30 september 2017: Sparta/JVOZ VR1 - VVAC 3-1

JVOZ/Sparta VR1 wint thuis van VVAC Vlissingen 

Na de nederlaag van vorige week wilde SPARTA/JVOZ zich revancheren tegen een 'onbekende' tegenstander, VVAC. De bezoekers wonnen vorige week thuis nipt van Sleeuwijk met 4-3. Voor SPARTA/JVOZ was dit haar eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek.

Om 12.30 uur zou er op het hoofdveld in Vlissingen afgetapt worden tegen VVAC echter werd dit 20 minuten later vanwege vertraging van de arbiter.
Na een onrustig begin begonnen beide ploegen vol goede moed aan de wedstrijd. Beide ploegen kregen grote kansen voor de openingstreffer.

SPARTA/JVOZ vond als eerste het net. In een tegenaanval schoot Manon van grote afstand over de keepster heen, 1-0. Nog geen minuut later was het al 2-0. Na een ingooi en een kluts kwam de bal voor de voeten van Demi en die schoot hem in een keer hard in de kruising.

Na de 2-0 werd VVAC weer wakker geschut. VVAC ging meer en meer de aanval zoeken en kreeg gevaarlijke kansen, 1 op 1 op de keepster en raakte zelfs een keer het aluminium. Maar met nog 5 minuten voor de rust deelde SPARTA/JVOZ nog een tik uit aan de bezoekers. Angela zet de thuisploeg op een 3-0 voorsprong, na een schitterende uittrap van Esther rond Angela het keurig af.

Ruststand 3-0. SPARTA/JVOZ gaat met een goed gevoel de kleedkamer in. Maar na rust lijkt het een hele andere wedstrijd en VVAC krijgt meer vat op het spel van SPARTA/JVOZ. VVAC komt regelmatig in de mogelijkheid om een doelpunt te maken maar de bezoekers krijgen de bal niet tegen de touwen.

Met nog 10 minuten te spelen komt de eindstand op het scorebord 3-1. VVAC valt aan en legt de bal achter de verdediging weg maar daar staan drie speelsters in buitenspelpositie. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel maar de trainer van VVAC roept ''Zij niet"! en de scheidsrechter laat het door gaan waardoor het 3-1 wordt.

SPARTA/JVOZ wint haar eerste thuisduel met 3-1 van VVAC. Volgende week staat er een uitwedstrijd gepland tegen Sleeuwijk, aanvang: 12.45 uur

23 september 2017: FC Douwendaele VR1 - Sparta/JVOZ VR1 2-0

JVOZ/Sparta VR1 verliest eerste competitieduel

Zaterdag 23 september stond het eerste duel voor de reguliere competitie op het programma. Om 14.30 uur werd er afgetrapt in Middelburg tegen Fc Dauwendaele. Afgelopen woensdag speelde Vrouwen 1 in het stadion van SPARTA een oefenduel tegen Hoofdklasser SteDoCo uit Hoornaar. De uitslag was verrassend, 2-1 winst voor SPARTA/JVOZ.

Fc Dauwendaele is een bekende tegenstander voor SPARTA/JVOZ, ze kwamen elkaar al eerder tegen in de beker. Toen speelde ze op eigen terrein en wonnen met 5-0. Echter werd dit een hele andere wedstrijd. Het begon heel chaotisch aan beide kanten. Fc Dauwendaele begon ''fel'' aan de wedstrijd en SPARTA/JVOZ wist zich daar moeilijk onderuit te voetballen. De ploeg uit Middelburg was gemeen en maakte veel overtredingen. Hierdoor kwam er een laag baltempo in de wedstrijd en kwamen de meiden van SPARTA/JVOZ nauwelijks aan goed voetballen toe.

Met een ruststand van 0-0 begonnen beide teams aan de tweede helft maar met nog geen dertig seconden op de klok lag de bal al in het doel, 1-0. Door een opbouwende fout en onoplettendheid komt SPARTA/JVOZ op achterstand. Daarna probeert SPARTA/JVOZ de aanval te zoeken en Fc Dauwendaele ziet dat gebeuren en gaan ''feller'' de duels in. Binnen tien minuten vallen twee speelsters uit van SPARTA/JVOZ. Echter greep de scheidsrechter niet in. Het bleef bij de slechts ene gele kaart uit de eerste helft.

Vlak voor tijd komt Fc Dauwendaele er nog gevaarlijk uit. Ze duwen de keepster opzij en de bal komt tegen de netten.

Een valse start voor JVOZ/Sparta VR1, maar nog erger is dat we voorlopig twee speelsters zullen moeten missen.
Wij wensen deze 2 meiden veel beterschap en een spoedig herstel toe!!

VR1 1

VR1 2

VR1 3

VR1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser

16 september 2017: HVV'24 VR1 - Sparta/JVOZ VR1 1 - 9

3de en laatste bekerwedstrijd uit in Hulst tegen HVV'24 VR1

Vandaag stond de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma voor de beker uit tegen HVV'24 VR1. Er werd om 13.00 uur afgetrapt. We waren vandaag niet helemaal compleet. Anouk was afwezig ivm CTO en Jessie was niet helemaal fit en nam uit voorzorg wat langer rust.
De wedstrijd werd als volgt gestart: Esther, Lois, Demi, Yazzmin en Manon links back. Lisanne, Winni en Lieve op het middenveld en voorin, Laura, Angela en Wynonna linksvoor. Op de bank begon Amanda.

HVV'24 startte met 10 speelsters in het veld ipv 11 speelsters, dit ivm dat ze te weinig speelsters hadden. De eerste 20 minuten wist SPARTS/JVOZ hier geen gebruik van te maken dat we een speelster extra over hadden. In de 23ste minuut weet Loïs SPARTA/JVOZ op een 0-1 voorsprong te schieten met een penalty nadat Lieve in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. HVV'24 verdedigden erg goed en maakte het veld erg klein en speelde op de counter. Nadat de 0-1 was gevallen ging SPARTA/JVOZ wel beter voetballen. In de 33ste minuut schoot Manon de stand naar 0-2. In de 37ste minuut tikt Angela de 0-3 binnen na een goede pass vanuit het middenveld van Winnie.

Na de rust had HVV'24 weer 11 speelsters in het veld omdat er nog een speelster aangesloten was vanuit een andere wedstrijd. Waardoor de 2de helft wel 11 tegen 11 was. Manon was naar linksbuiten gegaan en Wynonna naar rechtsbuiten en amanda als linksback erin gekomen. In de 50ste minuut schiet Manon de 0-4 binnen. SPARTA/JVOZ bleef goed voetballen en de druk vooruit houden waarna Angela in de 64ste en 65ste minuut de 0-5 en 0-6 binnenschoot. In de 78 scoorde Lisanne en in de 79 scoorde Lieve de 0-8. In de 83ste minuut countert HVV er goed uit en scoorde 1-8. Angela wist de scoren in de 89ste minuut nog op 1-9 te brengen.

Door naar de volgende ronde in de beker. Nu voorbereiden op de oefenwedstrijd van komende woensdag op het Kasteel tegen de selectie van SteDoCo om 20.00 uur en aankomende zaterdag de eerste competitie wedstrijd uit bij FC Dauwedaele om 14.30 uur. 

9 September 2017: Sparta/JVOZ VR1 - FC Dauwendaele VR1 5-0

2de bekerwedstrijd thuis tegen FC Dauwendaele VR1

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de beker tegen FC Dauwendaele VR1. Het was erg slecht weer en het had al veel geregend. Toch werd er vandaag om 12.30 uur afgetrapt. We waren vandaag niet helemaal compleet. Anouk was afwezig ivm CTO en Demi was er niet ivm een bruiloft. We hadden Chaima gevraagd om extra aan te sluiten vandaag.
De wedstrijd werd als volgt gestart: Esther, Lois, Yazzmin, Lieve en Wynonna links back. Jessie, Winni en Lisanne op het middenveld en voorin, Laura, Angela en Manon linksvoor. Op de bank begonnen Amanda en Chaima.

We opende scoorde al in de 4de minuut. Lisanne nam de corner vanaf de rechterkant en draaide in. Jessie raakte de bal en ging erin bij de tweede paal. Daarna was het spel vanuit Sparta/JVOZ niet altijd even goed en was er veel onrust aan de bal bij de meiden. We waren soms erg afwezig, passes kwamen niet altijd aan, bal tempo was erg laag en verdedigend waren we soms te laat. In de 33ste minuut kwamen we eruit via een counter en geeft Angela de bal voor vanaf de linkerkant aan Winnie en zij schiet de bal binnen, 2-0. FC Dauwendaele probeert zeker te voetballen en proberen via het middenveld daarna de lange bal te spelen naar voren.

In de 43 minuut krijg Lisanne het op de heupen en gaat dribbelend met de bal vanaf eigen helft door tot in het 16m gebied van de Dauwendaele en geeft de bal dan voor en vind Laura die de bal goed binnen schiet. Met een 3-0 stand gaan we de rust in. We waren niet tevreden met hoe de eerste helft verlopen was en hebben in de rust dan ook een aantal afspraken gemaakt. De 2de helft begonnen we het zelfde als de 1ste helft, er was nu wel wat meer rust aan de bal en tempo lag iets hoger dan in de eerste helft. In de 60ste min komt Amanda erin voor Winnie. In de 67ste min weet Angela de 4-0 binnen te schieten na een goede bal vanuit Jessie vanuit het middenveld. En in de 75ste min wordt het door Angela ook nog 5-0. Na het doelpunt kwam Chaima erin voor Manon, waardoor Wynonna op de plek van Manon ging spelen op linksbuiten en Chaima als Linksback.

5-0 is dan ook de eind uitslag van wedstrijd die gewonnen is door de meiden van Sparta/JVOZ. Al was het spel niet erg goed en moeten er een aantal dingen zeker beter. Hier zullen we dan ook mee aan de slag gaan komende week. Wel hebben we weer 3 punten binnen voor de beker.

Volgende week zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma uit bij HVV'24 in Hulst om 13.00 uur.

02 September 2017: RCS VR1 - Sparta/JVOZ VR1 0-10

Officiële wedstrijd als vrouwenteam SPARTA/JVOZ

Eerste bekerwedstijd werd er afgetrapt tegen RCS uit.

Vandaag stond de eerste officiële wedstrijd als vrouwenteam SPARTA/JVOZ op het programma voor de beker, uit bij RCS. Voor een aantal speelsters was dit bijna een thuiswedstrijd omdat het vlakbij was. Een aantal speelsters konden elkaar dan ook goed. Tijdens onze eerste wedstrijd vandaag speelde wij ook in onze nieuwe tenues waar we komend seizoen in gaan spelen, namelijk in ons SPARTA/JVOZ tenue (rood/wit).

Aan de wedstrijd begonnen we met een complete selectie, want ook Anouk was erbij vanuit Eindhoven en kon aansluiten tijdens dit weekend. De wedstrijd werd als volgt gestart: Ester op doel, Manon, Demi, Lieve en Lois op rechts. Middenveld Jessie, Winnie en Lisanne. In de aanval Wynonna, Angela en Laura. Op de bank begonnen Anouk, Yazzmin en Amanda.
Na de aftrap namen de meiden gelijk het heft in handen en lieten de bal goed rond gaan op de helft van RCS. Waardoor er al in de 3de min een voorzet vanuit Wynonna kwam vanaf de linker kant die binnen geschoten werd door Laura. SPARTA/JVOZ bleef op de helft van de tegenstander spelen en in de 12de min scoorde Angela na een steekbal van Jessie vanuit het middenveld. In de 17de min scoorde Manon door een afstand schot de bal in de linker beneden hoek te schieten waar de keepsters van RCS niet bij kon. RCS speelde op de counter tegen ons en speelde met 5 speelsters achterin. Maar we bleven hoog op hun helft voetballen en probeerde zoveel mogelijk de bal rond te laten gaan. In de 21ste min en 37ste min wist Angela nog 2 keer te scoren beide door een assist van Lisanne. Net voor rust wisten we nog 2 keer te scoren namelijk in de 45ste min Jessie en in de extra tijd scoorde Wynonna ook nog. We gingen hierdoor de rust in met 0-6 voorsprong.

In de rust werd Demi vervangen voor Yazzmin en Anouk is erin gekomen voor Ester. Ester had de eerste helft niet veel te doen gehad. Na de rust ging Amanda warm lopen.

Na de rust ging RCS iets vaker de 3de spits naar voren doorschuiven, hierdoor kwam er op het middenveld nog meer ruimte voor ons. In de 51ste min maakte Lisanne hiervan gebruik want scoorde vanuit een afstandsschot. In de 60 min komt Amanda in het veld voor Wynonna, hierdoor schoof Lisanne door naar linksbuiten en Amanda op de 10. In de 70ste min schiet Jessie vanaf een afstand de 0-9 binnen. Nummer 10 werd binnengeschoten door Angela door middel van een penalty in de 78ste min.

Zo waren de eerste 3 punten in de beker voor SPARTA/JVOZ. Op naar volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen FC Dauwendaele voor de beker.