers door iedereen is opgeruimd en de tassen in de hal zijn gezet, is het tijd voor een bos- en strandwandeling. Het hotel ligt hiervoor op een perfecte plek. Direct vanuit de voordeur, stap je het bos in, loop je via de lage duintjes naar het strand en is het heerlijk uitwaaien. De temperatuur is nog rond het vriespunt, waardoor de groepen herten zich laten zien. Zij kijken verbaasd naar een groep jongens, allen in het zelfde tenue, op 1 na. Cores in witte camouflagejas gaat op jacht naar de herten, maar hij vergeet dat zin lichte jas toch een andere kleur heeft dan de bomen en dat je herten niet laat stilstaan als je de lokroep van een exotische vogel na doet. We hebben ook en pechvogel in ons midden. Sama die een aantal weken terug een breuk in zijn voet heeft opgelopen kan niet zover lopen en beweegt zich op een fiets voort. Alleen is dit wat lastig op het strand zodat hij hier en daar een andere route neemt. Maar goed dat hij er ook bij is. Na de nodige trucs (salto’s en flicflacs) onderweg op het strand en wat geintjes die worden uitgehaald onderweg bereiken we aan het einde van de ochtend weer het hotel. Tijd om even te relaxen (FIFA), te drinken en voor de wedstrijdbespreking. Want we sluiten het kamp vandaag af met een wedstrijd tegen VV Oostkapelle 1 (2e klasser). Het is rond 12 uur als we onze gastheer en gastvrouw bedanken en we in de auto op weg gaan naar Vlissingen. Hier gaan we eerst nog de wedstrijd bekijken van de U13-1 tegen AZ U13-1 voor we aan de voorbereiding beginnen van onze wedstrijd. In de wedstrijd tegen Oostkapelle laten we vooral in de 1e helft zien tot wat we in staat zijn en dat we goed kunnen voetballen. Maar dit leest u in het wedstrijdverslag. We sluiten de wedstrijd winnend af met 2-1 en hiermee sluiten we ook het zeer geslaagde winterweekeinde.

Klik hier voor meer foto's van het winterkamp U19 

14 januari 2017: JVOZ O19-1 - N.I.V.O. Sparta O19 7-2

U19 opent 2017 met 7-2 overwinning tegen Nivo Sparta U19

Het is 14 januari, de kerst al weer achter ons en de eerste trainingen zitten er op. We gaan beginnen aan de 2e helft van het seizoen waar we de aanval gaan inzetten op de plaatsen in de competitie die recht gaan geven om te spelen voor promotie. We hebben daar een team voor om er voor te gaan.

In de voorbereiding erop spelen we de komende weken vriendschappelijke wedstrijd om het ritme op te gaan pakken en de automatismen weer te trainen.

We zijn dan ook blij met de komst van Nivo Sparta uit Zaltbommel (Gelderland), weer eens een team uit een andere regio. In een onstuimige week met sneeuw, hagel, storm hopen we dat het vandaag wat beter weer is. We beginnen in ieder geval met een heerlijk winterzonnetje.

Doordat Sama met zijn voet in het gips zit en Bruno op stage is bij Benfica in Portugal hebben we een paar man minder maar desondanks hebben we nog 14 boys die vandaag het veld op kunnen.

We beginnen als volgt:

Dion op doel

Een driemans verdediging met Sander, Axel en Jiri

Het middenveld wordt bezet door Sven, David, Tiamo en Cores

En in de voorste linie beginnen Guilherme, Maarten en Souf.

Naast ons op de bank nemen Judson, Issy en Drazic plaats.

Onze boys nemen de aftrap tegen de zwarte brigade (normaal in het rood wit zwart spelend) van Nivo Sparta en Binnen 13 seconden levert Sander, direct al opstomend aan de rechterkant een panklare bal aan Maarten. De inzet van Maarten treft de keeper in plaats van het doel. We zijn vliegend van start.

We zetten vroeg druk en Nivo Sparta komt niet van hun eigen helft. Het duurt tot de 6e minuut tot de score geopend wordt. Maarten onderschept een te korte inspeelpass van de keeper van Nivo Sparta en kan deze eenvoudig omspelen en de bal over de lijn dribbelen. In de 7e minuut krijgt Maarten de bal met een mooie steekpass bij de prima vrijgelopen Tiamo. Tiamo houdt goed overzicht en legt de bal breed op de meegekomen Cores die de 2-0 binnen schiet. In de daaropvolgende minuten laten we goed voetbal zien, waarbij de spelers uit de diverse linies vel van positie wisselen maar toch alle posities bezet houden. Dit is zo gevaarlijk voor de tegenstander die daardoor eigenlijk alleen maar kan tegenhouden. We krijgen met mooie aanvallen kansen op meer doelpunten, waarbij vooral Cores als ijverige nummer 10 met goede loopacties zichzelf in scoringspositie brengt. Alleen een schot gaat voorlangs en een ander schot mist ook de juiste richting. Het duurt tot de 25 minuut tot we de score verder uitbouwen. Souf heeft een actie op de linkerkant waar hij een aantal spelers zijn hielen laat zien en schiet op doel. De keeper kan nog redding brengen, maar de inzet daaropvolgend van Maarten is hem te veel. Het is dan 3-0. We blijven druk zette op de tegenstander en kort na het 3e doelpunt is het weer raak. Tiamo, goed spelend op het middenveld verovert de bal op eigen helft, maakt meters vooraleer hij Guilherme aanspeelt. In een soort dubbele 1-2 speelt vervolgens Gi de bal breed door op Cores die daarna ook zijn 2e doelpunt kan laten aantekenen. Het is dan al 4-0. Doordat het soms wel erg makkelijk gaat en een aantal spelers ook graag hun doelpuntje meepakken verliezen we wat scherpte in de omschakeling en in het druk zetten op de bal. Hierdoor krijgt de rechtsbuiten van Nivo Sparta alle gelegenheid om een vrije bal in de hoge verre hoek over Dion heen te schieten. Een knap doelpunt, maar het had voorkomen kunnen, nee moeten worden door de man met de bal op zijn huid te zitten. Striemende hagelbuien zorgen voor een steeds wisselend decor en dat er spelers zijn die wel erg koude voeten krijgen en verkleumen. De laatste kans op een doelpunt van onze zijde deze helft krijgen we vanuit een vrije trap op rechts. Cores en Sander staan bij de bal en waar iedereen een voorzet verwacht geeft Cores de Bal met een klein tikje mee aan Sander. De spelers uit het muurtje moeten nu Sander aanvallen en dat geeft hem de gelegenheid om de bal hoog voor te zetten, panklaar op het hoofd van Maarten. De bal gaat echter net naast. We hebben een goede 1e helft gespeeld. Het opgekomen publiek wat de koude, hagel en natte sneeuw trotseerde heeft hartverwarmend spel gezien.

In de 2e helft wisselen we een aantal keren door. Issy wordt linksback en Drazic rechtsbuiten. En zoals je het dan vaak ziet, dan is het spel een tijdje zoekende. Toch scoren we ook in deze helft. In de 8e minuut krijgt, de naar linksbuiten verplaatste Guilherme de bal, omspeelt zijn tegenstander en creëert zelf een scoringskans. Hij schiet echter op de keeper, maar deze moet de bal lossen en dan is het Maarten om zijn 3e van de middag te scoren. Nivo Sparta scoort hun 2e doelpunt, uit eenzelfde soort situatie als hun 1e doelpunt. De rechtsbuiten wordt weer geen strobreed in de weg gelegd door zijn directe tegenstander en kan met een zondagsschot in de verre hoek de 5-2 aantekenen. Het zou voor ons eens winst kunnen zijn als alle linies in verdedigend opzicht gedurende 90 minuten scherp zijn en we geen tegendoelpunten weggeven. Er is nog genoeg tijd om de score een aanzicht te geven die het spelbeeld rechtvaardigt. De immer hard werkende Jiri komt in de 38e minuut over rechts op stoom en overbrugt het halve veld. Daarna levert hij een goede voorzet af die bij Guilherme belandt. Als de bal vervolgens terug gelegd wordt is het David die de 6-2 maakt. En waar Maarten er 3 heeft gemaakt, heeft Cores er tot dusver 2 inliggen, maar in de 40e minuut maakt hij ook deze stand gelijk, als hij de afmaker is, nadat Maarten hem een panklare breedtepass heeft gegeven. Het is dan 7-2. De score had nog hoger uit kunnen vallen als Drazic in een situatie met 2 spelers alleen op de keeper het overzicht had gehouden en de bal breed had gelegd voor een leeg doel, maar hij verkiest om zelf te schieten en schiet voorlangs. Na 90 minuten vindt de scheids het genoeg en snellen we naar de warme douches. We zijn van start. Het was een nuttige oefenwedstrijd waar we een aantal opstellingsvarianten hebben gezien. Dank aan Nivo Sparta voor hun aanwezigheid en voor de sportieve wedstrijd.

O19-1 1

 

O19-1 2

 

O19-1 3

 

O19-1 4 

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens 

 

kerstgroetu19

17 december 2016: Selectie Schouwen Duiveland O21 - JVOZ O19-1 1-4

JVOZ U19 bindt ook het Schouws Elftal U21 aan de zegekar met een duidelijke overwinning

De laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft spelen we tegen het Schouws Elftal U21. We spelen er al om 12 uur, als voorwedstrijd van de wedstrijd van Jong Zeeland tegen het Schouws Elftal. In een goed georganiseerde ambiance gaan w heifer ons van ons beste kant laten zien.
Volgens de tegenstander zal het een gelijkopgaande wedstrijd worden. JVOZ zal meer tech Nike hebben en het Schouws Elftal zal fysiek een stuk verder zijn. We zullen het zien.

We hebben vandaag weer wat mutaties (Axel ziek; Souf naar Brussel; Drazic en Sama geblesseerd). We zijn blij met de aanwezigheid van Sander en JP.

We gaan als volgt van start:
Dion op doel
In de verdediging: Sander, Jiri, JP en Issy (of Kees voor intimi)
Middenveld: Cores, David en Sven
En in de voorhoede: Tiamo, Maarten en Judson

We beginnen met Bruno en Guilherme op de bank.

Na een paar elftalfoto's beginnen we aan de wedstrijd. Het is in het begin wat aftasten tegen een team wat er flink op klapt. Daardoor zoeken we te snel naar een moeilijke oplossing en spelen we niet ons eigen spelletje wat we zo goed kunnen. Desondanks zijn we vanaf het begin de gevaarlijkste ploeg en bestoken het doel met afstandschoten. Het eerste signaal dat we gaan aandringen om te scoren komt als we over links, via Tiamo opkomen, hij de bal bij Sven brengt, die vervolgens een man uitkapt. Cores pikt daarna de bal op en met een ziedend schot schiet hij net voorlangs. Het duurt echter tot de 23e minuut tot het verschil in kwaliteit op het scorebord komt. Uit een strak genomen corner van David, verlengt Maarten de bal met zijn hoofd zo dat hij in de verre bovenhoek in het net verdwijnt. Vanaf dat moment gaat het bij JVOZ wat beter lopen en kunnen we aanval na aanval opzetten. In de 28e minuut komt Sander, die van kant is gewisseld met Issy, op stoom met een lange rush. In de 16 passeert hij een directe tegenstander die hem alleen maar kan afstoppen met een schop. De scheids fluit voor een penalty en Maarten laat deze kans niet onbenut. Onberispelijk  schiet hij de 0-2 binnen. We krijgen voor rust nog een grote kans als de zeer ijverige Cores de bal vrij aangespeeld krijgt in de 16 van Judson. Alleen de keeper kan een 3e doelpunt voorkomen.

In de 2e helft komen Bruno en Guilherme er in en gaan we op zoek naar meer doelpunten. Aan de andere kant, in onze verdedigingslinie komen we niet in gevaar. De jongens staan hun mannetje en verdedigen scherp op de bal en als de bal toch door komt achter onze laatste linie, staat Dion er als een soort extra laatste man. Hij zal deze middag meer voetballend mee doen dan dat hij met zijn handen redding moet brengen. Als we weer een situatie hebben op de helft van de tegenstander waarbij de bal van voet tot voet gaat, zet Sven met een slim steek-passje Bruno vrij voor de keeper. Met een snelle voetbeweging laat hij de bal langs de uitkomende keeper gaan en is het 0-3.
Dat we ook snel zijn in de omschakeling zien we bij de 0-4. Het is een corner voor de Schouwse selectie. Onze spitsen blijven voorin en staan al klaar op de middellijn. Als Dion de bal vangt zal hij met een verre dropkick de spitsen bereiken en als de verdediging de bal krijgt, zal zij de bal snel naar voor brengen. Zo ook gebeurt het. De corner komt. De bal wordt onderschept door Sven. Hij komt er snel met de bal uit en speelt Bruno aan. Bruno en Tiamo maken het de verdediging lastig. In een duel om de bal tussen Bruno en een tegenstander gaat de bal de lucht in, in de 16. De keeper komt uitlopen, maar Sven is doorgelopen en eerder bij de bal en plaatst hem eenvoudig onder de uitstormende keeper door. Deze aanval heeft slechts 15 seconden geduurd van doelgebied naar doelgebied (0-4). We krijgen daarna nog een aantal goede kansen op een hogere score. Tiamo schiet een vrije schietkans in de 16 hard over en er zijn een paar situaties waarin wij scoren, maar de doelpuntenmaker buitenspel wordt gegeven. Uit tenminste 1 van de 4 situaties heb ik op de foto's kunnen zien dat er totaal geen sprake was van buitenspel (doelpunt van JP). Ondanks deze beslissingen gaan we door met voetballen en kunnen de bal soms snel rond laten gaan zonder dat een tegenstander de kans krijgt op een onderschepping. Pas tegen het einde van de wedstrijd is de Schouwse selectie een keer gevaarlijk. Wat knullig balverlies van ons aan de rechterzijde brengt de tegenstander in een vrije schietkans voor ons doel waar ze via een tegendraads schot de 1-4 laten aantekenen. Helaas hebben we weer zo'n momentje van onbedachtzaamheid en waar de scherpte in de aanname weg is. Dit soort momentjes moeten uit ons systeem. Het tegendoelpunt verandert overigens niets aan het spelbeeld. Wij blijven de betere voetballende ploeg en etaleren dat met wellicht de mooiste aanval van de middag. Maarten krijgt de bal op het middenveld. Met 1 aanraking speelt hij de bal op Sven, die met 1 voetbeweging 2 tegenstanders het bos in stuurt en Bruno aanspeelt en ook met 1 voetbeweging van Bruno komt de bal voor de voeten van David die ook ineens uithaalt. Helaas voor deze aanval gaat de bal rakelings over. Het laatste wapenfeit wat vermeldenswaardig is ook weer een aanval van ons. Cores, opgestoomd, als rechtsback (voorbeeld van goed invullen van meerdere posities) zet de bal goed voor op Bruno. Hij controleert de bal op zijn borst met een tegenstander in de rug en de neerdalende bal schiet hij maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
In het laatste kwartier gebeurt er voetballend niet veel meer en na 90 minuten fluit de scheids voor de laatste keer. We hebben weer een duidelijke overwinning behaald. De score had nog wat hoger uit kunnen vallen, maar we hebben ons visitekaartje afgegeven.
Nog een paar keer ontspannen trainen voor we de winterstop in gaan en dan op naar een mooie 2e seizoenshelft. Als we deze lijn verder doortrekken, staan er nog veel mooie wedstrijden te wachten.

Voor al onze volgers: Fijne kerstdagen en we zien u graag weer langs de lijn in 2017

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 5

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Arthur Aerssens

13 december 2016: VV Kapelle O23 - JVOZ O19-1 1-5

JVOZ U19 maatje te groot voor VV Kapelle U23
 
Op een kille mistige avond, de 13e december speelden onze boys tegen de U23 van VV Kapelle op het kunstgrasveld aldaar. Aangevuld met Sander, terug van weggeweest, Hugo en Quincy uit de U17-2 hadden we een flinke groep jongens die de wei in wilden.
 
In deze wedstrijden kunnen we lekker rouleren en iedereen aan bod laten komen.
We startten in de volgende opstelling:
 
Doel Dion
Verdediging: Sander, Axel, Jiri en Issy
Midden: Maarten, Sven en Cores
Voor: Tiamo, Bruno en Guilherme
 
Met soms frivool spel en met goed combinatievoetbal hebben we ons spel gespeeld tegen dit vaak wat fysiek sterkere team. De bal gaat soms lekker snel van voet tot voet en in de 6e minuut openen we de score. Sander geeft direct zijn visitekaartje af met een snelle rush over de rechterkant en met het afleveren van een panklare voorzet die Bruno goed op waarde inschat, de bal vervolgens controleert en laag in de hoek schiet 0-1.
Dan is het een tijdje redelijk eenrichtingverkeer en kan Kapelle alleen maar de bal met lange trappen van hun helft krijgen. Onze verdediging is lekker attent en smoort mogelijke aanvallen al snel in de kiem. Een goede loopactie van Cores, dwars door het midden en de verdediging zet hem alleen voor de keeper, die nog net redding kan brengen. Een minuut later, het is dan de 15e minuut, is weer raak als na een combinatie tussen Gi en Bruno de bal tot corner wordt verwerkt en de bal via het hoofd van Axel (hij claimt het eigen doelpunt) scoort. Het duurt tot de 30e minuut als we de score opvoeren via een laag diagonaal schot van Gi. We krijgen nog een paar goede kansen op meer doelpunten, maar deze worden helaas niet benut. Aan de andere kant heeft Dion niet veel te doen, behalve attent zijn doel uitlopen als er weer een bal de diepte in wordt geschoten en de spitsen er achter aan rennen.
 
In de 2e helft wisselen we alle spelers, zodat iedereen aan voetballen toe komt. Uit een goede dieptepass en weer een goede loopactie van Cores, komen we op 0-4. Zijn afgemeten en lage harde voorzet wordt door Judson binnen getikt. De score had nog verder op kunnen lopen als we wat meer elkaar hadden gezocht met goede passjes, in plaats van iets te veel lopen. Er sluipt dan wat gemakzucht in en door deze nonchalance kan Kapelle de tegentreffer scoren. Als we allemaal geconcentreerd bezig waren, hadden we dit kunnen voorkomen. (de bal was niet uit, of tenminste, de scheids floot niet, dus moet je doorvoetballen). Kapelle heeft dan even wat lucht en komt nog een keer dicht bij een doelpunt als we een vrije trap tegen krijgen die hoog wordt voor gegooid. Dan moeten we wel het duel aangaan en niet de andere kant oplopen… Maar gelukkig wilde Dion niet een 2e doelpunt tegen krijgen en redt knap. Souf krijgt nog een goede kans na ongeveer 14 Kappelse benen te hebben ontweken in de 16, maar hij vergeet af te drukken. In de 75e minuut tillen we de score nog wat hoger, om het verschik in kwaliteit te benadrukken. Een actie van Maarten bereikt weer Souf en nu schiet hij wel en met links. Het schot wordt door de keeper niet goed verwerkt en met een echte spitsengoal, alert reageren in de 16 scoort Bruno de 1-5. Na 90 minuten het publiek toch wel vermaakt te hebben en onszelf zoeken we de douche op en hebben weer een leuke pot voetbal gespeeld.
 
Zaterdag spelen we in Bruinisse tegen de Schouwse selectie onder 21, als voorwedstijd van Jong Zeeland. Maar vanavond heb ik Jong Jong Zeeland aan het werk gezien,

10 december 2016: JVOZ O19-1 - Una O19-1 4-2

Vandaag spelen we tegen UNA. De uitwedstrijd tegen deze ploeg zit ons nog goed in het geheugen. Een gelijk opgaande wedstrijd met eerst helaas toch 3 doelpunten van hen, vervolgens dat we met 10 man moesten spelen en een weergaloos laatste half uur waar we hen toen aan het wankelen brachten. UNA staat 3e in de competitie en sprokkelt de punten gestaag bij elkaar.

Wij gaan ons voetballende spel inzetten om deze ploeg te bestrijden. Vanwege een paar schorsingen en blessures moeten we het doen zonder Sama, Sven, Judson en Drazic. We zijn blij dat vanuit U17, Colin en JP bij ons aansluiten.

We starten als volgt:

Doel Dion

Verdediging: Jiri, Axel, David en Lucas

Middenveld: Maarten, Tiamo, Guilherme

Voorhoede: Issy, Bruno en Soufian

Na de aftrap probeert UNA met fysiek en krachtig voetbal onze boys onder druk te zetten. Dat levert in de 1e minuut gelijk een scoringskans op maar Dion kan het schot keren. We laten in het begin de spreekwoordelijke kaas van het brood eten en een gretig UNA komt in de 6e minuut met een lage schuiver in de verre hoek op een 0-1 voorsprong. Voor ons het sein om nog wat geconcentreerder te gaan spelen en ons onder de druk uit te voetballen. Dat lukt ons vrij aardig en we kunnen Souf een paar keer vrij de ruimte in sturen. Zijn eerste aanval wordt afgerond met ene wat snel geschoten schot wat naast gaat. De 2e actie is er één met een strakke harde voorzet waar Issy de bal via een tegenstander over de keeper krijgt en zijn 1e doelpunt van het seizoen laat aantekenen. We hebben met UNA eindelijk eens een tegenstander die niet alleen voor het doel gaat hangen met het hele team, maar wat er ook geregeld uit komt. Dat betekent voor alle linies alert zijn en scherp op de bal verdedigen en wanneer dat niet gebeurt kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Uit zo’n situatie die voor de verdediging niet meer is aan te lopen krijgt UNA een schotkans van dichtbij. Dion redt nog knap maar de rebound wordt helaas tegen de touwen geschoten. Gelukkig laten we ons niet uit het veld slaan en zoeken de aanval. In de 29e minuut krijgen we op links een vrije trap. Maarten zet zich achter de bal en krult de bal richting de 2e paal. In een duel om de bal kan Tiamo in de lucht met een knappe kopbal de bal voor de uitkomende keeper terug koppen op Bruno, die vervolgens een leeg doel ziet en de bal kan binnen tikken. De tijd vliegt om en het is al bijna rust als we nog een mooie aanval bijna doeltreffend afronden. Een knappe actie van David, die de bal over de uitkomende keeper lift kan nog net voor de doellijn weggetrapt worden.

We zetten in de rust de jongens nog eens op scherp. We hebben de tegenstander teveel ruimte gegeven en daardoor in de wedstrijd gehouden. Guilherme  maakt plaats voor Cores die meer verdedigende power op het middenveld brengt waar in de 1e helft Maarten en Tiamo wel erg veel meters hebben gemaakt.

De wedstrijd is spannend om te volgen en het publiek ziet ondanks de kou van de mist, een hartverwarmende wedstrijd. Issy kan helaas niet verder als hij een tik tegen zijn hoofd krijgt en Collin neemt zijn plaats in. Ondertussen, tijdens de blessurebehandeling spelen we met 10 man en kan Soufian na een pass van Maarten de 3-2 binnen schuiven.

UNA probeer t met een extra spits en met meer kracht op gelijke hoogte te komen, maar onze verdediging geeft geen krimp. Zelf krijgen we nog een paar goede kansen op meer als een vrije trap van Maarten op de lat komt en even later een schot van Souf naast gaat.

JP komt er in voor Tiamo, die in 70 minuten de meters van een hele wedstrijd heeft afgelegd. Cores zakt naar linksback en Lucas gaat naar de linksbuitenpositie.

UNA krijgt nog een kans uit een vrije trap, maar ook hier staan onze jongens in de verdediging op de goede plek en in een paar andere situaties, waar de bal opportunistisch naar voren wordt getrapt is Dion telkens alert om ver zijn doel uitlopend het gevaar al vroeg af te wenden. Zo ziet UNA de tijd wegtikken en worden ze wat moedeloos. Ze komen er niet doorheen. Als dan ook Souf vanaf de middenlijn op rechts aan de bal komt, een harde tackle kan ontwijken en oprukt tot in de 16, beslissen we de wedstrijd. Niet zelfzuchtig ziet Souf Lucas die mee is opgekomen en bedient hem met een bal strak breed gelegd. Lucas met zijn goede techniek kan de bal direct goed leggen en achter de keeper schieten. Met dit doelpunt zijn we zeker van de overwinning en is het verzet helemaal gebroken.  We behalen weer een mooie overwinning.

Jammer dat de scheids het nodig heeft gevonden om een aantal gele kaarten te trekken voor pietluttige dingetjes, voor zowel de onzen als voor UNA. (pleidooi van mijn kant: Heren scheidsrechters: voel een wedstrijd eens wat beter aan en concentreer je op de echte belangrijke zaken tijdens de wedstrijd).

Na de wedstrijd vernemen we dat Lucas per direct terug gaat naar Brazilië (tijdelijk of voor goed) vanwege heimwee. Wij kunnen alleen maar zeggen dat het voor ons erg jammer is, want hij is/was een vaste kracht in het team en een zeer gewaardeerd speler, maar we snappen en respecteren zijn besluit. Het is niet niks om op je 16e vanuit Brazilië naar Europa te komen zonder familie en je daar hier te vinden. Lucas: lo bem!

Lucas

 

O19-1 1

 

O19-1 2

 

O19-1 3

 

O19-1 4

 

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens

3 december 2016: Nuenen O19-1 - JVOZ O19-1 1-1

U19 showt haar voetbaltalent.

Uit tegen Nuenen, de nummer 2 van de competitie, en wel pas om half 4 Een latertje dus vandaag. Voor de 8 meegereisde supporters (hulde) en de grote schare van Nuenen aanhangers beginnen we, de snijdende kou trotserend,zonder trainer Harro en vaste spelers, Bruni, Axel en Cores aan de één na laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

 

Het publiek kijkt wat gniffelend naar onze jongens en ziet een grote overwinning voor hun U19-1 tegen de B-tjes van JVOZ. We laten ze maar even in de waan.

Onze opstelling is als volgt:

 

                              Dion

 

Sama          Jiri           Sven               Lucas

 

               David          Maarten

 

                              Tiamo

 

Judson                                               Soufian

 

                              Guilherme

 

Dat betekent een bank met Issy en Drazic (half geblesseerd).

Op een hard en bevroren kunstgrasveld en na een korte warming up, waar eerst voor onze keeper niet eens een doel beschikbaar was, beginnen we aan de wedstrijd.

Al binnen enkele minuten is het spelbeeld bepaald. JVOZ  laat de bal van voet naar voet gaan en Nuenen zakt ver terug tot voor hun doel, trekt een fysiek verdedigingsscherm op en probeert met lange ballen de spitsenreus te bereiken. Een erg eentonig en verdedigend spelletje. En voor ons gelegenheidscentrum achterin met Sven en Jiri een heerlijke job om de spits aan te pakken en daarnaast van achter uit het spel te verdelen. In de 10e minuut creëren we onze eerste kans via Guilherme die een schot op doel hard over jaagt. Kort daarna uit een combinatie in de 16 tussen Guilherme en Tiamo is het bijna raak als de inzet van Gi nog maar net uit de korte hoek getikt kan worden. In de 15e minuut komt Nuenen uit he tniets op voorsprong als een diepe bal met de hand van de speler om Sven en Dion wordt geleid en hij kan scoren. Een onterecht doelpunt en een onterechte achterstand. De jongens houden echter hun koppie erbij want ze zien ook dat we Nuenen gewoon in de tang hebben. De scheids ziet een zuivere penalty over het hoofd als Soufian zijn tegenstander sterretjes laat zien met zijn passeeractie en alleen de handrem kan gebruiken. We worden hier duidelijk benadeeld. We gaan nog wat meer druk naar voren zetten met Tiamo in de spits en Gi erachter. Door het storende werk van Tiamo en Souf en Judson kan Nuenen helemaal niet meer opbouwen en ontstaan er wat frustraties doordat zij niet aan voetballen toekomen. Kort voor de rust heeft Nuenen nog een laaatste uitval, en wordt een speler vrij voor Dion gezet, maar Dion redt het schot uit de korte hoek. Het is al snel rust. We hebben een goed combinerend JVOZ gezien en een tegenstander die zich alleen maar terug trekt, tot ergernis van de spits van hen en toeschouwers die vinden dat Nuenen ook eens moet gaan voetballen. Een groot compliment op deze manier voor onze jongens die dat onmogelijk maken. In de 2e helft en met het kunstlicht al aan vanwege de duisternis, krijgt Nuenen via een vrije trap een goede kans, maar Dion, gestrekt in de lange hoek, de ruimte afschermend ziet de bal langs de pal achter vliegen. Naast onze verdediging die vandaag als een fantastisch blok staat en de tegenstander geen kans geeft (complimenten Jiri, Sven, Lucas, Sama en Dion) is er voor Nuenen nog een grote plaag, genaamd Souf. Een eerste waarschuwing in de 2e helft krijgen ze als Souf de bal net over de middellijn krijgt aangespeelt en al gezien heeft waar de keeper staat. Een vlammend hard schot van ver gaat buiten bereik van de Keeper hard op de paal. We komen echter na deze kans met 10 man te spelen als Judson met een heel domme (re)actie zichzelf uit de wedstrijd praat. Met 10 man moeten we nu op zoek naar de gelijkmaker en naar een goed resultaat. De ruggen worden gerecht. De onverzettelijkheid komt naar boven en met nog meer energie wordt de tegenstander frivool aangepakt. JVOZ voetbal met de energie van een groep jonge honden en om in dezelfde beeldspraak te blijven, Nuenen als een hond met de staart tussen de benen. Na zo’n 15 minuten spelen wordt Souf opnieuw aangespeeld tussen de verdediging door, door Gi. Souf lanceert zichzelf en met een weergaloze voetbeweging met de buitenkant lift hij de bal van buiten de 16 over de uitstormende keeper heen in het lege doel. Wat verdienen we dit doelpunt.

Ondanks de man-minder-situatie blijven we voetballend veruit de bovenliggende partij en gaan we op zoek naar de voorsprong. We creëren een aantal gevaarlijke situaties voorin waarbij David, de steeds opkomende back Sama vaak de aangevers zijn aan onze voorhoede die Nuenen een zware middag laten beleven. Zij kunnen Tiamo en Souf alleen maar afstoppen met overtredingen. Uit zo’n overtreding krijgen we via Maarten een vrije trap, maar zijn schot gaat via de muur over.

Als Nuenen een aanval creëert in de 30e minuut (want zo lang duurt het voor ze weer gevaarlijk zijn) is het Dion die de situatie meester is en één van de gemaakte afspraken vooraf fantastisch uitvoert door de bal hard en ver over de verdediging uit te trappen. Tiamo is geheel los van zijn tegenstanders en de uitgelopen keeper verkijkt zich ook over de uittrap en rent onder de bal door. Om een doelpunt van Tiamo te voorkomen kan hij alleen Tiamo neerhalen en mag vertrekken met een rode kaart en een penalty. Helaas wordt de inzet van Maarten gestopt (niet lang over treuren. Je neemt de verantwoording en dan kan het ook een keer mis gaan). We hebben nog een kwartier te gaan. Onze onverzettelijkheid en uitvoering van taken die zorgt voor een perfecte balans in het elftal wat er staat is de reden dat we onze wissels hebben moeten teleurstellen. De spanning is enorm. Dat is te merken in het veld en langs de lijn. Wij willen de overwinning pakken maar tegelijk ook zo sterk blijven voetballen achterin dat we niks weggeven en Nuenen gooit er met een extra spits nog wat kracht en lengte bij. En voor onze 6 supporters is het smullen van de tomeloze energie die we op de mat leggen. En voor de toeschouwers van Nuenen zijn er bewonderende blikken en complimenten over ons goede spel. Via een individuele actie van Souf komen we bijna  nog op de voorsprong, maar zijn actie beloont hij niet en schiet de bal hard in het zijnet. In de laatste minuut hebben we één slippertje achterin en wordt de ingevallen spits vrij voor Dion gezet. De spits schiet hard en laag op doel, maar Dion is met een meesterlijke reflex ook deze inzet de baas. Zo eindigt de wedstrijd met een 1-1. Helaas winnen we alleen de sympathie van iedereen over ons spel wat jammer genoeg geen punten oplevert. Het publiek heeft het niet meer over die B-tjes maar over die goede voetballers.We zijn zonder meer de morele winnaar. Voor ons is het jammer dat ook deze ploeg, 2e op de ranglijst niet tegen ons heeft durven voetballen. Of laat ons spel geen tegenspel van de tegenstander toe? Deze wedstrijd is in ieder geval een mooie opmaat voor volgende week.

COMPLIMENTEN boys aan jullie allen. We waren echt een team!!!

Noot van de fotografe: Door de snel invallende duisternis zijn de foto’s helaas niet van de beste kwaliteit

O19-1 1

 

O19-1 2

 

O19-1 3

 

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Mireille Aerssens

 

26 november 2016: JVOZ O19-1 - Rhode O19-1 2-2

Overwicht maar geen overwinning

Rhode, laagvlieger in onze klasse, is naar Vlissingen gekomen met een touringcarbus. Symbolisch ook voor de tactiek die ze gaan hanteren, zoals ze ons kenbaar maken. Alleen dan kunnen ze zich wellicht handhaven in de 3e divisie. En ja vanaf minuut 1 staat de touringcar geparkeerd voor het doel.

Wij moeten er door heen zien te komen met de volgende spelers:

Doel Dion
Achterin: Lucas, Jiri Axel en Sama
Midden: Sven, David en Guilherme
Voor: Soufian, Maarten en Judson

Wissels Tiamo, Issy en Drazic.

We proberen wel door de dubbel rij van verdedigers door te komen en een aantal keren lukt het om tot bij de keeper te komen en in scoringspositie, maar de laatste bal, voorzet of afwerking is net niet zuiver genoeg. Soufian snelt met regelmaat 4 man voorbij, Maarten ligt voortdurend in de clinch in de 16 met 3 verdedigers om zich heen en Judson rent zich verloren om de dubbele backpositie. Vanuit het middenveld proberen we aan te sluiten en bij te sluiten om de verhoudingen in de 16 qua mankracht meer gelijk te krijgen, maar dan wordt het ook meteen vol. Zo is het lastig spelen tegen een ploeg die niet heel veel intenties heeft om te voetballen. In de 23e minuut is er weer een solo van Souf, die 4 man tureluurs speelt, maar op de doellijn gestuit wordt. Uit de direct opvolgende counter is de eerste gevaarlijke actie van Rhode, maar 1-op-1 redt Dion de inzet van de spits. We blijven proberen de rode muur te slechten met aanvallen buitenom, binnendoor, maar het duurt tot de 30e minuut voor we scoren. Uit een corner van David komt de bal over bijna alle spelers heen bij de vandaag zeer sterk spelende Jiri. Hij kan de bal behendig uit de lucht terugleggen bij Guilherme die vervolgens met een droog schot, halfhoog in de hoek binnenschiet. Is het dan nu sein voor Rhode om te gaan voetballen? Nee, de tactiek verandert niet. Er wordt ons in de 33e minuut een penalty ontnomen als Sven na een 1-2tje met Maarten in de 16 wordt gehaakt. De Scheids laat echter door spelen. Rhode stelt er niet veel tegenover. 1 Keer moet Dion reddend optreden, maar andere balbezitsituaties worden door onze jongens achterin snel en vakkundig opgelost. Voor ons is het zaak om rustig te blijven voetballen en onze kansen te zoeken en ik snap dan wel dat je er een beetje moedeloos van wordt, dat als je een paar man bent gepasseerd met mooie combinaties de volgende tegenstander al weer klaar staat om je het voetballen te beletten, waarbij een aantal keren situaties zijn dat een aanvaller wat beter beschermd mag worden door de scheids.

De 2e helft geeft hetzelfde beeld. Wij spelen op de helft van de tegenstander en spelen nu tegen de bus die van kant is gewisseld en nu aan de andere zijde geparkeerd staat. En als er dan ook nog een vervelend dominante vlagger van hen iedereen uit zijn spel haalt, tot en met de scheids aan toe door continu te zeuren om van alles (waar men bij Rhode zich achteraf ook over schaamt) komt dat het voetbal, waar het uiteindelijk toch om draait (lees: jeugdvoetbal, spelers beter maken, plezier in het veld) niet ten goed. We vergeten zelf de score op te voeren en de tegenstander de knock out te geven. En als we dan even een keer niet opletten is het zomaar gelijk aan de andere kant. Een middelhoge voorzet wordt niet weggewerkt en een speler van Rhode kan de bal zomaar het doel intikken. Hoe onterecht is deze stand, maar ook weer hoe jammer dat we niet zelf 4, 5, 6 x scoren. Met Tiamo op de 10-positie erbij en met een verdediger minder (lucas) gaan we trachten de druk nog verder op te voeren en dat resulteert al snel in de 2-1 van Tiamo na een voorzet van Judson. Als vervolgens de scheids aan Rhode op rand 16 een vrije trap toekent die in de verre hoek binnen plofte is het helaas weer gelijk. Ons spel wordt wat onrustig en we voetballen niet meer als team. Toch creëren we nog kansen genoeg. De scheids laat nog een keer van zich spreken als hij een buitenspelsituatie van de eerlijk vlaggende Frits niet wilt zien maar wel een duel om de bal bestraft tussen Axel en een aanvaller met rood voor Axel (zwaar onterecht) en wederom een vrije trap. De bal wordt gekeerd door Dion maar hij moet hem lossen. Vervolgens wordt hij door een paar man belaagd en ze schieten de bal uit zijn handen binnen. Rhode denkt aan een doelpunt. Een aantal spelers denken aan een doelpunt, maar gelukkig fluit de scheids deze bal wel goed af en kunnen we verder met de 2-2. In de daaropvolgende minuten krijgen we nog een aantal goede kansen op een overwinning, maar helaas lukt het ons niet meer de zeer verdiende overwinning binnen te slepen. Zo zie je maar dat voetbal niet altijd overwint.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Arthur Aerssens

O19-1 5

O19-1 6

O19-1 7

O19-1 8

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser 

19 november 2016: Arnemuiden O19-1 - JVOZ O19-1 2-2

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Arthur Aerssens

12 november 2016: ZSC O19-1 - JVOZ O19-1 1-5

De week van de verschillende spelopvattingen

Het verlies tegen de koploper konden we snel wegspoelen doordat we 's maandags een oefenwedstrijd moesten spelen tegen de koploper in de 2de divisie FC Dordrecht 019. Deze wedstrijd werd gespeeld in het stadion wat toch een leuke ervaring voor menig speler is. Deze wedstrijd werd gebruikt om de spelers die in de competite aan minder speel minuten komen deze nu wel te geven maar ook om spelers eens op een andere positie te laten spelen en dat kan soms erg verrassend uitpakken.Ook probeerde we eens een andere tacktiek i.p.v. altijd hoog druk te zetten kozen we ervoor om eens in te zakken en net over de middenlijn de druk te gaan zetten, dit laat minder ruimte over achter onze verdediging maar in de omschakeling meer ruimte om de spitsen weg te sturen. Dit pakte goed uit. Dordrecht had veel moeite om er door heen te komen en wij plaatste gevaarlijke counters. Uiteindelijk wonnen we met 0-3. (3x Bruno). Dit was gelijk weer een goede opsteker voor onze volgende competitie wedstrijd tegen ZSV.

Na een lange reis konden we op een goed veld maar met een mindere ambiance, koud en een handje vol publiek waaronder uiteraard onze vaste supporters, aantreden tegen ZSV. Zij staan lager op de langrijst en daarom werd er voor een aanvallende tactiek gekozen, 1:3:4:3 met de tegenstander vast zetten bij hun eigen 16 meter.

De volgende 11 startten:
                                                  Dion
                                        Jiri, Axel, Samarony
                                                 Sven
                                          David, Gulherme
                                                Maarten
                                     Judson, Bruno, Soufian

Wissels: Lucas, Ismael, Drazic, Tiamo en Cores

Gelijk vanaf het begin gaven de spelers van Jimmy en Harro aan dat ze zich helemaal in de tacktiek konden vinden. ZSV wist er geen raad mee en kon alleen maar de bal snel weg trappen waardoor wij weer snel in bal bezit kwamen en na 3 minuten werd met een heerlijk steek bal van Maarten tussen de verdedigers door Judson alleen voor de keeper gezet en deze twijfelde geen moment en schoot de 0-1 binnen. Hier wilden we het absoluut niet bij laten zitten, ondanks dat de tegenstander harder ging spelen en met 2 gevaarlijke spitens er af en toe uit kwamen waren wij voetballend vele malen sterker. In de 11de minuut leverde dat onze 2de doelpunt op Guilherme was op aangeven van Judson de afmaker,0-2. De tegen partij deed er in het fysieke nog een schepje boven op wat bij sommige van ons irritatie opleverde hierdoor raakte we iets uit ons spel maar via een schitterend opgezette aanval via David en Maarten werd uiteindelijk Bruno de afmaker van onze 3de doelpunt deze middag.

Je zou zeggen geen vuiltje aan de lucht maar helaas in de 25 ste minuut kwam er bij Bruno wat brazilaanse temperament naar boven en bij de middenlijn aan de zijkant van het veld zou hij nagetrapt hebben waardoor de scheidsrechter niets ander kon doen door hem van het veld te sturen. Wij mochten dus nog een kleine 70 minuten met een man minder de voorsprong gaan vasthouden. Sven zakte daarom iets terug naast Axel en van voren gingen we met 2 spitsen spelen.

Eerlijk gezegd zijn we de rest van de 1ste helft totaal niet in gevaar gekomen en met het blijven voetballen kwamen we er goed uit en creerde zelf de mogelijkheden. Wel bleef het feit dat ZSV erg stevig de duels zocht wat toch een aantal pijntjes opleverde.
Gelukkig floot de scheidsrechter op tijd voor de rust zodat we een kwartier hadden om onze wonden te likken en de tachtiek voor de 2de helft af konden spreken.

Eigenlijk was het systeem wel duidelijk 1:4:3:2 maar er werd gehammerd op niet te ver inzakken, fel in de duels, in bal bezit blijven voetballen en met z'n allen keihard werken.
Maarten gaf aan niet verder te kunnen daarom werd Lucas ingebracht en schoof Sven door naar het middenveld.
Zoals verwacht begon ZSV zeer fel aan de 2de helft en probeerde ons bij onze 16 gelijk onder druk te zetten maar dit leverde niet al te veel gevaar op en  wanneer er gevaar dreigde stond Dion er!
Eigenlijk zoals afgelopen maandag konden wij vanuit de omschakeling voor meer gevaar zorgen en was Soufian een plaag voor de verdediging van ZSV.
In de 63ste minuut kwam ZSV eigenlijk uit het niets op de 1-3 voor hun het sein om door te pakken en voor ons om er nog een schepje boven op te doen.
Tiamo kwam voor Judson dus een verse kracht van voren en onder aanvoering van David en Sven gingen we brutaler spelen, de bal goed laten rond gaan. Sven was het uiteindelijk die aan het einde van zo'n aanval stond en in de 75 ste minuut de 1-4 op het scorenbord zette. Dit was tevens de terechte genade klap, ZSV legde zich erbij neer dat de 3 punten mee zouden gaan naar Vlissingen.
Het slot accoord was voor Soufian en Tiamo, de eerste werd aan de rechterkant aangespeeld en ging 1 man voorbij en zag de 2de vrij voor de goal staan en speelde de bal waardoor Tiamo die een bewogen week afsloot met een doelpunt en de eindstand op 1-5 bepaalde.

Na het laatste fluitsignaal stapten we moe maar voldaan van het veld en konden we terug kijken op een mooie voetbal week. We hebben laten zien dat we met meerdere spelopvattingen een tegenstander kunnen bestrijden, dat er spelers op andere posities, dan hun geliefde positie goed uit de verf kunnen komen en dat we ook met 10 tegen 11 dominant kunnen zijn. Laten we dit alles meenemen naar onze volgende wedstrijd tegen Arnemuiden 019, de laatste poule wedstrijd voor de beker.
Om de volgende ronde te bereiken moeten we winnen maar ook met veel doelpunten verschil maar blijven we afhankelijk van het resultaat van de andere wedstrijd in onze poule.

 

5 november 2016: JVOZ O19-1 - OJC Rosmalen O19-1 3-5

De koploper op bezoek.

Vandaag de volgende wedstrijd op het programma in onze inhaal race en wel tegen de kopeloper OJC Rosmalen.
Gelijk een goede krachtmeting om te kijken hoe we ervoor staan. Op het laatste moment moest er nog even gepuzzeld worden over de opstelling, dit door een late ziek melding van Lucas. We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:

 

                        Dion
Samarony, Axel, Jiri, Guilherme
               David, Sven
                  Maarten
     Judson, Bruno, Soufian

 

De wissels: Ismael, Drazic, Tiamo

 

Gelijk van de aftrap lieten we zien want onze intenties waren deze middag, de tegenstander gelijk onder druk zetten en laten merken dat er niet veel te halen zou zijn.
Binnen 1 minuut hadden we de eerste kans gecreeerd maar helaas werd deze niet afgemaakt. In de 5de minuut begon werd via Axel, David in gespeeld en die gaf een mooie steekbal op Soufian en die twijfelde niet en schoot de 1-0 op het score bord. Dit was voor ojc een teken om er nog een schepje boven op te doen en zij gingen ons hoog vast te zetten om op de wijze ons aanvals spel te ontregelen. Dit had resultaat want 4 minuten later scoorde ze gelijkmaker. De periode hierna ging gelijk op, al werd er veel met de lange bal gespeeld. Tot de 22ste minuut, Jiri schoot de bal uit om even behandeld te worden, de ingooi hield OJC in eigen bezit en vandaar uit werd de 1-2 gescoord. Het duurde even voor dat we ons her pakte. Dion moest een paar keer ver zijn goal uitkomen om erger te voorkomen. Het zat ons ook niet mee, vrije trap van Maarten op de lat, na een mooie
solo van Soufian was de afronding onzuiver, een schot van Sven net over. Maar vlak voor tijd werd er een goede aanval opgezet, Soufian maakt een schitterende actie en kon Bruno bedienen die de bal in het netje kon prikken. 2-2 de ruststand.


In de rust werd er geevalueerd en afspraken gemaakt voor de 2de helft. We zouden weer fel beginnen en ook de voetballende oplossingen zoeken. Dit werd ook gedaan en in de 49ste minuut werd uit een corner van Maarten door Axel heerlijk de 3-2 binnen gekopt. Hier wilden we het niet bij laten want met geduld en goed positie spel creerde we nog meerdere kansen. Het verdedigend werk werd ook niet vergeten al kosten het soms wat moeite. In één van onze aanvallen werd Judson door Samarony weg gestuurd, na
zijn zeer goede eerste aanname lag de weg open om voor de 4-2 te gaan, hij kruiste nog prima voor zijn tegenstander om vervolgens de bal iets te ver van zijn voeten te laten springen dus de keeper kon onderscheppen. In een van de volgende omschakel momenten na bal verlies sloeg voor ons het noodlot toe, OJC scoorde de 3-3. Helaas voor ons gaven we in de volgende 5 minuten de wedstrijd helemaal uithanden want ze liepen uit naar 3-5. Met nog een kwartier te spelen gingen we alles of niets spelen en Tiamo werd als extra spits erbij gezet. Dit leverde nog een paar goede mogelijkheden opmaar iedere keer wilde de bal er net niet in.
Conclusie: de koploper gaat met 3 punten naar Rosmalen terug.


Waren wij minder, NEE. Wij hebben goed tegenstand geboden, met bij vlagen goed verzorgd voetbal en als de 4-2 gescoord zou zijn dan.....
Mentaal moeten we hier ook weer sterker van worden en wanneer je niet op je vaste positie staat maar een andere moet invullen en je doet dat met volle overgave dan ben je ook van grote waarde voor je team (Samarony mijn complimenten)

 

Volgende week in Deurne bij ZSV gaan we weer voor de volle 3 punten om aansluiting te blijven houden met de top.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser

29 oktober 2016: JVOZ O19-1 - UDI'19/Beter bed O19-1 9-2

Aanhaken of voorlopig afvallen

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 4 op het programma. Om in de buurt van de bovenste te blijven was er maar 1 ding dat moest gebeuren en dat was winnen. Met een bijna geheel fitte selectie hadden de trainers genoeg uitzoek om een sterke opstelling neer te zetten en kon er ook gekeken worden hoe de vorm was, hoe er getraind was en daardoor kwam de keuze op de volgende 11:

Dion
Lucas, Jiri, Axel, Cores
David, Sven
Maarten
Guilhermo, Bruno, Samarony

Wissels: Soufian, Judson, Ismael, Drazic en Tiamo

We begonnen gelijk fanatiek aan de wedstrijd en lieten de tegenstander zien dat het voor hen een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Dit resulteerde gelijk in een aantal kleine kansjes en duurde het maar tot de 6 minuut dat Bruno na een goed opgezette aanval via Maarten alleen voor de keeper werd gezet en de 1-0 scoorde. Dat Bruno het op zijn heupen had werden de volgende 12 minuten duidelijk want gevoed door zeer goed samenspel scoorde hij op aangeven van Sven en van Guilhermo de 2-0 en 3-0.
Deze fase stond het erg goed en werd er in verdedigend opzicht niets weggeven. Aanvallend maakte we de juiste keuzes en lieten we goed de bal het werk doen waardoor we iedere keer gevaarlijk voor de goal van de tegenstander kwamen. Vervolgens namen we wat gas terug en lieten we Udi terug in de wedstrijd komen.
Maar door goed verdedigend werk werden er toch weinig kansen weg gegeven. De laatste fase van de eerste helft pakten we de draad weer op en in de 41ste minuut was het Guilhermo op aangeven van Maarten die de 4-0 scoorde en 2 minuten later scoorde Maarten zelf de 5-0. Dit was dan ook de ruststand.

In dit kwartiertje werd natuurlijk na gepraat over het goede spel maar werd er ook gewaarschuwd voor ondrschatting en werd er afgesproken dat we net zo fel zouden starten als de eerste helft. Soufian kwam er in voor de licht geblesseerde Cores. Helaas speelden we de eerste 8 minuten van de 2de helft de minste van de hele wedstrijd en door 2 corners waarbij er niet goed verdedigt en gedekt werd kwam Udi terug tot 5-2. Er jammer voor Dion omdat het voor een keeper ook wel eens lekker is om de 0 vast te houden.
Gelukkig pakten we de draad weer goed op en gingen weer verzorgd voetballen. De verdedigers stonden hun mannetje weer, het middenveld zorgde voor een gode aanvoer naar de spitsen en de aanvallers waren weer scherp voor de goal. Guilhermo zorgde op aangeven van Maarten op een schitterende wijze, hard schot in de kruising, voor 6-2. Judson, die ingebracht werd voor Guilhermo zorgde bij zijn eerste bal contact voor 7-2. En weer Bruno met zijn 4de goal van de dag zette de 8-2 op het scoren bord.
Ondertussen hadden Ismael en Drazic ook hun opwachting in het winnende team gemaakt. Zij vervingen Samarony en Lucas. Onze laatste goal werd in de laatste minuut gemaakt door de goed opkomende Axel en kon na goed voorbereidend werk van Judson de eindstand op het score bord zetten 9-2.

Een goede wedstrijd met mooie aanvallen en zeer goed samenspel leverde 3 punten op en een 5de plaats op de ranglijst. Dit geeft vertrouwen voor onze volgende thuiswedsrrijd tegen de koploper OJC Rosmalen. Maar eerst zullen we weer een goede trainingsweek moeten neer zetten want 1 zwaluw maakt.....
Tot volgende week langs de lijn.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser.

22 oktober 2016: MZC'11 O19-1 - JVOZ O19-1 1-4

Wat een wedstrijd voor vertrouwen moest worden werd een wedstrijd om snel te vergeten.

De komende 2 competitie wedstrijden moeten we tegen ploegen uit de top 3 en om daar goed tegen te starten met veel zelf vertrouwen moesten we eerst aantreden tegen MZC o19. Met een bijna volledige selectie en aanvulling van Collin en JP van O17 konden we onze 2de bekerwedstrijd aanvangen.
Vooraf werd er een korte wedstrijd bespreking gehouden en werd de aandacht gericht op geconcentreerd, gedreven en vooral veel voetballen.

We begonnen met de volgende 11:
           Dion
Jiri, JP, Collin, Drazic
        David, Axel
            Sven
Judson, Maarten, Samaroy

 

Op de bank: Guilhermo, Lucas, Bruna, Soufian en Ismael

Zoals verwacht waren wij de ploeg die het spelletje moest maken , MZC zakte tot ver op hun eigen helft terug en probeerde via de omschakeling in de counter hun links voor te bedienen maar deze werd helemaal uit de wedstrijd gespeeld door Jiri. Wij speelden in een te laag tempo en liepen te veel met de bal. Wanneer we de bal een keer wel snel rond lieten gaan dan werd het ook gelijk erg
gevaarlijk.
Samarony alleen voor de keeper na een mooi aanval, vrije trap op de lat, een keurige aanval via links met een goede voorzet maar de intikker door Maarten net aan de verkeerde kant van de paal en zo waren er nog wel meer kansen die niet benut werden.Tot de 25ste minuut toen na een vloeiende aanval via Sven, Samarony werd weg gestuurd en die perfect David bediende, de laatste twijfelde niet en schoot de 0-1 op het scorebord. Eigenlijk dachten we langs de kant nu gaat het lopen, nu weten we hoe we MZC kunnen verslaan maar helaas bij rust was het nog steeds 0-1.

Tijdens het praatje in de rust werd de nadruk gelegd op een hogere balsnelheid,meer beweging zonder bal en MZC niet het gevoel geven terug te kunnen komen in de wedstrijd.
Helaas was dit niet helemaal doorgedrongen tot de mannen want het leek wel of het tempo meer omlaag ging en er sneller de lange bal gespeeld werd. Waarschijnlijk was dit omdat er juist te weinig beweging zonder bal was. Daarom hopen dat de wissels gretig en gedreven waren om het tegendeel van de trainer te bewijzen.
Bruno kwam voor Axel en ging in de punt van de aanval spelen, Lucas kwam voor Jiri die toch te veel last had van het feit dat zijn tegenstander op zijn borstkas ging staan, Guilhermo verving Judson en Soufian loste Samarony af in de voorhoede.
Het gewenste resultaat leek bereikt te worden want Guilhermo scoorde behendig op aangeven van Bruno de 0-2. Toen dachten we dat we er al waren maar MZC deed er een schepje boven op en doordat we steeds sneller de bal verloren op het middenveld kwam MZC er een paar keer gevaarlijk uit, gelukkig voor ons stond Dion er nog en werd er na een corner met kunst en vlieg werk een bal van af de lijn gehaald. Toch was het dat MZC de spanning terug kon brengen in de wedstrijd 1-2 en met nog 15 minuten op de klok ging MZC nog meer strijd geven om er een gelijk spel uit te halen.
Gelukkig waren wij iets beter bij de les en gaven niet veel kansen meer weg terwijl aan de andere kant er genoeg werden gemist. Het duurde tot de 90ste minuut dat Maarten na een voorzet van Guilhermo de wedstrijd op slot deed 1-3. In de 93ste minuut vegrote we de voorsprong nog naar 1-4 wat ook de eindstand werd. Doelpunt door Bruno.
Eind november wordt de laatste bekerwedstrijd in Arnemuiden tegen de plaatselijk o19 gespeeld en na die wedstrijd zullen we weten of we door zijn.

Tja nu we geen zelfvertrouwen op hebben gedaan in deze wedstrijd zullen we komende week weer volop aan de bak moeten op de training om er volgende week in onze thuiswedstrijd tegen UDI'19/Beter bed o19 ervoor
te zorgen dat we aansluiting houden met de bovenste teams.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser 

18 oktober 2016: VCK O23 - JVOZ O19-1 2-10

JVOZ U19 met duidelijke cijfers voorbij VCK U23

Op een winderige herfstavond speelden we in en tegen Koudekerke tegen het U23 team. Voor onze spelers Sven, Cores en Dion zat er een speciaal tintje aan omdat zij tot voor dit seizoen speelden voor VCK. Nu stonden ze tegenover een deel van het team waar ze vorig jaar deel van uitmaakten. Ons team werd vandaag aangevuld met JP uit het U17-1 team en Quincy uit het U17-2 team, zodat we beschikten over voldoende wissels.

 We begonnen als volgt:
Doel: Dion
Achter: Lucas, JP, Jiri en Drazic
Midden: Sven, David en Maarten
Voor: Quincy, Judson en Sama

Wissels: Cores, Guilherme, Souf, Bruno en Issy.

In de 1e helft waren we wat zoekende en speelden we niet ons beste voetbal. We kozen te snel voor een diepe bal, hetgeen met de harde wind en het snelle kunstgrasveld vaak niet de beste oplossing was. Ondanks dat we de wedstrijd in de 1e helft domineerden, werd de rust met een 2-2 stand bereikt. VCK benutte de schaarse kansen die hen tot 2 keer toe op voorsprong bracht. Ons 2e doelpunt was van grote klasse met veel snelheid in handelen en positiespel. In de rust werden een aantal wissels doorgevoerd en kwamen Cores, Guilherme, Souf en Bruno in het veld. De 2e helft was een stuk beter dan de 1e helft en met goed combinatievoetbal en snelle aanvallen werd het krachtsverschil al snel in doelpunten uitgedrukt. Bij een 2-8 stand en nog 8 minuten te spelen werd Jimmy gevraagd wat hij zou trakteren als de 10 gehaald zou worden. Toen hij aan mij de Koudekerkse specialiteit vroeg, vertelde ik hem dat dat de Wok van Walcheren was. Hij stelde toen voor dat als we de 10 zouden halen dit de traktatie zou zijn. Waar een aantal spelers de laatste minuten eerst rustig uit wilden spelen, werden deze, nadat ze door de wissels werden toegeroepen wat de bonus van Jimmy was, nog een keer extra actief om nog te gaan scoren en ja na het 10e doelpunt vond de scheids van vanavond het genoeg. Dus Jimmy.....

15 oktober 2016: RKDVC O19-1 - JVOZ O19-1 1-0

U19, waarom het vandaag niet lukte

Met een kleine selectie spelers gaan we vandaag naar Drunen voor de uitwedstrijd tegen RKDVC, die 1 plaats onder ons staat. We zijn vanwege verschillende redenen met een kleine groep hetgeen ook eerder in de week tijdens de trainingen al was. We zouden graag eens een keer met een complete groep aan een wedstrijd beginnen, maar dat is ons dit seizoen nog niet gelukt.

Harro, de trainer, heeft de volgende opstelling bedacht:

 

Doel:                                    Dion
Verdediging:          Lucas, Axel, Sven en Jiri
Midden:           David, Guilherme en Maarten
Voor:                 Judson, Bruno en Drazic.

Wissels waar we heel voorzichtig mee zijn na blessures: Sama en Issy

De wedstrijd begint en we proberen ons combinatievoetbal te spelen. Echter onze combinaties stokken vaak al veel eerder dan we gewend zijn, waardoor het spel zich voornamelijk afspeelt zo'n 30 meter van beide doelen vandaan. Waar wij nog de voetballende intenties trachten te vinden, is onze tegenstander vooral gefocust op het geen tegendoelpunten krijgen, al worden ze ook door onze jongens vaak daar gehouden. Grote kansen ontstaan er niet, wel behoorlijk wat vrije trapsituaties, waarbij ons vizier helaas niet scherp staat of er wordt gekozen voor een geplaatste bal, terwijl een streep op doel wellicht een beter alternatief zou zijn. Door een te ondoordachte, nonchalante terugspeelbal van bijna het middenveld van een van onze voorhoedespelers krijgt RKDVC zomaar een doelpunt cadeau. Herhaaldelijk wordt er vanuit de trainers op gewezen dat je een bal die je ingespeeld krijgt, A: goed moet afschermen en B: jezelf zo moet opstellen dat je open staat en meerdere keuzes kan maken als je de bal hebt gekregen. Het doelpunt blijkt een erg zure van vanmiddag, want RKDVC komt in het geheel niet gevaarlijk voor ons doel, behalve wat hoge ballen in de pot, die we goed uit de lucht verdedigen en een 1-op-1-situatie met Dion, die door Frits afgevlagd wordt voor buitenspel. We krijgen na het doelpunt overigens wel kansen op de gelijkmaker en voorsprong, maar voor de rust schiet Bruno hard over het doel. In de 2e helft is het eenrichtingsverkeer richting het doel van RKDVC nog groter en voeren we de druk op. We spelen ondertussen met Sama voorin erbij en daardoor met 4 spitsen in een 1-3-3-4-opstelling. RKDVO komt niet aan voetballen toe en heeft haar handen en vooral voeten nodig om ons tegen te houden. In veel situaties ziet de scheids een overtreding die hij dan ook nog eens met kaart bestraft (de wedstrijd werd ontsiert door 6 gele kaarten voor spelers van RKDVC, rood voor de assistent scheidsrechter van RKDVC en geel voor Axel, waardoor het lijkt alsof het een ordinaire schoppartij was, wat het niet het geval was. Zo onnodig).
We krijgen een paar kansen op de score. Kort na de rust, vanuit een actie buitenom van Judson (zo hoort het) die een voorzet op weer Bruno aflevert maar over kopt, één van de vrije trappen van Maarten die maar net naast gaat en een afgeslagen corner die vervolgens door Guilherme over wordt geschoten. In een lang slotoffensief proberen we van alles om te scoren, wat zoo verdiend zou zijn geweest, maar de bal gaat er niet in. In een ultieme poging waarbij we met alle spelers in hun 16 staan bij een van de vele corners die we krijgen krijgen we nog ene kans om te scoren, maar de bal wordt over gekopt. Daarna vindt de scheids het genoeg. RKDVC wint niet van ons. We verliezen vandaag van onszelf!!
Helaas hebben we vandaag te veel spelers die niet hebben gebracht wat ze kunnen brengen en dat breekt ons op, want de andere jongens die wel hun goede niveau haalden, kunnen het niet alleen.
Ik hoop dat het een goede les is voor de volgende wedstrijd en dat we allen gretig en weer met veel plezier en inzet de volgende tegenstander gaan aanpakken. Maar dan zal er ook de komende week weer fanatiek getraind moeten worden en geluisterd moeten worden naar de aanwijzingen en tactiek.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Arthur Aerssens

 

8 oktober 2016: JVOZ O19-1 - RKVVO O19-1 5-2

U19 pakt weer de volle winst

Het is zaterdag 8 oktober, een late herfstzon maakt zich meester van het sportpark waar we vandaag op gewoon "ouderwets" gras spelen tegen RKVVO. Laat ook omdat het al 25 minuten later dan de geplande aftraptijd is als we gaan beginnen.

We spelen in de volgende formatie:
Doel: Dion
Verdediging: Lucas, Jiri, Axel en Cores
Middenveld: David, Seven en Maarten
Voor: Sama, Bruno en Guilherme

Wissels: Drazic en Judson
Op de bank aandachtig kijkend: Issy

De aftrap start met de actie van de KNVB dat geaardheid in de sport "geen bal uitmaakt" Hierdoor trappen we af met een bal in regenboogkleuren. Daarna beginnen we aan de wedstrijd.

Het hobbelige veld is er de oorzaak van dat we al snel op achterstand gekomen als achterin een bal door het midden naar Dion wordt gespeeld en de bal over zijn voet hobbelt bij een tegenstander. De spelers peppen elkaar op door te roepen dat we dit wel even gaan rechtzetten. We zetten met goed positiespel de tegenstander goed onder druk en hebben veel balbezit. Uit een goede crosspass van Cores, krijgt Bruno na 8 minuten de gelegenheid om te scoren, alleen zijn controle op de borst is net niet optimaal zodat de keeper deze goede actie kan pareren. We blijven RKVVO onder druk houden en verdedigen sterk op de bal.
In de 19e minuut verovert Sven de bal en kan Guilherme de diepte in sturen. In een combinatie met Bruno krijgt hij de bal terug in de 16 en met een snelle voetbeweging stelt hij wederom Bruno in staat om de bal achter de uitlopende keeper te schieten. De achterstand is zo weer hersteld.
Het opgekomen publiek ziet vervolgens knappe en snelle aanvallen van onze jongens en verdedigend zorgen we ervoor dat de tegenstander niet bij ons doel komt. Uit een van deze fraaie aanvallen krijgt weer Bruno een goede kans om te scoren, maar zijn inzet na weer een knap passje van Sven schiet hij op de keeper. Het is duidelijk dat RKVVO veel moeite heeft met onze bewegende spelers, zoals onze buitenspelers Guilherme en Sama en de steeds van positie wisselende Maarten, David en Sven. Ondanks de vele mooie aanvallen blijven doelpunten uit tot de 35e minuut. Als ons Middenveld wederom met veel druk de bal verovert kan Sven met links de bal over de verdediging liften tot links voor waar Guilherme met een paar Braziliaanse sambabewegingen 2 man op de achterlijn uitspeelt en vervolgens de bal in de korte hoek krult. 2-1. In deze fase van de wedstrijd spelen we erg goed voetbal en laten RKVVO niet in het spel. In de 40e minuut krult Cores een vrije trap op het hoofd van de actief spelende Bruno. Zijn harde kopbal komt helaas in de handen van de keeper. Dat onze verdediging ook goed bezig is blijkt niet alleen uit het feit dat we weinig weg geven, alleen een tweetal vrije trappen die goed onschadelijk gemaakt worden, maar ook doordat we na goed verdedigend werk te hebben geleverd ook meteen vooruit denken. Uit een fraaie pass van centrumverdediger Jiri over alle spelers heen, kan Bruno met zijn snelheid alleen op de keeper af. In de 16 wordt hij nog wel door een tegenstander bijna neergehaald, maar Bruno blijft sterk op zijn benen en kan de 3-1 binnenschuiven. Het is voor de rust nog niet gedaan als nu onze verdediger Cores attent met een aanval mee doet en langs de zijlijn de diepte in snelt. Een verdediger van RKVVO kan niets anders doen om Cores te stoppen dan hem neerleggen en uit de toegekende penalty is het Maarten die de 4-1 scoort.

Voor ons had de gehele wedstrijd wel achter elkaar door mogen gaan want na de rust is het spel toch weer wat minder. RKVVO komt op 4-2 als uit een corner Dion de bal eerst nog kan keren, maar we vervolgens te weinig druk zetten op de 2e bal en zij alsnog de bal van dichtbij kunnen binnenschieten. Met Judson er in voor Bruno en even later Drazic voor de weer in de competitie minutenmakende Sama (terugkerend na een pijnlijke blessure) zetten we aan voor een half uur waar we verder niks meer willen weggeven en de score willen uitbouwen. Het is jammer dat met name in de 2e helft de scheids vele overtredinkjes ziet en die bestraft met vrije trappen en met een kaartenfestival waar hij andere situaties waarin nagetrapt wordt en waar tikjes worden uitgedeeld over het hoofd ziet en dat hij tot 2x toe een penaltysituatie wegwuift. Daardoor is het mooie van de wedstrijd er wel af. We belonen echter onze aanvallende ambities gelukkig nog wel een keer als de man van de assists vandaag Sven de bal diep stuurt waar de op sprintsnelheid lopende Judson zich vrij maakt en alleen voor de keeper de bal beheerst binnen schiet. 5-2. In de resterende minuten blijven we verdedigend fier overeind (waar Axel en Jiri hun lastige en handtastelijke spits voetballend de baas zijn en waar Lucas en Cores de buitenkanten krachtig met hun ranke lijven afschermen) Zo loodsen we de 3 punten binnen en is de 3e overwinning op rij een feit.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Artur Aerssens.

 

1 oktober 2016: Mierloo Hout O19-1 - JVOZ O19-1 1-3

U19 wint ook in Helmond

Met een gehavend team zijn we vandaag naar Helmond geweest om tegen de plaatselijk U19-1 van Mierlo-Hout te spelen. Gehavend, omdat we Tiamo na een ongelukkige botsing op de training een aantal weken kwijt zijn met een fractuur aan zijn voet, Issy, eveneens met een blessure niet kan spelen, Soufian die op een trouwerij aanwezig is en met Sama op de terugweg na een blessure.
We hebben 12 fitte (nagenoeg) spelers tot onze beschikking.

We beginnen als volgt:
                                         Doel: Dion

 
      Lucas                      Axel               Jiri                     Cores


                 David                                         Sven

                                        Maarten

                 Judson                                        Guilherme
                                         Bruno

Wissels: Drazic en Sama

Onder toeziend oog van een paar trouwe, meegereisde supporters van JVOZ en een schare supporters van Mierlo-Hout beginnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. Onze organisatie achterin staat goed en er wordt aan Mierlo-Hout geen gelegenheid gegeven om aan te vallen. Ook in aanvallend opzicht zijn we de meerdere van Mierlo-Hout. Met goed positiespel houden we hen aardig onder druk. Dat moet zich een keer gaan vertalen in doelpunten. In de 12e minuut is het zover. Een aanval van ons wordt tot corner verwerkt waar Maarten zich achter de bal zet. Zijn trap komt bij de 2e paal waar Bruno sterk zijn kopduel wint en de bal terug kopt tot de 11-meterstip waar Guilherme staat, de bal kan controleren en laag kan binnen schieten. 0-1.
We werken hard voor elkaar om Mierlo-Hout niet in het spel te laten komen en in balbezit spelen we de bal rond waar nodig en als het kan combineren we door de linies. In de 21e minuut, na een aanval over links via Sven en Cores, speelt de laatste Guilherme aan achter de rechtsback langs. Guilherme neemt de bal keurig mee en wil de 1-2 aangaan met Bruno. Op het moment dat hij de bal terug ontvangt wordt Guilherme neergelegd en wijst de scheidsrechter naar de stip. Maarten verzilvert dit buitenkansje met een lage harde schuiver in de hoek, 0-2. Mierlo-Hout komt op dat moment niet verder dan een buitenspeldoelpunt die terecht wordt afgekeurd.

Naast ons combinatievoetbal hebben we ook 2 centrale verdedigers met een goede trap. Jiri kan op linksachter de bal met een lange crosspass de oprukkende Maarten bereiken, die op de achterlijn zijn tegenstander te kijk zet en een lage strakke voorzet aflevert op de mee doorgelopen Sven. Sven kan de bal hard tegen de touwen schieten 0-3. We bieden onze meegereisde supporters veel kijkplezier en dat plezier zien we ook in het veld.
We krijgen nog goede kansen op een grotere voorsprong doordat we de inzet en het samenspel kunnen blijven voortzetten. Nu is het David die vol druk zet op de tegenstander met de bal. Deze speler is even de weg kwijt en speelt de bal blind naar achter terug waar Bruno deze weg had afgeschermd. Hierdoor kan Bruno met de bal alleen op de keeper af. Helaas is de afronding niet goed en kokt Bruno niet tot scoren. De rebound wordt door Maarten in de handen van de keeper geschoten.
Het is de 43e minuut als uit een schoolvoorbeeld van goed rondspelen achterin met Axel en Jiri, Jiri de bal kan meegeven aan de opkomende Cores. Cores snelt met de bal aan de voet naar de achterlijn, waar zijn tegenstander zonder de bal niet bij hem kan komen en levert een prachtig afgemeten voorzet af. Bruno al in balans hangend in de lucht komt tot een harde kopbal. De keeper staat een doelpunt in de weg, maar dit was weer een knap staaltje van ons aanvallend kunne. Met een 0-3 gaan we de rust in.

De 2e helft is een helft die van onze kant een stuk minder is. We krijgen echter nog wel een paar goede kansen op een hogere score. In de 48e minuut krijgen we een ingooi net voor de cornervlag. Sven gooit de bal op Bruno die op de achterlijn zijn tegenstander voorbij gaat en vervolgens wordt neergelegd. Uit de vrije trap van Maarten kopt Bruno, die telkens de baas in de lucht is de bal net niet binnen de palen.
Mierlo-Hout komt met extra power en gewicht wat meer in de wedstrijd en krijgt zijn 1e kans na 56 minuten spelen. Op links voor hen, rechts voor ons, worden we gepasseerd en kan de linksbuiten een bal breed leggen. De ingelopen spits schiet de bal laag in de linkerhoek, maar Dion is attent en pakt de bal klemvast. Na een uur spelen krijgen we een vrije trap op zo'n 25 meter van het vijandige doel. De bal van Maarten wordt tot corner verwerkt en wederom uit een corner van Maarten is het Bruno die zijn hoofd tegen de bal kan zetten. Maar ook hier heeft hij het geluk niet aan zijn zijde en kopt hij net naast. We komen vanaf dat moment wat onder druk te staan, doordat we met teveel man achteruit lopen en de veldbezetting bijna 2 linies wordt met onze middenveldspelers tussen onze verdedigers. Daardoor kunnen we de bal niet goed in de ploeg houden. Ondanks de druk komt Mierlo-Hout op dat moment niet tot in onze 16, maar het goede spel van de 1e helft is er niet meer. Toch kunnen we als we wat attenter zouden zijn voorin Mierlo-Hout meer pijn doen in de vorm van doelpunten. Zo heeft Dion in de 65e minuut een verre uittrap die tot over de verdediging, net voor de achterlijn aan de andere zijde komt. Als we (in dit geval Guilherme) meteen was gaan lopen had hij meteen oog in oog met de keeper gestaan. Nu kan er nog een verdediger redding brengen door de bal over de zijlijn te schieten. Uit de ingooi legt Bruno de bal keurig terug op rand 16 waar Sven met een kanonskogel de bal op de lat laat terug ketsen. We brengen Drazic voor Guilherme. Drazic kan met zijn werkijver het team bijstaan en brengt daardoor weer wat extra energie.
Even later helpen we Mierlo-Hout als we vanuit achteruit de bal in de voeten schuiven van een tegenstander die vervolgens onze 16 binnen kan lopen en de 1-3 kan scoren. Dit geeft hen nog meer moed om aan te gaan vallen en is het voor onze jongens alle zeilen bij zetten, de laatste 20 minuten, om deze voorsprong over de streep te trekken. Dat lukt met veel inzet, wat kleine overtredingen en elkaar helpen in het veld. Ook dit soort situaties moeten we het hoofd bieden. Ondanks dat we fysiek de mindere zijn dan de tegenstander brengen we het tot een goed einde en nemen ook hier de 3 punten mee. We hebben met z'n allen, niemand uitgezonderd, deze overwinning behaald.

O19-1 1

O19-1 2 

O19-1 3 

O19-1 4 

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Arthus Aerssens

 

24 september 2016: SV Meerssen 019-1 - JVOZ 019-1 4-10


U19 in doelpuntrijk duel naar winst

We spelen vandaag in Meerssen, wat tegen Maastricht aan ligt, tegen de plaatselijks SV. Door wegomleidingen, een geschaarde vrachtwagen en een moeilijk vindbaar sportterrein arriveren de auto's en bus met spelers op heel uiteenlopende tijden en soms aan de late kant.

We starten met de volgende 11 spelers:
Doel: Dion
Verdediging: Issy, Jiri, Axel en Cores
Middenveld: Sven, David en Maarten
Voor: Drazic, Soufian en Tiamo.
Wissels: Bruno, Lucas, Guilherme en Judson.
Supporterende geblesseerde speler: Sama.

We betreden het net aangelegde kunstgrasveld wat nogal als een hoogpolig tapijt aanvoelt en vol ligt met rubberkorrels. Tijdens de warming up hebben we aan dit veld kunnen wennen en we schieten dan ook als een raket uit de startblokken. Meerssen mag aftrappen en we zetten meteen volop druk en via Sven veroveren we de bal. Sven speelt Soufian vrij en na amper 11 seconden ligt de bal al in het netje. Een flitsstart en volgens ingewijden ook het snelste doelpunt van JVOZ (en dat na aftrappen van de tegenstander).
Die snelle score is een lekker begin, maar net als voor Meerssen geldt ook voor ons dat de wedstrijd dan pas begint en dat we dan pas aan de organisatie kunnen werken. We zijn in die 1e fase wat slordig en geven op diverse posities in het veld te weinig druk op de bal en veroorzaken onnodig wat overtredingen die tot standaardsituaties voor ons doel leiden. Het is dan zaak om voetballend te denken en positioneel en organisatorisch de gemaakte afspraken op te volgen. De vrije trappen van Meerssen leveren overigens geen echt doelgevaar op. In de 10e minuut krijgen we via een goede actie van David die Soufian vrij zet de kans op een 2e doelpunt, maar zijn schot raast over. Aanvallend gaat het allemaal erg vlotjes en denken we aan scoren terwijl het ook zaak is om achterin de boel dicht te houden. Als we dan op rechtsachter de directe tegenstander gewoon vrij laten in de 16 is het onnodig dat we een tegentreffer tegen krijgen. Dit is een weggegeven doelpunt. We kunnen opnieuw beginnen. Zoals gezegd zijn we aanvallend erg sterk en wederom via Soufian is er een gevaarlijke actie die door Meerssen alleen gestopt kan worden met een overtreding. Maarten zet zich achter de bal en met een laag diagonaal schot scoort hij de 1-2.
Zo'n 2 minuten later, we naderen de 20e minuut, is het Sven die slalommend een paar man passeert. De bal komt vervolgens bij Soufian die Tiamo de 1-3 laat scoren. Deze minuten spelen we aanvallend erg sterk en nog eens 2 minuten later is het Tiamo op links die met een hoge voorzet over alle verdedigers heen de bal voor de voeten van Drazic schiet, waarna Drazic zijn voet de bal tegendraads het net laat vinden. Het is dan al 1-4. Het gaat aanvallend erg makkelijk en daardoor willen meer spelers aanvallend mee doen en zijn we niet zo geconcentreerd in de organisatie. Hierdoor brengen we onze verdedigers toch wat onnodig in de problemen en ontstaat er een penaltysituatie tegen ons. In dit 1-tegen-1-gevecht tussen de aanvoerder van Meerssen en Dion is de laatste de winnaar als hij de bal uit de linkerbenedenhoek wegtikt en de rebound ook pareert. Het blijft 1-4.
Het is nog 2 minuten spelen tot de rust als Tiamo, dit keer op rechts wordt neergelegd op de punt van de 16. Cores gaat achter de bal staan en krult de bal in de verre kruising. Helaas komt in de laatste minuut de 2e van Meerssen op het scorebord, als we niet vol op de bal verdedigen en een speler vrij gespeeld wordt.

In de rust spreken we nog eens af dat we vanuit de organisatie moeten voetballen en dat het spel dan vanzelf nog beter wordt en de doelpunten niet uit kunnen blijven. De late tegentreffer geeft Meerssen echter ook het idee dat ze nog mee doen in de wedstrijd. Zij komen wat feller uit de startblokken van de 2e helft en scoren uit een corner. Even later moet Dion nog een treffer voorkomen als er weer een speler 1-op-1 met hem komt te staan. Dion kan de inzet keren en de rebound wordt door de attent doorgelopen Axel uit de doelmond weggewerkt. We wisselen vervolgens 3 spelers en met de verse krachten Bruno, Judson en Lucas komt er weer nieuw elan in het team. We zien meteen dat de fitheid van onze jongens tegenover de spelers van Meerssen zal gaan uitbetalen. Uit een uittrap van Dion, die Maarten met één directe pass doorzendt in de diepte loopt Judson zijn tegenstander eruit en scoort beheerst de 3-6. Ook Bruno is kort daarna doeltreffend als een aanval over links, opgezet door Sven die de bal langs de lijn naar de ongrijpbare Soufian speelt. Soufian houdt het overzicht en speelt in de 16 de bal in de voeten van Bruno die uit de draai de bal in de verre hoek schiet. 3-7. Een actie die we hier graag vermelden maar die ik ook graag had besloten met het roepen dat we weer gescoord hadden was een vrije trap die we kregen op zo'n 30 meter van het doel. Maarten zet zich achter de bal en poeiert de bal die alle kanten op zwabbert op de bovenkant van de kruising.
Meerssen krijgt nog een 4e doelpunt als uit een vrije trapsituatie we de bal zelf achter Dion koppen. Nu vonden we de spelers van Meerssen wel aardige gasten over het algemeen, maar helpen hoeven we ze niet hoor ;-)

Aan de andere kant volgen de aanvallen elkaar vlot op en had de score nog veel hoger kunnen oplopen. Maar het is nog niet gedaan. Als een actie van Soufian die weer zijn tegenstanders dolde dreigt te stranden in schoonheid is het Guilherme die de bal oppikte en met een 1-2tje met Bruno vrij voor de keeper komt en de 4-8 scoort. De vele netniet kansen die we krijgen zijn teveel om allemaal te benoemen, maar het is voor elke toeschouwer en aandachtige kijker genieten van het spel van onze jongens. We komen op 4-9 als Sven alleen op de keeper af kan gaan. Hij moet deze kans omzetten in een doelpunt, maar zijn inzet is net te frivool. Gelukkig is Judson er als de kippen bij om de bal binnen te houden en Guilherme aan te spelen. En met overzicht en een geplaatste bal aan de binnenkant van het zijnetje schiet hij binnen. Het slotakkoord en de dubbele cijfers op het scorebord komt van de voet van Bruno. Na een doorloopactie in combinatie met Maarten scoort hij ons 10e doelpunt van de middag.
Als de scheids affluit is de wedstrijd omgevlogen. We hebben vele mooie momenten gezien met prachtig opgezette aanvallen en dito doelpunten. De tegendoelpunten zijn puntjes waar we aan moeten werken. Naast ons frivole spel moet er ook plaats zijn voor een goede organisatie en veldbezetting. Als we dit kunnen combineren zij wij een geduchte tegenstander voor vele teams.

O19-1 1

O19-1 2

O19-1 3

O19-1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Arthur Aerssens