2 december 2017: Sparta/JVOZ VR1 - IFC VR1 6-3

SPARTA/JVOZ VR1 pakt 3 hele belangrijke punten in Vlissingen

Vandaag stond om 14.30 uur een belangrijke wedstrijd op het programma voor de meiden van SPARTA/JVOZ VR1. Ze speelde thuis tegen de nummer 3 met even punten alleen SPARTA/JVOZ had een beter doelsaldo. Als SPARTA/JVOZ vandaag zou winnen zouden ze een gat van 3 punten slaan met de nummer 3 IFC. Dus het was van belang om deze wedstrijd te winnen. We moesten de wedstrijd helaas wel met een krappe bezetting starten ivm zieke en blessures. De wedstrijd ging we aan met de volgende meiden: Anouk, Lois, Demi, Wynonna, Manon, Winnie, Lieve, Jessie, Laura, Angela en Dewi.

Vanaf de aftrap werd het meteen spannend. Want beide teams creëren kansen en willen allebei voetballen. IFC had een goede technische en snelle buitenspeler en konden haar blindelings vinden. In de eerste 20 minuten krijgen beide teams kansen om op een 1-0 voorsprong te komen, maar beide missen de kansen. In de 26ste minuut komen de meiden van SPARTA/JVOZ er door en schiet Angela op doel en komt de bal terug en wordt de bal binnen geschoten door Laura, die goed meegelopen was. Dit was een  grote opluchting voor de meiden. Direct na de aftrap zet SPARTA/JVOZ weer druk en veroveren de bal en Angela breekt door en haalt hard uit. De keeper weet in eerste instantie de bal nog tegen te houden maar Jessie is alert en was doorgelopen en schiet van dichtbij de 2-0 binnen. De meiden van IFC waren even de weg kwijt en kwamen er niet meer uit. In de 32ste minuut kwamen we er via de linkerkant goed door en weet Jessie de bal bij Angela te krijgen en haalt hard uit en scoort de 3-0.

Na de rust wilde de meiden van SPARTA/JVOZ het zelfde doorpakken als in de eerste helft alleen binnen 4 minuten na de rust wist IFC te scoren en gingen de meiden van IFC er weer een beetje in geloven. Maar SPARTA/JVOZ ging door en in de 53ste minuut kwamen we via de linkerkant goed door met Lieve en krijgt Lieve de bal voor op Jessie en Jessie weet de bal binnen te schieten, stand 4-1. In de 57ste minuut veroveren we de bal rond de middenlijn en wordt de bal vanaf de rechterkant voorgegeven en Angela kopt de bal door en Dewi komt 1 tegen 1 met de keepsters en schiet de bal binnen, 5-1. IFC probeerde wel te blijven voetballen en scoren in de 62ste minuut uit een corner de 5-2. Dit werd door de meiden alweer snel afgestraft doordat we in 68ste minuut een corner krijgen. Manon neemt de corner en wordt door Winnie binnen gekopt 6-2. Uiteindelijk weer IFC nog de 6-3 te scoren vanuit een stilstaande situatie. Einduitslag 6-3 voor SPARTA/JVOZ VR1, waarbij 3 hele belangrijke punten in Vlissingen blijven.

Volgende week zaterdag 09-12-17 staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Om 13.00 uur spelen we uit bij HVV in Hulst.

18 november 2017: Sparta/JVOZ VR1 - Noordeloos VR1 9-0

VROUWEN 1 HOUDEN DE 3 PUNTEN IN VLISSINGEN

Vandaag stond de onbekende tegenstander Noordeloos VR1 op het programma. Er werd vandaag om 14.30 uur afgetrapt op het kunstgrasveld.

We begonnen de wedstrijd met de volgende speelsters: Ester op doel, van rechts naar links Lois, Demi, Yazzmin en Manon. Op het middenveld Winnie, Amanda en Jessie en voorin Laura, Wyonna en Angela. Vandaag hadden we 1 wissel namelijk Dewi.

SPARTA/JVOZ begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in 3de minuut al in een doelpunt van Angela na een steekpass van Winnie vanuit het middenveld. Noordeloos probeerde wel maar het lukt niet. In de 14 minuut schiet Manon van afstand op het doel en de keepster liet de bal los en Winnie is er razendsnel bij en scoort de 2-0. In de loop van de eerste helft gingen de meiden steeds beter samen combineren en voetballen en dat resulteerde ook nog een aan aantal doelpunten voor de rust. In de 32ste minuut krijgt Jessie heel veel ruimte op zo’n 20 meter van het doel vandaan en haalt hard uit en de bal gaat er via de onderkant lat in. In de 34ste minuut probeert Winnie het ook eens van een afstand en schiet de 4-0 binnen door de bal in de linker kruising te schieten. In de 39ste minuut komen we aan de rechterkant er heel goed uit en maakt Laura buitenlangs een hele goede actie en snijd daarna naar binnen geeft de bal over de grond voor en wordt binnen geschoten door Angela. Direct na de aftrap zetten de meiden snel druk veroveren de bal en door combinatiespel tussen Winnie en Jessie, komt Winnie vrij in het 16-m gebied en scoort de 6-0.

In de rust vind er 1 wissel plaats, Yazzmin eruit en Dewi komt erin en neemt die positie over. In de 51ste minuut krijgen de meiden aan de linkerkant net buiten de 16 een vrije trap. Manon neemt deze en draait deze in, Loïs weet haar hoofd tegen de bal te krijgen en scoort de 7-0. Noordeloos kwam er niet meer aan te pas en had de moet opgegeven. In de 61ste minuut krijgen we een corner aan de linkerkant, Wyonna neemt deze zodat ze de bal kan indraaien. De bal komt tegen de lat aan en Laura staat bij de bal en schiet deze binnen. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd werd in de 69ste minuut gescoord door Angela. Einduitslag 9-0.

Komende woensdag spelen we een oefenwedstrijd op het Kasteel tegen Bavel VR1 (hoofdklasse) om 19.15 uur en volgende week zaterdag spelen we om 14.30 uur uit bij Marjola Girls in Lepelstraat.

11 november 2017: RCS VR1 - Sparta/JVOZ VR1 1-10

Een grote overwinning van SPARTA/JVOZ VR1 na doorpakken in de tweede helft. 

 

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen RCS op het programma. Voor de meiden van SPARTA/JVOZ geen onbekende.

De wedstrijd werd als volgt gestart:

Ester op doel,

Loïs, Demi en Wynonna en Links Chaima.

Op het middenveld Winnie. Amanda en Jessie en

voorin Laura, Angela en Links Manon.

RCS begon erg sterk aan de wedstrijd. Zaten er overal kort op en wisten een aantal keren goed de bal te veroveren. RCS speelde iets meer op de counter en kreeg hierdoor een aantal kansen. SPARTA/JVOZ probeerde en kwam een aantal keren goed bij het doel van RCS maar de bal ging er niet in. De meiden waar niet altijd schuiver in de passing en aanname van de bal en hierdoor was het spel soms niet verzorgd. In de 21ste min weet RCS te scoren en komen we 1-0 achter. De meiden van SPARTA/JVOZ gingen de druk iets opvoeren en kregen meer kansen. In de 37ste min krijgen we een corner en wordt binnen gekopt door Chaima. Met een 1-1 de rust in.

In de 2de helft ging SPARTA/JVOZ de druk wat meer opvoeren en werd het combinatiespel ook beter gespeeld en dat resulteerde in een totaal andere 2de helft. In de 53ste min weet Laura te scoren uit een corner van Jessie. In de 60ste min scoort Angela nadat Laura de bal doorspeelt. In de 64ste min scoort Laura opnieuw uit een corner, stand inmiddels 1-4. 67ste en 71ste minuut scoort Laura de 1-6 en 1-7. RCS weet er niet meer uit te komen en SPARTA/JVOZ blijft goed samen spelen en vooruit voetballen. Het was een hele andere 2de helft dan de 1ste. De laatste 10 minuten krijgt Angela het op haar heupen en scoort in de 77ste min, 79ste min, 80 min en 84ste min. Dit door goed combinatie spel van het hele team en vooruit te blijven voetballen. Speelde we Angela vrij en schoot ze de ballen goed binnen. Uiteindelijk uitslag is 1-10.

Meiden allemaal compliment voor de manier waarop we de 2de helft hebben opgepakt!!!

Komende zaterdag 18 November spelen we om 14.30 uur thuis tegen Noordeloos.   

4 november 2017: MZC'11 VR1 - Sparta/JVOZ VR1 1-3

Een moeizame 3-1 overwinning voor de meiden van SPARTA/JVOZ VR1 

 

Vandaag stond om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen MZC’11 op het programma. De wedstrijd werd gestart met de volgende meiden: Ester op doel, Lois, Demi, Yazzmin en Manon achterin. Op het middenveld Amanda, Winnie en Jessie en voorin Laura, Angela en Wynonna. Lieve zat op de bank als wissel. 

 

De wedstrijd begon erg stroef van beide partijen. SPARTA/JVOZ probeerde de bal goed rond te spelen. MZC’11 speelde op een laag tempo en SPARTA/JVOZ ging hier erg in mee. De meiden creëerde wel kansen maar scoorde niet. In de 22 min weet MZC’11 eruit te komen en scoort de 1-0. Dit was een tegenvaller, maar de meiden van SPARTA/JVOZ zoeken meteen weer de aanval via de rechterkant. Hier wordt Laura onderuit gehaald door de keepster die uit komt en Laura meeneemt. Een penalty voor SPARTA/JVOZ, Angela gaat achter de bal staan en schiet de bal hard binnen. 1-1 in de 23ste min. Na dit doelpunt weet SPARTA/JVOZ het spel wat meer naar eigen hand te zetten. In de 31ste min wordt Angela de diepte ingestuurd door Jessie en Angela haalt hard uit. De keepster probeert de bal te klemmen maar lukt niet en laat los. Jessie let goed op en was doorgelopen en schiet de 1-2 binnen. Met deze stand gaan we ook de rust in. 

 

In de 50ste  min wordt Amanda eruit gehaald en komt Lieve op haar plek te spelen. SPARTA/JVOZ probeert te blijven voetballen en hun eigen spel te spelen maar het blijft lastig, waarin de passes en aannames niet altijd even goed waren. In de 70ste minuut wordt Laura aan de rechterkant diep gestuurd. Zet haar directe tegenstander op het verkeerde been en komt 1 op 1 met de keepster en haalt hard uit en schiet onderkant lat de 1-3 binnen. Na de 1-3 ging het kaarsje langzaam uit. SPARTA/JVOZ kreeg nog wel 2 grote kansen om de scoren verder te vergroten maar de meiden wisten de bal niet tegen het net te krijgen.

Einduitslag is 1-3 voor SPARTA/JVOZ en dus gingen de 3 punten mee terug naar Vlissingen. Volgende week zaterdag 11 november spelen we om 12.00 uur uit tegen RCS

28 oktober 2017: Sparta/JVOZ VR1 - Heinenoord VR1 13-0

SPARTA/JVOZ wint met ruime cijfers van Heinenoord VR1

Vandaag stond er een onbekende tegenstander tegen over SPARTA/JVOZ VR1. SPARTA/JVOZ ging uit van hun eigen spel en dat lieten ze ook zien na het beginsignaal van de scheidsrechter. De meiden van SPARTA/JVOZ zette Heinenoord gelijk onder druk en veroverde al snel de bal op de helft van Heinenoord. Heinenoord maakte een overtreding aan de rechterkant op zo’n 24M van het doel af. Manon neemt met links de vrije trap en schiet de bal onderkant lat binnen, 1-0 voor SPARTA/JVOZ. Heinenoord wilde opbouwen maar SPARTA/JVOZ zat er iedere keer goed en kort op waardoor ze de bal snel veroverde van Heinenoord. Er werden soms flinke duels gespeeld op het veld. In de 17de min krijgt SPARTA/JVOZ een Corner vanaf de rechter kant, genomen door Manon en werd binnen geschoten van dicht bij door Winnie. SPARTA/JVOZ blijft door gaan en de druk hoog houden waardoor ze de bal veel veroverde op het middenveld. In de 23ste min krijg SPARTA/JVOZ opnieuw een corner nu vanaf de linkerkant. Deze wordt snel genomen door Wynonna waardoor de verdediging van Heinenoord niet goed staat en Angela de bal tegen de netten krijgt. De meiden blijven goed positiespel spelen en krijgen hierdoor alleen maar meer kansen. In de 27ste min scoort Angela de 4-0 na een mooie steekpass vanuit het middenveld van Amanda tussen de lines door. Vervolgens na de aftrap zet Angela meteen druk op Heinenoord en veroverd de bal en schiet de bal in een 1 tegen 1 situatie hard binnen. In de 32ste min geeft Lois de bal vanaf de rechterkant voor richting de 16, Jessie kopt de bal door richting Angela. Angela kiest een hoek en schiet de 6-0 binnen. Het wordt ook nog 7 en 8-0 voor de rust. Beide doelpunten ook door Angela. Beide doelpunten door goed samenspel van medespeelsters. 

In de 2de helft is Ester erin gekomen voor Anouk en in de 2de helft ging het meer waaien en regenen. Heinenoord begon met nieuwe moed tegen SPARTA/JVOZ te voetballen. SPARTA/JVOZ begon wat rustiger dan in de eerste helft en het duurde even voor we het spel van de eerste helft weer oppakte. In de 64ste minuut weet Angela het net opnieuw te vinden na goed samenspel met Wynonna. In 69 min scoort Jessie na een mooie steekbal vanuit Angela waardoor Jessie binnen kon schieten. In de 71 min weet Angela de bal terug te leggen op Winnie en Winnie weet het net opnieuw te vinden, 11-0. In de 72 min wordt Amanda gewisseld en mag Lieve haar eerste minuten na haar blessure gaan maken. Ze start op de linksbuiten positie, waardoor Laura 1 linie terugzakt. In de 81 minuut heeft Manon linksachter de bal rond de middenlijn en geeft een steekbal op Lieve. Lieve dribbelt het 16-m gebied in en schiet de bal in de kort hoek tegen de netten aan. Angela sluit de scoren af met 13-0 door in de 83ste min de bal binnen te schieten nadat Lieve de bal vanaf de achterlijn teruglegt op Angela. 

 

De meiden hebben vandaag een prima wedstrijd gevoetbald en de 3 punten in Vlissingen gehouden!!!! Komende week dit doorpakken en voorbereiden op de uitwedstrijd tegen MZC’11 volgende week zaterdag. 

30 september 2017: Sparta/JVOZ VR1 - VVAC 3-1

JVOZ/Sparta VR1 wint thuis van VVAC Vlissingen 

Na de nederlaag van vorige week wilde SPARTA/JVOZ zich revancheren tegen een 'onbekende' tegenstander, VVAC. De bezoekers wonnen vorige week thuis nipt van Sleeuwijk met 4-3. Voor SPARTA/JVOZ was dit haar eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek.

Om 12.30 uur zou er op het hoofdveld in Vlissingen afgetapt worden tegen VVAC echter werd dit 20 minuten later vanwege vertraging van de arbiter.
Na een onrustig begin begonnen beide ploegen vol goede moed aan de wedstrijd. Beide ploegen kregen grote kansen voor de openingstreffer.

SPARTA/JVOZ vond als eerste het net. In een tegenaanval schoot Manon van grote afstand over de keepster heen, 1-0. Nog geen minuut later was het al 2-0. Na een ingooi en een kluts kwam de bal voor de voeten van Demi en die schoot hem in een keer hard in de kruising.

Na de 2-0 werd VVAC weer wakker geschut. VVAC ging meer en meer de aanval zoeken en kreeg gevaarlijke kansen, 1 op 1 op de keepster en raakte zelfs een keer het aluminium. Maar met nog 5 minuten voor de rust deelde SPARTA/JVOZ nog een tik uit aan de bezoekers. Angela zet de thuisploeg op een 3-0 voorsprong, na een schitterende uittrap van Esther rond Angela het keurig af.

Ruststand 3-0. SPARTA/JVOZ gaat met een goed gevoel de kleedkamer in. Maar na rust lijkt het een hele andere wedstrijd en VVAC krijgt meer vat op het spel van SPARTA/JVOZ. VVAC komt regelmatig in de mogelijkheid om een doelpunt te maken maar de bezoekers krijgen de bal niet tegen de touwen.

Met nog 10 minuten te spelen komt de eindstand op het scorebord 3-1. VVAC valt aan en legt de bal achter de verdediging weg maar daar staan drie speelsters in buitenspelpositie. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel maar de trainer van VVAC roept ''Zij niet"! en de scheidsrechter laat het door gaan waardoor het 3-1 wordt.

SPARTA/JVOZ wint haar eerste thuisduel met 3-1 van VVAC. Volgende week staat er een uitwedstrijd gepland tegen Sleeuwijk, aanvang: 12.45 uur

23 september 2017: FC Douwendaele VR1 - Sparta/JVOZ VR1 2-0

JVOZ/Sparta VR1 verliest eerste competitieduel

Zaterdag 23 september stond het eerste duel voor de reguliere competitie op het programma. Om 14.30 uur werd er afgetrapt in Middelburg tegen Fc Dauwendaele. Afgelopen woensdag speelde Vrouwen 1 in het stadion van SPARTA een oefenduel tegen Hoofdklasser SteDoCo uit Hoornaar. De uitslag was verrassend, 2-1 winst voor SPARTA/JVOZ.

Fc Dauwendaele is een bekende tegenstander voor SPARTA/JVOZ, ze kwamen elkaar al eerder tegen in de beker. Toen speelde ze op eigen terrein en wonnen met 5-0. Echter werd dit een hele andere wedstrijd. Het begon heel chaotisch aan beide kanten. Fc Dauwendaele begon ''fel'' aan de wedstrijd en SPARTA/JVOZ wist zich daar moeilijk onderuit te voetballen. De ploeg uit Middelburg was gemeen en maakte veel overtredingen. Hierdoor kwam er een laag baltempo in de wedstrijd en kwamen de meiden van SPARTA/JVOZ nauwelijks aan goed voetballen toe.

Met een ruststand van 0-0 begonnen beide teams aan de tweede helft maar met nog geen dertig seconden op de klok lag de bal al in het doel, 1-0. Door een opbouwende fout en onoplettendheid komt SPARTA/JVOZ op achterstand. Daarna probeert SPARTA/JVOZ de aanval te zoeken en Fc Dauwendaele ziet dat gebeuren en gaan ''feller'' de duels in. Binnen tien minuten vallen twee speelsters uit van SPARTA/JVOZ. Echter greep de scheidsrechter niet in. Het bleef bij de slechts ene gele kaart uit de eerste helft.

Vlak voor tijd komt Fc Dauwendaele er nog gevaarlijk uit. Ze duwen de keepster opzij en de bal komt tegen de netten.

Een valse start voor JVOZ/Sparta VR1, maar nog erger is dat we voorlopig twee speelsters zullen moeten missen.
Wij wensen deze 2 meiden veel beterschap en een spoedig herstel toe!!

VR1 1

VR1 2

VR1 3

VR1 4

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd van Janet Visser

16 september 2017: HVV'24 VR1 - Sparta/JVOZ VR1 1 - 9

3de en laatste bekerwedstrijd uit in Hulst tegen HVV'24 VR1

Vandaag stond de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma voor de beker uit tegen HVV'24 VR1. Er werd om 13.00 uur afgetrapt. We waren vandaag niet helemaal compleet. Anouk was afwezig ivm CTO en Jessie was niet helemaal fit en nam uit voorzorg wat langer rust.
De wedstrijd werd als volgt gestart: Esther, Lois, Demi, Yazzmin en Manon links back. Lisanne, Winni en Lieve op het middenveld en voorin, Laura, Angela en Wynonna linksvoor. Op de bank begon Amanda.

HVV'24 startte met 10 speelsters in het veld ipv 11 speelsters, dit ivm dat ze te weinig speelsters hadden. De eerste 20 minuten wist SPARTS/JVOZ hier geen gebruik van te maken dat we een speelster extra over hadden. In de 23ste minuut weet Loïs SPARTA/JVOZ op een 0-1 voorsprong te schieten met een penalty nadat Lieve in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. HVV'24 verdedigden erg goed en maakte het veld erg klein en speelde op de counter. Nadat de 0-1 was gevallen ging SPARTA/JVOZ wel beter voetballen. In de 33ste minuut schoot Manon de stand naar 0-2. In de 37ste minuut tikt Angela de 0-3 binnen na een goede pass vanuit het middenveld van Winnie.

Na de rust had HVV'24 weer 11 speelsters in het veld omdat er nog een speelster aangesloten was vanuit een andere wedstrijd. Waardoor de 2de helft wel 11 tegen 11 was. Manon was naar linksbuiten gegaan en Wynonna naar rechtsbuiten en amanda als linksback erin gekomen. In de 50ste minuut schiet Manon de 0-4 binnen. SPARTA/JVOZ bleef goed voetballen en de druk vooruit houden waarna Angela in de 64ste en 65ste minuut de 0-5 en 0-6 binnenschoot. In de 78 scoorde Lisanne en in de 79 scoorde Lieve de 0-8. In de 83ste minuut countert HVV er goed uit en scoorde 1-8. Angela wist de scoren in de 89ste minuut nog op 1-9 te brengen.

Door naar de volgende ronde in de beker. Nu voorbereiden op de oefenwedstrijd van komende woensdag op het Kasteel tegen de selectie van SteDoCo om 20.00 uur en aankomende zaterdag de eerste competitie wedstrijd uit bij FC Dauwedaele om 14.30 uur. 

9 September 2017: Sparta/JVOZ VR1 - FC Dauwendaele VR1 5-0

2de bekerwedstrijd thuis tegen FC Dauwendaele VR1

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de beker tegen FC Dauwendaele VR1. Het was erg slecht weer en het had al veel geregend. Toch werd er vandaag om 12.30 uur afgetrapt. We waren vandaag niet helemaal compleet. Anouk was afwezig ivm CTO en Demi was er niet ivm een bruiloft. We hadden Chaima gevraagd om extra aan te sluiten vandaag.
De wedstrijd werd als volgt gestart: Esther, Lois, Yazzmin, Lieve en Wynonna links back. Jessie, Winni en Lisanne op het middenveld en voorin, Laura, Angela en Manon linksvoor. Op de bank begonnen Amanda en Chaima.

We opende scoorde al in de 4de minuut. Lisanne nam de corner vanaf de rechterkant en draaide in. Jessie raakte de bal en ging erin bij de tweede paal. Daarna was het spel vanuit Sparta/JVOZ niet altijd even goed en was er veel onrust aan de bal bij de meiden. We waren soms erg afwezig, passes kwamen niet altijd aan, bal tempo was erg laag en verdedigend waren we soms te laat. In de 33ste minuut kwamen we eruit via een counter en geeft Angela de bal voor vanaf de linkerkant aan Winnie en zij schiet de bal binnen, 2-0. FC Dauwendaele probeert zeker te voetballen en proberen via het middenveld daarna de lange bal te spelen naar voren.

In de 43 minuut krijg Lisanne het op de heupen en gaat dribbelend met de bal vanaf eigen helft door tot in het 16m gebied van de Dauwendaele en geeft de bal dan voor en vind Laura die de bal goed binnen schiet. Met een 3-0 stand gaan we de rust in. We waren niet tevreden met hoe de eerste helft verlopen was en hebben in de rust dan ook een aantal afspraken gemaakt. De 2de helft begonnen we het zelfde als de 1ste helft, er was nu wel wat meer rust aan de bal en tempo lag iets hoger dan in de eerste helft. In de 60ste min komt Amanda erin voor Winnie. In de 67ste min weet Angela de 4-0 binnen te schieten na een goede bal vanuit Jessie vanuit het middenveld. En in de 75ste min wordt het door Angela ook nog 5-0. Na het doelpunt kwam Chaima erin voor Manon, waardoor Wynonna op de plek van Manon ging spelen op linksbuiten en Chaima als Linksback.

5-0 is dan ook de eind uitslag van wedstrijd die gewonnen is door de meiden van Sparta/JVOZ. Al was het spel niet erg goed en moeten er een aantal dingen zeker beter. Hier zullen we dan ook mee aan de slag gaan komende week. Wel hebben we weer 3 punten binnen voor de beker.

Volgende week zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma uit bij HVV'24 in Hulst om 13.00 uur.

02 September 2017: RCS VR1 - Sparta/JVOZ VR1 0-10

Officiële wedstrijd als vrouwenteam SPARTA/JVOZ

Eerste bekerwedstijd werd er afgetrapt tegen RCS uit.

Vandaag stond de eerste officiële wedstrijd als vrouwenteam SPARTA/JVOZ op het programma voor de beker, uit bij RCS. Voor een aantal speelsters was dit bijna een thuiswedstrijd omdat het vlakbij was. Een aantal speelsters konden elkaar dan ook goed. Tijdens onze eerste wedstrijd vandaag speelde wij ook in onze nieuwe tenues waar we komend seizoen in gaan spelen, namelijk in ons SPARTA/JVOZ tenue (rood/wit).

Aan de wedstrijd begonnen we met een complete selectie, want ook Anouk was erbij vanuit Eindhoven en kon aansluiten tijdens dit weekend. De wedstrijd werd als volgt gestart: Ester op doel, Manon, Demi, Lieve en Lois op rechts. Middenveld Jessie, Winnie en Lisanne. In de aanval Wynonna, Angela en Laura. Op de bank begonnen Anouk, Yazzmin en Amanda.
Na de aftrap namen de meiden gelijk het heft in handen en lieten de bal goed rond gaan op de helft van RCS. Waardoor er al in de 3de min een voorzet vanuit Wynonna kwam vanaf de linker kant die binnen geschoten werd door Laura. SPARTA/JVOZ bleef op de helft van de tegenstander spelen en in de 12de min scoorde Angela na een steekbal van Jessie vanuit het middenveld. In de 17de min scoorde Manon door een afstand schot de bal in de linker beneden hoek te schieten waar de keepsters van RCS niet bij kon. RCS speelde op de counter tegen ons en speelde met 5 speelsters achterin. Maar we bleven hoog op hun helft voetballen en probeerde zoveel mogelijk de bal rond te laten gaan. In de 21ste min en 37ste min wist Angela nog 2 keer te scoren beide door een assist van Lisanne. Net voor rust wisten we nog 2 keer te scoren namelijk in de 45ste min Jessie en in de extra tijd scoorde Wynonna ook nog. We gingen hierdoor de rust in met 0-6 voorsprong.

In de rust werd Demi vervangen voor Yazzmin en Anouk is erin gekomen voor Ester. Ester had de eerste helft niet veel te doen gehad. Na de rust ging Amanda warm lopen.

Na de rust ging RCS iets vaker de 3de spits naar voren doorschuiven, hierdoor kwam er op het middenveld nog meer ruimte voor ons. In de 51ste min maakte Lisanne hiervan gebruik want scoorde vanuit een afstandsschot. In de 60 min komt Amanda in het veld voor Wynonna, hierdoor schoof Lisanne door naar linksbuiten en Amanda op de 10. In de 70ste min schiet Jessie vanaf een afstand de 0-9 binnen. Nummer 10 werd binnengeschoten door Angela door middel van een penalty in de 78ste min.

Zo waren de eerste 3 punten in de beker voor SPARTA/JVOZ. Op naar volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen FC Dauwendaele voor de beker.